loading...

sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Sucul de patrunjel si efectele lui teraputice.

Patrunjelul contine multiple vitamine si minerale esentiale pt organismul nostru (A, B, fier, potasiu) si are efect efect detoxifiant (este diuretic si elimina toxinele); reduce pofta de mancare si combate senzatia de foame; combate retentia apei in organism; combate efectul de balonare; mentine echilibrul zaharului in sange si combate astfel fluctuatiile in greutate. Sucul de patrunjel detoxifiaza si elimina excesul ponderal de greutate : deci ne ajuta sa slabim.
Este indicat sa se bea suc de patrunjel in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii, convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza, colicistita), afectiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare (in special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat, celulita.

Prepararea sucului de patrunjel.
Se pun frunzele de la o legatura de patrunjel in storcator si apa cat sa le cuprinda. Se preseaza compozitia pana devine o pasta ce se poate bea ca atare sau filtrate.
Se recomanda ca sucul sa se bea imediat ce a fost preparat si in nici un caz nu se tine in frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obtinut dintr-o legatura de patrunjel preferabil inainte de masa principala.

Cura cu suc de patrunjel.
Cura cu suc de patrunjel dureaza doua saptamani. Sucul de patrunjel este extrem puternic si din acest motiv el se consuma in cantitati mici (cantitatile mari pot produce tulburari ale sistemului nervos) sau in amestec cu alte sucuri de legume.

--- Pentru combaterea menstrelor dureroase si pentru reglarea ciclului menstrual se bea cu cateva zile inainte de menstruatie cate 100 ml suc de frunze pe zi in doza unica.

--- Daca se amesteca sucul de patrunjel cu suc de morcov, de telina sau de spanac se obtin efecte terapeutice dintre cele mai puternice.

--- Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, mentinandu-se peste noapte. Dimineata se spala cu apa calda. Aceasta cura este contraindicata femeilor insarcinate

--- Sucul de patrunjel te ajuta sa slabesti si este cel mai mare duşman al celulitei. Se bea cate un pahar de suc in fiecare zi, timp de doua saptamani, si grasimile din organism vor fi arse mult mai rapid. Mai mult, chiar,si hepatita poate fi combatuta daca se bea zilnic un pahar de suc de patrunjel.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.
Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...