loading...

joi, 18 iulie 2013

TRATAMENTE EXTERNE CU VARZA si efectele lor aproape miraculoase.

* Arsuri de gravitate mica si medie - se curata arsura cu suc de varza, apoi se pun comprese timp de 15 minute, cate 2-3 comprese pe zi, cu suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si estetica si previne formarea cicatricelor.
* Rani care se vindeca greu - se pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin timp de o ora, dupa care se lasa zona descoperita, sa se usuce la aer inca o ora. Se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi, fapt care face ca procesul de vindecare al ranilor sa fie accelerat si scade riscul de infectie, iar semnele care raman dupa vindecare sunt mai putin vizibile.
* Eczeme infectioase, infectii fungice - frunzele de varza proaspata, zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) se pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze timp de 4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, cel putin 45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare. Frunzele de varza contin compusii pe baza de sulf care au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.
* Cancer de piele - se pune zilnic si se tine timp de 4-6 ore pe zona afectata o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata anterior, la tratamentul eczemelor. Acest tratament simplu da rezultate uimitoare in cazul multor persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular. Acolo unde cele mai moderne si invazive metode de tratament dau gres, acest simplu tratament cu cataplasma din frunze de varza cruda  cruda da rezultate uimitoare.

* Entorsa, luxatii - se pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) si se leaga cu o fasa. Aplicatia se face timp de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de gheata. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate si, in multe cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial, care se formeaza, sunt mult mai mici.
* Dureri reumatice - pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual, seara, frunze de varza bine zdrobite. Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative si ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.



Observatie:  -   Remediile naturale prezentate,  pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.

                                                           


luni, 15 iulie 2013

Cateva retete pe baza de salvie: VINUL SI OTETUL DE SALVIE

1.  VINUL MEDICINAL DE SALVIE

Preparare.
Se pun, intr-o sticla, 100g de planta uscata maruntita (sau planta verde maruntita) intr-un litru de vin alb sau rosu natural, de buna calitate, ajuns la maturitate. Se lasa la macerat 14 zile, agitandu-se de cateva ori pe zi.
Dupa 14 zile, se filtreaza si se pune vinul in sticlute mai mici, de culoare inchisa. Se pastreaza la intuneric si intr-un loc racoros.
Mod de administrare, proprietati, si indicatii.
-  se iau 2 linguri inainte de masa, pentru a stimula pofta de mancare, sau
-  se iau 2 linguri dupa ce se ia masa, ca remediu impotriva asteniei, surmenajului, distoniei neuro-vegetative, impotentei.
- Vinul medicinal de salvie stimuleaza sistemul nervos, imbunatateste memoria, combate anxietatea, stresul, starile de nervozitate.
-  Are rol antispastic, coleretic, carminativ, antisudorific, diuretic, depurativ, astringent.
- Este un tonic general pentru organism, fiind recomandat in perioadele de convalescenta dupa boli infectioase.
-  Vinul de salvie este indicat in boli neuropsihice, in stres intelectual si fizic, afectiuni digestive si impotenta.
Cura cu vin medicinal de salvie dureaza 30 zile, apoi se face o pauza de o luna.
Contraindicatii
Nu este recomandat epilepticilor, diabeticilor dependenti de insulina, femeilor insarcinate sau care alapteaza. Administrarea la persoanele extrem de sensibile poate produce convulsii digestive.


2.  OTETUL MEDICINAL DE SALVIE.

Preparare.
Se pun 50g frunze uscate de salvie, maruntite, in 1 l de otet de mere si se lasa la macerat 14 zile., dupa care se filtreaza. Rezulta un otet foarte aromat.
Proprietati si indicatii.
-  se foloseste in salate, avand efect tonic digestiv, inlatura balonarea
- se foloseste ca frectie  in raceli, in stari de oboseala fizica, dureri reumatice si articulare.
Contraindicatii
Nu este recomandat sa fie consumat de  epileptici, diabetici dependenti de insulina, femei insarcinate sau care alapteaza. Administrarea la persoanele extrem de sensibile poate produce convulsii digestive.



Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.




CUM SE PREPARA leacurile din plante medicinale


Iata cum se prepara leacurile din plante medicinale:

1. Infuzia.
► Poate fi facuta din plante proaspete sau uscate. Se pune o lingurita de planta intr-un ibric, peste care se toarna o cana de apa clocotita, apoi se acopera ibricul si se lasa la infurat 10-20 minute, apoi se strecoara. Planta nu se fierbe.
► Mai poate fi facuta si cu apa rece. Spune planta medicinala intr-un vas, peste care se toarna apa rece plata. Se lasa la infuzat peste noapte (intre 6 si 8 ore), apoi se strecoara. In felul acesta sunt extrase vitaminele, mineralele si componentii activi din planta.
► In anumite cazuri, se face o combinatie intre  infuzia plantei in apa rece (ca in exemplul de mai sus) si infuzia plantei medicinale in apa clocotita (asa cum a fost descrisa in primul exemplu). Dupa ce se infuzeaza planta in apa rece, se strecoara si se patreaza lichidul. Peste planta ramasa dupa strecurare, se toarna apa clocotita, se acopera vasul si se lasa la infuzat 20 de minute, dupa care se strecoara si se combina cu lichidul rezultat din infuzia cu apa rece. In acest fel, se obtin din planta respectiva, atat constituientii activi extrasi in  apa rece (in urma infuziei cu apa rece), dar si cei extrasi in apa clocotita.

2. Decoctul.
Se pune intr-un ibric, o cana de apa rece, peste care se pune o lingurita de planta medicinala verde sau uscata (maruntita). Dupa ce da apa in clocot, se fiere 10 minute, apoi se acopera vasul si se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara si se foloseste pentru spalaturi, bai si comprese.

3. Maceratul.
 Maceratul consta in extragerea principiilor active din planta medicinala (proaspete sau uscate) in apa, ulei, vin , otet sau alcool natural, la temperatura camerei sau la cald. Timpul de maceratie in apa este de 10-12 ore, dar in cazul macerarii in ulei, vin, otet sau alcool, timpul se prelungeste , putind sa dureze cateva saptamani, in functie de reteta de preparare. Dpa macerare, compozitia se strecoara.

4. Pulberea.
Se obtine din plante medicinale uscate maruntite manual sau macinate cu rasnita electrica. Pulberea se pastreaza in borcane bine inchise, timp de maximum 2 saptamani, deoarece dupa aceasta perioada , pulberea isi pierde calitatile.

5. Tinctura.
Se prepara din plante proaspete sau uscate si alcool natural (tuica facuta in casa)sau vodca. Amestecul se lasa la macerat 2 saptamani, intr-un vas de sticla bine inchis. Pe perioada macerarii vasul se agita zilnic. Dupa macerare, compozitia se filtreaza si se pastreaza in sticlute mici , inchise la culoare, la rece in frigider. Tinctura poate fi folosita timp de 2 ani.

6. Uleiul medicinal.
Se obtine prin macerarea plantei in ulei de masline, de floarea soarelui, de migdale (in functie de reteta), timp de 2 saptamani, Pe perioada macerarii compozitia se agita zilnic, din cand in cand.  Dupa macerare, compozitia se filtreaza si se pastreaza in sticlute mici , inchise la culoare, la rece in frigider.

7. Vinul medicinal.
Se obtine turnand vin natural de tara, curat, netratat, peste planta. Se lasa la macerat zece zile , sau mai mult, in functie de reteta, dupa care se filtreaza.

8. Otetul medicinal.
Se prepara ca si vinul, dar inloc de vin, folosim otet.Otetul medicinal se foloseste pentru frectii.

9. Cataplasmele
Se prepara din plante proaspete, legume sau faina, de grau, orz sau porumb. Plantele care se aplica pe piele se zdrobesc putin, se trece peste ele cu sucitorul ori o sticla. Legumele se rad si se face din ele o pasta  care , apoi, se aplica pe zona bolnava. Faina se amesteca cu apa pana se obtine o pasta si apoi se pune pe locul bolnav.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.



Sucul si tinctura din leurda

Leurda a fost declarata „Planta mileniului trei” in urma unor studii de laborator in Germania, datorita efectelor ei miraculoase asupra inimii, a vaselor de sange, a digestiei, asupra sistemului endocrin si imunitar. Din punct de vedere terapeutic, este mai puternica decat usturoiul, care este considerat , la randul lui, ca un medicament natural.

Sucul de  leurda.

Preparare.
Metoda I. Se pune intr-un mixer, o mana de frunze de leurda, taiate ca zarzavatul pentru ciorbe, peste care se toarna trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza timp de 2-3 minute, apoi se mai lasa sa stea timp de 15 minute, dupa care se strecoara, obtinandu-se un pahar de suc de leurda, de culoare verde, care se va bea imediat dupa preparare, pe stomacul gol, dimineata. In curele de curatare mai puternica a sangelui, se vor bea 2 pahare de suc pe zi, dimineata si seara.
Metoda II. Se pune o mana de frunze de leurda, taiate ca zarzavatul pentru ciorbe, intr-o sticla, peste care se toarna un pahar de apa calda ( fara a fi fierbinte). Se lasa la macerat timp de 4 ore , la temperatura camerei, apoi se strecoara. Sucul obtinut se consuma imediat dupa preparare, pe stomacul gol.

Sucul de leurda contracareaza efectele daunatoare ale nicotinei si ale gudroanelor din tigari, fiind un mijloc de protectie excelent, atat pentru fumatorii activi, cat si pentru cei pasivi. Se consuma suc de leurda, cate 2 pahare pe zi, dimineata si seara, pe o perioada de minimum doua saptamani. 

Tinctura de leurda

Preparare.
Se umple pe trei sferturi,  cu frunze proaspete de leurda, un borcan de sticla cu filet. Se toarna deasupra alcool natural de 70 de grade (tuica preparata in gospodarie)., atat cat sa le acopere. Se infileteaza borcanul si se lasa la macerat timp de 10 zile, la temperatura camerei, agitandu-se borcanul, de cateva ori pe zi. Dupa 10 zile, se strecoara continutul, care se pastreaza in sticlute mici, de culoare inchisa, in frigider.
Se administreaza cate o lingurita de tinctura, diluata in jumatate de pahar de apa, de 3-4 ori pe zi, inaintea meselor principale, in cure de minimum trei saptamani.

Boli care se vindeca prin tratamentul cu leurda

Tromboflebita. Datorita efectelor ei, puternic fluidifiante sanguine si antiagregante plachetare, leurda este folosita in tratarea tromboflebitei. Se consuma 1 pahar de  suc de leurda, pe stomacul gol, in cure o luna.
Cand trece sezoul de vegetatie, inloc de suc de leurda, se administreaza o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale), in cure de cate o luna, dupa care se face o saptamana de pauza.
Sechele dupa accidentul vascular si prevenirea accoidentului vascular. Timp de 2 saptamani se consuma, in fiecare dimineata, o salata facuta dintr-o mana de frunze de leurda. Dupa ce e face aceasta cura cu salata de leurda, se continua cu administrarea tincturii de leurda: o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, in cure de cate o luna, dupa care se face o saptamana de pauza. Tinctura se administreaza minimum doua luni.
Ateroscleroza, bolile cardiace asociate unor valori ridicate ale colesterolului.
Leurda  are un rol lmportant in reducerea colesterolului, in impiedicarea formarii trombilor si in scaderea tensiunii arteriale, deoarece contine  adenozina. Din aceasta cauza, leurda constituie un adjuvant  in tratarea bolilor cardiace (ischemie, aritmie, tahicardie). Poate fi administrata, sub forma de tinctura,  in cure de cate 2-3 luni, cu pauze de cate o saptamana, dupa fiecare luna.  Se administreaza o lingurita de tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale).
Primavara, se recomanda o cura cu salata de leurda, cu o durata de minimum doua saptamani.
Hipertensiunea arteriala. Datorita substantelor active pe care le contine,  leurda are efecte vasodilatatoare si ajuta la mentinerea in limite normale a presiunii sanguine. Se administreaza tinctura de leurda diluata in jumatate de pahar cu apa, de 4 ori pe zi ( pe stomacul gol, inainte de mesele principale). Tratamentul se face vreme de doua luni, cu 2 saptamani de pauza. 
Reumatismul, reumatismul degenerativ. Se administreaza timp de 3 saptamani,
cate doua pahare de suc pe zi, dimineata, pe stomacul gol. In paralel, se tine o cura vegetariana cu multe cruditati.
Sucul de leurda are efecte depurative si este eficient si in tratarea sclerodermiei, psoriazisului, acneei si in general a bolilor de piele care apar ca urmaere a intoxicarii organismului.
Prevenirea si tratarea guturaiului, gripei si a infectiilor respiratorii in general.
Se face o cura cu salata sau suc de leurda pentru prevenirea racelilor care apar la tranzitia dintre anotimpul rece si cel cald.
Oprirea procesului de imbatranire. Se consuma zilnic salata de leurda, inaintea meselor principale, pe o perioada cat mai indelungata. Leurda neutralizeaza radicalii liberi din sange, are efect de relansare a activitatii endocrine, previn sclerozarea vaselor de sange si favorizeaza circulatia cerebrala.

Precautii :
-  la persoanele cu stomac sau colon extrem de sensibil, leurda poate provoca stari de jena sau usoare crampe.
-  femeile care alapteaza nu trebuie sa consume leurda, deoarece aceasta transmite un gust neplacut laptelui matern.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.


                                                             

PREPARATE PE BAZA DE COADA-SORICELULUI - vindecarea si cicatrizarea arsurilor, ranilor, hemoroizilor, degeraturilor.

1.  Ulei din Coada-Soricelului.

Preparare.
Se pun 10 linguri de flori uscate de coada – soricelului, bine maruntite, in 500 ml ulei de masline  si se lasa la macerat timp de 14 zile, la soare. Dupa 14 zile se strecoara printr-un tifon dublu, sau o sita deasa.. Uleiul rezultat se pune in sticlute de culoare inchisa si se tin la intuneric, in frigider.    
Proprietati terapeutice si indicatii.
Uleiul se intrebuinteaza in tratarea arsurilor cu substante chimice periculoase, arsuri solare sau oparire cu apa clocotita.
Se aplica de 3 ori pe zi, comprese cu ulei, pe locul afectat, pana la deplina vindecare.
Acest ulei are proprietatea de a vindeca rapid si estetic arsurile. Compresa se tine timp de 60 de minute.

2.  Tinctura din coada- soricelului.

Preparare.
Se umple o sticla cu flori proaspete (fara a le indesa), pana aproape de gatul ei. Se toarna deasupra alcool natural de 40 grade (tuica de fructe), pana se acopera bine florile (sa fie cu doua degete peste nivelul florilor). Se lasa la macerat timp de 14 zile la soare, intr-un loc mai cald. Zilnic, se agita, din cand in cand, sticla. Dupa 14 zile, se strecoara continutul printr-o sita deasa. Tinctura rezultata se toarna in sticlute de culoasre inchisa si se pastreaza la intuneric, in frigider.
Proprietati terapeutice si indicatii.
Tinctura se foloseste pentru dezinfectarea si spalarea ranilor deschise sau a zgarieturilor adanci. Are un efect rapid de vindecare si cicatrizarea acestora. Se recomanda dezinfectarea corecta si cu atentie a ranilor, pentru a nu ramane microbi infectiosi sub tesutul cicatrizat.

3.  Alifia din coada-soricelului.

Preparare.
Se infierbanta 90 g de unt nesarat sau untura de porc curata si nesatata. (Cel mai bine este sa se foloseasca untul clarifiat. Vezi aici prepararea untului clarifiat). Vasul se pune pe foc foarte mic. Dupa ce untul s-a infierbantat, se adauga 15 g de flori proaspete de coada- soricelului, taiate marunt. Se amesteca mereu pana cand apare spuma deasupra si se ia imediat vasul de pe foc si se lasa la macerat pana a sdoua zi.  Dupa 24 de ore, se pune vasul, din nou, pe foc mic. Dupa ce compozitia se incalzeste si devine lichida, se strecoara printr-o sita deasa sa prin tifon dublu. Lichidul strecurat se toarna intr-un borcan, care se infileteaza bine si se lasa sa se raceasca si sa se inchege. Borcanul se pastreaza in frigider.
Proprietati terapeutice si indicatii.
Alifia se foloseste la tratarea ranilor care se vindeca greu, a hemoroizilor sangerosi, a varicelor, infectiilor si iritatiilor pielii.  Are efectul de reparare si regenerare a pielii si previne  infectarea ranilor.
Observatie:  Pe ranile deschise se aplica doar tinctura de coda- soricelului, apoi (dupa ce acestea s-au inchis) se foloseste alifia de coada-soricelului.

4.  Vinul medicinal din coada- soricelului.

Preparare.
Intr-un litru de vin rosu (vin natural si maturizat) se pun 50 g flori uscate si se pune vasul pe foc. Cand vinul impreuna cu florile din el, da in clocot, se mai lasa pe foc mic, inca 10 minute, dupa care se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Nu se strecoara.
Proprietati terapeutice si indicatii.
Are efect antiinfamator, calmant, astringent, antiseptic. Acest vin se foloseste doar extern , sub forma de cataplasme pentru tratarea degeraturilor si in cazul durerilor reumatismale.

Atentie!
-  Este interzisa utilizarea acestei plante de catre persoanele cu sensibilitate alergica la plantele din familia Asteraceae, Coada-soricelului poate produce catar respirator si dermatita de contact.
-  Coada-şoricelului poate provoca alergii de contact.
-  Nu este recomandată în sarcină şi alăptare.
-  Expunerea la lumină nu este recomandată. Planta poate fi fotosensibilizantâ.
-  Dozele mari pot produce ameţeli şi dureri de cap.



Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.



vineri, 5 iulie 2013

ULEIUL DE CATINA – miracol pentru sanatate

INGREDIENTE:
150 g catina  (fructe proaspete sau uscate)
150 g ulei de floarea soarelui (ulei de masline)

MOD DE PREPARARE.

1. PREPARAREA DIN FRUCTE USCATE.
Se pun fructele uscate intr-un borcan si se toarna peste ele uleiul. Se infileteaza borcanul si se lasa fructele la macerat intr-un loc insorit si calduros, timp de 3 saptamani, timp in care se agita borcanul zilnic. Dupa aceasta perioada se strecoara uleiul intr-un alt borcan, care se infileteaza si se pastreaza in loc intunecat si racoros (in frigider)..

2. PREPARAREA DIN FRUCTE PROASPETE.
Se pun fructele proaspete in borcan si se toarna peste ele uleiul, dupa care se infileteaza borcanul si se lasa la macerat 21 de zile. Borcanul se agita zilnic si se tine intr-un loc mai calduros. Dupa 21 de zile, se scot fructele din bocan si se zdrobesc, apoii se rastoarna inapoi in borcan. Se mai lasa inca 2 zile totul  la macerat.
Dupa aceasta perioada se strecoara uleiul intr-un alt borcan, care se infileteaza si se pastreaza in loc intunecat si racoros (in frigider).

COMPOZITIA ULEIULUI DE CATINA.
Uleiul de catina contine: vitamina C, vitamina E, vitamine din complexul B, vitamina A, calciu, magneziu si fier,  acizi grasi esentiali omega-3, omega-6, omega-9 si omega-7. Acidul omega-7 face ca uleiul de catina sa fie considerat un remediu minune pentru par, piele si unghii.Pe langa cantitatea importanta de minerale, aminoacizi esentiali si cele opt tipuri de caroten, uleiul de catina mai contine si substante anticanceroase: principii amare, arginina serotonina, SOD care este de 4 ori mai mare decat la Ginseng. De asemenea, in acest ulei mai gasim si substante volatile, substante antisaponificare, sistosterili si carotonoizi. Cantitatea de vitamina C este foarte mare, din care cauza, catina mai este numita si tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C.

EFECTE SI MOD DE ADMINISTRARE
1. Intarirea sistemului imunitar. Se iau 20 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese.Uleiul se ia simplu sau cu o lingurita de miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza o pelicula deasupra apei). O cura dureaza de la 2 saptamani (minim), pana la 3 luni de zile (maxim).
2.  Efecte anticancerigene demonstrate. Datorita continutului de anioxidanti lupta impotriva oricarui tip de cancer. Are rol in preventia cancerului de piele aplicat ca lotiune hidratanta. Substantele active din uleiul de catina inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, cresc imunitatea organismului, reduc efectele secundare cauzate de chimioterapie si lupta eficient impotriva catorva diferite forme de cancer, precum cele rectal, gastric si pulmonar.
3.  Pastreaza elasticitatea si fermitatea pielii si previne aparitia ridurilor. Aplicat uniform (pentru a nu lasa pete) cu regularitate la nivelul tenului si pielii corpului, uleiul de catina mentine functiile celulelor cutanate, le stimuleaza regenerarea si asigura mentinerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii prin continutul de grasimi bune si a acizilor omega. Uleiul de catina contine substante active care stimuleaza refacerea colagenului si previne depigmentarile provocate de imbatrinire a pielii, inhiband procesele de degradare a ei si aparitia ridurilor.
   Uleiul se aplica direct pe piele (dupa ce aceasta a fost curatata bine), dimineata si seara. Se lasa sa actioneze 20 minute. Se sterge excesul.
4.  Tratarea ranilor. Uleiul de catina poate fi folosit extern pentru vindecarea arsurilor (inclusiv solare), eczemelor sau ulceratiilor rezultate in urma radiatiilor sau a taieturilor. Uleiul trebuie sa fie aplicat pe pielea spalata si uscata si apoi lasat sa actioneze cel putin 15-20 de minute inainte de stergere.
5.  Tratament pentru unghii. Uleiul de catina te poate ajuta sa ai unghii mai sanatoase si mai puternice. Te ajuta sa scapi de unghiile exfoliate, patate si cu „denivelari”. Se maseaza unghiile si cuticulele cu ulei de catina in fiecare seara sau o data la 2 seri. Dupa numai doua saptamani de utilizare a uleiului de catina se va observa ca unghiile devin netede, intarite si mai lucioase.
6. Eficient impotriva aterosclerozei si bolilor cardiovasculare. Previne aparitia hipertensiunii arteriale si a aterosclerozei, scade „colesterolul rau” din sange si previne bolile de inima. Se iau 20 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese.Uleiul se ia simplu sau cu o lingurita de miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza o pelicula deasupra apei). O cura dureaza 30 de zile.
7.   Combate celulita. In fiecare seara se aplica uleiul de catina pe zonele corpului afectate de celulita,iar apoi se maseaza zona afectata cu un aparat anticelulitic.
8.   Trateaza sindromul ochilor uscati. Se administreaza zilnic timp de trei luni, cate 2 g de ulei de  catina.
9.   Trateaza afectiuni ginecologice sau a fisurilor anale.  Se inmoaie un tampon steril in ulei de catina si se va aplica local. Procedura se repeta pana cand leziunea se vindeca.

CONTRAINDICATII:
-   In sarcină și alăptare
-  In bolile sângelui. Uleiul de cătină poate încetini timpul de coagulare al sângelui. Persoanele care au probleme vasculare și care pot suferi sângerări trebuie să evite consumul intern de ulei de cătină albă.
- In tensiune arterială.Uleiul de cătină scade tensiunea arterială, de aceea, persoanele hipotensive ar trebui să evite consumul intern.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

                                                                                                                                                   

TINCTURA DE GUTUI preparata in casa, folosita impotriva ridurilor

Mod de preparare
    Se curata o gutuie de coaja. Se taie marunt coaja si se introduce intr-o sticla, apoi se toarna deasupra alcool natural de 50 grade, pana acopera toata coaja măruntita din sticla. Sticla se astupa ermetic cu un dop si se lasa la macerat 15 zile, la temperatura camerei, la intneric. Zilnic, sticla se agita, din cand in cand. Dupa 15 ile, se strecoara continutul sticlei, obtinandu-se tinctura de gutui, care va fi pastrata intr-un loc racoros
Mod de intrebuintare
    Dupa ce se curata tenul, in fiecare seara, se unge tenul si gatul. Tinctura de gutui previne formarea ridurilor si le atenueaza pe cele existente.



joi, 30 mai 2013

ULEIUL DE CIMBRU

MOD DE PREPARARE.
   Se pun intr-o sticla flori proaspete de cimbru, fara a le indesa. Se toarna deaspra, ulei de masline sau de floarea soarelui, atat cat sa acopere nivelul florilor. Sticla se pastreaza timp de 2 saptamani la soare, intr-un loc calduros. Dupa 2 saptamani,  se filtreaza continutul sticlei printr-o panza de tifon deasa. Uleiul filtrat se pastreaza intr-un loc racoros, in frigider, in sticle de culoare inchisa.

INTREBUINTARE.
   Cu uleiul de cimbru se fac masaje in cazuri de paralizie, atrofie musculara, apoplexie, scleroza in placi, reumatism, entorse. Acest ulei mai poate fi utilizat si in acnee (se sterge  cu un tampon, tenul dimineata si seara).

ATENTIE!
Uleiul de cimbru poate provoca iritatii ale pielii. Atunci cand este utilizat in masaje, este necesara testatrea inainte a uleiului pe o mica portiune de piele, pentru a verifica daca persoana este sensibila la el.
Tratamentele naturiste cu cimbru nu pot fi continuate mai mult de patru saptamani.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

luni, 29 aprilie 2013

DISCOPATIA CERVICALA SE VINDECA TOTAL CU FRUNZA DE BRUSTURE

   
    Discopatia cervicala provoaca multa suferinta. Putem scapa de aceasta suferinta cu ajutorul frunzei de brusture (denumita in anumite zone: captan, lipan), denumirea stiintifica: Arctium lappa. Brusturele este o planta care creste pretutindeni: santuri, locuri virane, gradini, pe malurile apelor, in paduri etc.
Mod de procedare.
1.  Seara, se spala de praf o frunza de brusture (proaspat culeasa), se sterge, apoi se pune intr-un vas cu putin spirt medicinal (albastru)  si se lasa in spirt timp de 10-15 minute, pana se impregneaza bine.   
2.  Se aseaza o panza subtire peste ceafa, apoi se aseaza peste panza, frunza bine scursa de spirt. Deasupra  panzei cu frunza se aseaza o alta panza subtire, apoi se fixeaza bine cu un batic, legat in jurul gatului, pentru ca frunza sa nu alunece. Se pastreaza peste noapte si se dă jos dimineata.
      Tratamentul NU trebuie sa depaseasca 6 zile. In urma acestui tratament, dispar durerile și ametelile la miscarea capului pt foarte multa vreme de la aplicarea acestui tratament.

     Acest tratament poate fi folosit si in spondiloza lombara si reumatism.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

                                           

PATLAGINA – O PLANTA CARE FACE MINUNI

Patlagina este o planta ierboasa  care face parte din familia Plantaginaceae si intilnim trei specii, care se deosebesc prin forma frunzelor si marime. Patlagina ingusta ( P.lanceolata) are frunzele lungi, lanceolate, cu varful ascutit. Patlagina medie sau moale (P.media) cu frunze eliptice, scurte si late, cu varful ascutit. Patlagina mare (P.major) care frunzele ovale, marisi cu varful rotunjit.
Patlagina creste aprope in toate regiunile, de la campie pana in zona deluroasa, Este o planta perena cu un rizom scurt, din care, in fiecare primavera creste o rozeta de frunze, din mijocul acestei rozete de frunze se inalta o tulpina florifera, sub forma unui spic.
De la cele trei specii de patlagina se folosesc frunzele, atat in medicina populara, cat si in industria farmaceutica. Ele nu au miros si au un gust acrisor-amarui. Frunzele pot fi recoltate inainte, dar si in timpul infloririi plantei, dupa care se pun la uscat, in strat subtire, la o temperature de 40ºC.
Principiile active care sunt continute de planta: mucilagii, glicozide, flavone, fitosteroli, tannin, pectine alantoina, enzime proteolitice si vitaminele A, C si K si minerale: calciu, magneziu, fier, zinc.
Actiune farmacologica: cicatrizanta, emollienta, expectoranta, bactericida, antiinflamatoare, hemostatica, astrigenta si diuretica.

INTREBUINTARI

1.) Tratarea furunculelor, abceselor, a ranilor purulente (chiar si cele greu vindecabile si mai vechi), intepaturilor de insecte, ulceratiile cutanate, oprirea hemoragiilor si cicatrizarea ranilor.
        Se  culeg frunze proaspete, se spala, se sterg cu un prosop curat, apoi se strivesc cu sucitorul de lemn, pana se inmoaie si zemuiesc putin. Aceste frunze strivite se aplica pe ranile purulente, furuncule, abcese, apoi se bandajeaza locul. Sub actiunea enzimelor proteolitice, pielea se inmoaie si are loc o macerare usoara a ei, ceea ce face ca sa fie eliminat continutul furunculului sau al abcesului. In cazul ranilor, ulceratiilor cutanate, eczemelor, a arsurilor  se pun frunze proaspat strivite, dupa care, se acopera cu un bandaj curat; sucul din frunze va vindeca si cicatrizeaza ranile, de asemenea, va opri hemoragia.  In cazul intepaturilor de insecte, se aplica pe locul intepaturii frunze proaspete strivite, peste care se pune un bandaj curat (sau un plasture).

2.) UNGUENT CU PATLAGINA.
        Ingrediente:   200g untura curata de porc (nesarata), 100g frunze proaspete de patlagina. In locul unturii de porc mai poate fi folosit 200g unt cu 80% grasime.
        Mod de preparare. Frunzele se spala bine, apoi se sterg cu un prosop curat. Dupa ce s-au uscat, frunzele se toaca marunt cu un cutit. Untura se pune la topit, pe foc mic, dupa care, se adauga frunzele taiate marunt, amestecandu-se mereu cu o lingura de lemn, aproximativ 5 minute,  pana cand  compozitia se omogenizeaza. Apoi se ia vasul de pe foc, se acopera si se lasa la racit, pana a doua zi, pentru ca planta sa aiba timp sa-si lase  principiile active in untura.   
A doua zi, se incalzeste, din nou, la foc mic vasul, in asa fel fel incat compozitia sa se dilueze usor si sa poata curge. Se strecoara toata compozitia printr-un tifon des si se pune la pastrat in borcanase din sticla de culoare inchisa si se pastreaza la rece.
         Administrare. Locul pe care se va aplica alifia, trebuie spalat bine si dezinfectat, pentru a fi curat. Alifia se aplica in strat subtire direct pe locul afectat, de 3-4 ori pe zi.
         Indicatii terapeutice. Alifia fiind emolienta, antiseptica si cicatrizanta, se va folosi in tratarea
ranilor, arsurilor, furunculozelor, eczemelor, hemoroizilor sangeranzi, intepaturi de insecte, plagilor infectate, herpesului, iritatii ale pielii, inflamatii de natura reumatica, taieturi. Alifia poate fi folosita si ca crema de maini.

3.) INFUZIA DE PATLAGINA.
        Preparare. Se pune un vas cu 250 ml apa pe foc si se lasa pana clocoteste apa, apoi se ia vasul de pe foc. Se pune o lingurita cu varf  de frunze uscate maruntite si se acopera vasul. Se lasa vasul acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se indulceste cu miere poliflora sau putin zahar.
        Administrare. Se bea caldut, cate o lingura la 2 ore.
        Indicatii. Se bea in caz de tuse, dureri in gat, asm bronsic.
       
4.) COMPRESA CU PATLAGINA.
        Se ia un pumn de frunze verzi si se spala bine, apoi se oparesc intr-un vas cu 400 ml apa clocotita.
Se strecoara frunzele si se storc. Frunzele se pun calde, ca o compresa, timp de 1-2 ore, pe suprafata dureroasa provocata de zona Zoster . Aceste comprese calmeaza si durerile articulare.          

5.) TINCTURA DIN PATLAGINA.
       Ingrediente. Frunze tinere de patlagina bine spalate si tuica naturala, preparata in casa.
      Preparare. Se pun frunzele intr-un borcan, fara sa le indesam, pana se umple borcanul. Peste ele se toarna tuica pana cand  sunt acoperite total de alcool. Se inchide bine borcanul si se lasa la macerat timp de 15 zile. Zilnic, se agita borcanul din cand in cand. Dupa 15 zile, se strecoara continutul borcanului, printr-un tifon, iar lichidul obtinut se toarna in sticle mai mici, de culoare inchisa, care se vor pastra la rece si intuneric. Tinctura poate fi folosita timp de 2 ani de la preparare.
        Administrare. Se dilueaza 10 picaturi, intr-un pahar cu apa.
        Indicatii.
 - intern -  (se pun 10 picaturi intr-un pahar cu apa). Se foloseste, in combaterea tusei, bronsitei, diareei, enterocolitei, colitei, hemoragii, infectiilor urinare.
 - extern(se dilueaza o lingurita de tinctura intr-un pahar cu apa). Se foloseste ca spalaturi bucale, in cazul stomatitelor, aftelor si durerilor de dinti. De asemenea se utilizeaza sub forma de comprese  in cazul furunculilor, hemoroizilor, acneeii, intepaturilor de insecte si ranilor superficiale.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

        

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Miracle Drink - băutura care distruge cancerul

Miracle Drink,  dupa cum arata denumirea, este o bautura care face adevarate minuni pentru sanatatea noastra si care este cunoscuta si consumata de chinezi de multa vreme. Ea a vindecat de cancer un om bolnav, care a consumat-o timp de 3 luni, la recomandarea unui nutritionist celebru din China. Este o bautura simplu de pregatit de fiecare din noi si nu este nici costisitoare.

INGREDIENTE:
- o sfecla rosie cruda, de marime mijocire
- un mar
- un morcov crud
- o cescuta cu apa plata

PREPARARE:
Sfecla, marul si morcovul se spala foarte bine, daca este nevoie puteti folosi o periuta, pentru ca nu trebuie să le curatam de coaja. Se taie toate in cubulete mici si se pun intr-un blender, adaugandu-se si apa plata din cescuta.
Va rezulta aproximativ 250 ml de suc, care trebuie consumat imediat, dupa ce se prepara.

ADMINISTRARE:
Se bea de doua ori pe zi: dimineata (inainte cu o ora de micul dejun) si dupa-amiaza,
inainte de ora 17.

PROPRIETATI:
- impiedica dezvoltarea celulelor canceroase;
- intareste sistemul imunitar;
- poate vindeca ulcerul, previne bolile de ficat, pancreas si rinichi;
- previne atacurile de cord, tensiunea arteriala ridicata si intareste plamanii;
- diminueaza durerile musculare, dar si durerile de orice fel;
- trateaza ochii uscati, rosii si imbunatateste vederea;
- vindeca rinita alergica;
- detoxifiaza organismul, imbunatateste tranzitul intestinal si inlatura constipatia;
- infrumuseteaza pielea si trateaza acneea;
- elimina respiratia urat mirositoare datorate indigestiei si a infectiilor din gat.

OBSERVATII:
Acest suc este foarte hranitor, usor de absorbit si este foarte eficient daca vrei sa scazi in greutate. Dupa doar doua saptamani, sistemul nostru imunitar se imbunatateste. Consumarea acestui suc nu are nici un efect secundar nedorit, aduce doar beneficii sanatatii noastre.

ATENTIE:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

joi, 17 ianuarie 2013

ULEIUL SI ALIFIA DIN SUNATOARE

      1) ULEIUL DE SUNATOARE
Uleiul din sunatoare are efect calmant, cicatrizant si antiinflamator. Se foloseste in cazul iritatiilor, arsurilor, ranilor, eczemelor, hematoamelor, sciatica, reumatism, dureri de spate, inflamatiile ganglionilor, ten si maini aspre.
PREPARARE:
      Se foloseste flori crude sau uscate, care se maruntesc si se umple o sticla. Deasupra se toarna ulei de floarea soarelui sau ulei de masline, atat cat sa acopere florile. Se lasa sticla la soare sau langa o sursa de caldura (daca este iarna). Amestecul se lasa la macerat 14 zile, apoi se strecoara totul prin tifon. (Florile macerate se arunca, iar uleiul strecurat se pastreaza). Dupa aceasta, sticla se umple , din nou, cu flori proaspete sau uscate maruntite, peste care se toarna uleiul strecurat. Se  lasa, din nou la macerat 14 zile, apoi se strecoara totul prin tifon. Acest procedeu se repeta de 3-4 ori, pana cand uleiul filtrat obtinut are culoarea rosie intensa. Ultima data, uleiul se strecoara prin tifon de 2 ori, pentru a fi limpede si a nu avea impuritati. Uleiul de sunatoare obtinut se pastreaza in sticlute inchise ermetic, intr-un loc racoros si intunecat.
ADMINISTRARE:
      Se maseaza usor suprafetele afectate de cateva ori pe zi. Se mai pot pune comprese cu ulei deasupra zonei afectate.
      O lingura de ulei, luata dimineata pe stomacul gol, ajuta in cazul fierii lenese, pietre la fiere, gastrita.

     2)  ALIFIA DE SUNATOARE

PREPARARE:
Florile uscate sunt foarte bine maruntite in piua sau rasnita electrica. Intr-un vas emailat, se pun 4 linguri cu varf din florile maruntite. Deasupra se toarna unt incins (un pachet de 200g cu 80% grasime) sau 200g untura incinsa de porc curata, nesarata. Se amesteca foarte bine, pana ce compozitia se omogenizeaza perfect. Se acopera vasul si se lasa pana a doua zi, cand se pune vasul la foc mic si se incalzeste doar atat cat sa devina lichida. Apoi se strecoara totul printr-un tifon, o data sau de doua ori, pana lichidul devine curat. Lichidul are culoarea rosiatica si se toarna in borcanase inchise ermetic, unde se va solidifica. Borcanasele se pastreaza in frigider.
ADMINISTRARE:
Se ung cu blandete zonele afectate.
PRECAUTII IN FOLOSIREA SUNATOAREI:
Atunci cand se foloseste orice preparat din sunatoare, se recomanda sa nu ne expunem la soare, sa evitam sa facem plaja.
In general, orice tratament cu sunatoare nu trebuie sa dureze mai mult de doua luni, dupa care trebuie facuta o pauza de o luna, pentru ca pot aparea simptome nedorite daca tratamentul dureaza mai mult timp.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.


sâmbătă, 12 ianuarie 2013

TRATAMENT NATURIST DE CURATIRE A TENULUI

      Aceasta reteta o putem face fiecare acasa, nu este costisitoare si tratamentul dureaza aproximativ 1 ora, timp in care trebuie sa aplicam doua masti pe fata. Ceea ce este important, este faptul ca ne putem curata tenul de celulele moarte, de punctele negre si il hranim cu proteine si vitamine naturale. Ideal ar fi sa facem acest tratament o data pe saptamana, pentru a avea un ten proaspat, curat si sanatos.

INGREDIENTE: 1ou, 1 felie de lamaie, un pumn de malai (sa nu fie grisat), drojdie (cat o nuca), ceai de musetel.
Inainte de a incepe tratamentul, trebuie sa punem intr-un vas, un litru de ceai de musetel fierbinte. Ne asezam cu fata deasupra aburilor care ies din vas si ne acoperim capul cu un prosop. Vom sta 5-10 minute, apoi ne tamponam fata cu prosopul. Aceasta baie de aburi are rolul sa deschida porii.
PRIMA ETAPA.
Se separa albusul de ou si se pune intr-o cescuta (albusul nu se bate). Peste albus se pun 2-3 lingurite de malai si se amesteca foarte bine. Amestecul respectiv trebuie sa fie suficient de consistent, incat sa nu curga, atunci cand il vom intinde pe toata fata, cu ajutorul unei spatule.
Vom sta cu acest amestec pe fata pana cand incepe sa se usuce (apropximativ 15-20 minute), dupa care vom incepe sa-l indepartam, frecand fata bine cu un servetel de hartie fina. Se freaca bine fata pana cand se indeparteaza toata masca, apoi se clateste cu ceai de musetel.
      Aceasta etapa are rolul de a curata fata de celulele moarte si a indeparta punctele negre. In eventualitatea ca a mai ramas vreun punct negru, il puteti scoate usor acum, printr-o usoara compresare.
A DOUA ETAPA.
 Galbenusul, ramas de la ou, se pune intr-o cescuta (galbenusul nu se bate). Peste el se pune drojdia si cateva picaturi de lamaie. Totul se amesteca foarte bine, pana se obtine o crema omogena.
Aceasta crema se intinde, din nou, pe intreaga fata, in strat uniform, cu ajutorul unei spatule. Se lasa din nou sa se usuce. Deoarece porii sunt deschisi si curatati, ei vor permite sa intre in piele vitaminele si proteinele din crema. Dupa ce crema s-a uscat pe fata, si simtim cum ne strange pielea, o inlaturam decojand-o pur si simplu de pe fata. Ce nu se decojeste se inlatura cu blandete cu ajutorul unui servetel. Dupa ce inlaturam masca ne clatim fata cu ceai de musetel, fara sa o stergem, eventual, o tamponam usor.
      Aceasta etapa are rolul sa hraneasca tenul (datorita galbenusului si a drojdiei) si sa decoloreze eventualele pete maronii de pe piele (datorita picaturilor de lamaie).
      Imediat dupa acest tratament nu este nevoie sa va mai dati cu nici o crema, decat abia a doua zi.



4 Articole interesante:

loading...
loading...