1. VINUL MEDICINAL DE SALVIE
Preparare.
Se pun, intr-o sticla, 100g de planta
uscata maruntita (sau planta verde maruntita) intr-un litru de vin alb
sau rosu natural, de buna calitate, ajuns la maturitate. Se lasa la macerat
14 zile, agitandu-se de cateva ori pe zi.
Dupa 14 zile, se filtreaza si se pune
vinul in sticlute mai mici, de culoare inchisa. Se pastreaza la intuneric si
intr-un loc racoros.
Mod de administrare, proprietati, si
indicatii.
- se
iau 2 linguri inainte de masa, pentru a stimula pofta de mancare, sau
-
se iau 2 linguri dupa ce se ia masa, ca remediu impotriva
asteniei, surmenajului, distoniei neuro-vegetative, impotentei.
- Vinul medicinal de salvie stimuleaza
sistemul nervos, imbunatateste memoria, combate anxietatea, stresul, starile de
nervozitate.
-
Are rol antispastic, coleretic, carminativ, antisudorific, diuretic,
depurativ, astringent.
- Este un tonic general pentru organism, fiind
recomandat in perioadele de convalescenta dupa boli infectioase.
- Vinul de salvie este indicat in boli
neuropsihice, in stres intelectual si fizic, afectiuni digestive si impotenta.
Cura cu vin medicinal de salvie dureaza 30
zile, apoi se face o pauza de o luna.
Contraindicatii
Nu este recomandat epilepticilor,
diabeticilor dependenti de insulina, femeilor insarcinate sau care alapteaza. Administrarea
la persoanele extrem de sensibile poate produce convulsii digestive.
2.
OTETUL MEDICINAL DE SALVIE.
Preparare.
Se pun 50g frunze uscate de salvie,
maruntite, in 1 l de otet de mere si se lasa la macerat 14 zile., dupa care se
filtreaza. Rezulta un otet foarte aromat.
Proprietati si indicatii.
-
se foloseste in salate, avand efect tonic digestiv, inlatura balonarea
- se foloseste ca frectie in raceli, in stari de oboseala fizica, dureri
reumatice si articulare.
Contraindicatii
Nu este recomandat sa fie consumat
de epileptici, diabetici dependenti de
insulina, femei insarcinate sau care alapteaza. Administrarea la persoanele
extrem de sensibile poate produce convulsii digestive.
1. VINUL MEDICINAL DE SALVIE
Preparare.
Se pun, intr-o sticla, 100g de planta
uscata maruntita (sau planta verde maruntita) intr-un litru de vin alb
sau rosu natural, de buna calitate, ajuns la maturitate. Se lasa la macerat
14 zile, agitandu-se de cateva ori pe zi.
Dupa 14 zile, se filtreaza si se pune
vinul in sticlute mai mici, de culoare inchisa. Se pastreaza la intuneric si
intr-un loc racoros.
Mod de administrare, proprietati, si
indicatii.
- se
iau 2 linguri inainte de masa, pentru a stimula pofta de mancare, sau
-
se iau 2 linguri dupa ce se ia masa, ca remediu impotriva
asteniei, surmenajului, distoniei neuro-vegetative, impotentei.
- Vinul medicinal de salvie stimuleaza
sistemul nervos, imbunatateste memoria, combate anxietatea, stresul, starile de
nervozitate.
-
Are rol antispastic, coleretic, carminativ, antisudorific, diuretic,
depurativ, astringent.
- Este un tonic general pentru organism, fiind
recomandat in perioadele de convalescenta dupa boli infectioase.
- Vinul de salvie este indicat in boli
neuropsihice, in stres intelectual si fizic, afectiuni digestive si impotenta.
Cura cu vin medicinal de salvie dureaza 30
zile, apoi se face o pauza de o luna.
Contraindicatii
Nu este recomandat epilepticilor,
diabeticilor dependenti de insulina, femeilor insarcinate sau care alapteaza. Administrarea
la persoanele extrem de sensibile poate produce convulsii digestive.
2.
OTETUL MEDICINAL DE SALVIE.
Preparare.
Se pun 50g frunze uscate de salvie,
maruntite, in 1 l de otet de mere si se lasa la macerat 14 zile., dupa care se
filtreaza. Rezulta un otet foarte aromat.
Proprietati si indicatii.
-
se foloseste in salate, avand efect tonic digestiv, inlatura balonarea
- se foloseste ca frectie in raceli, in stari de oboseala fizica, dureri
reumatice si articulare.
Contraindicatii
Nu este recomandat sa fie consumat
de epileptici, diabetici dependenti de
insulina, femei insarcinate sau care alapteaza. Administrarea la persoanele
extrem de sensibile poate produce convulsii digestive.