loading...

vineri, 5 iulie 2013

ULEIUL DE CATINA – miracol pentru sanatate

INGREDIENTE:
150 g catina  (fructe proaspete sau uscate)
150 g ulei de floarea soarelui (ulei de masline)

MOD DE PREPARARE.

1. PREPARAREA DIN FRUCTE USCATE.
Se pun fructele uscate intr-un borcan si se toarna peste ele uleiul. Se infileteaza borcanul si se lasa fructele la macerat intr-un loc insorit si calduros, timp de 3 saptamani, timp in care se agita borcanul zilnic. Dupa aceasta perioada se strecoara uleiul intr-un alt borcan, care se infileteaza si se pastreaza in loc intunecat si racoros (in frigider)..

2. PREPARAREA DIN FRUCTE PROASPETE.
Se pun fructele proaspete in borcan si se toarna peste ele uleiul, dupa care se infileteaza borcanul si se lasa la macerat 21 de zile. Borcanul se agita zilnic si se tine intr-un loc mai calduros. Dupa 21 de zile, se scot fructele din bocan si se zdrobesc, apoii se rastoarna inapoi in borcan. Se mai lasa inca 2 zile totul  la macerat.
Dupa aceasta perioada se strecoara uleiul intr-un alt borcan, care se infileteaza si se pastreaza in loc intunecat si racoros (in frigider).

COMPOZITIA ULEIULUI DE CATINA.
Uleiul de catina contine: vitamina C, vitamina E, vitamine din complexul B, vitamina A, calciu, magneziu si fier,  acizi grasi esentiali omega-3, omega-6, omega-9 si omega-7. Acidul omega-7 face ca uleiul de catina sa fie considerat un remediu minune pentru par, piele si unghii.Pe langa cantitatea importanta de minerale, aminoacizi esentiali si cele opt tipuri de caroten, uleiul de catina mai contine si substante anticanceroase: principii amare, arginina serotonina, SOD care este de 4 ori mai mare decat la Ginseng. De asemenea, in acest ulei mai gasim si substante volatile, substante antisaponificare, sistosterili si carotonoizi. Cantitatea de vitamina C este foarte mare, din care cauza, catina mai este numita si tezaurul de vitamina C sau regina vitaminei C.

EFECTE SI MOD DE ADMINISTRARE
1. Intarirea sistemului imunitar. Se iau 20 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese.Uleiul se ia simplu sau cu o lingurita de miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza o pelicula deasupra apei). O cura dureaza de la 2 saptamani (minim), pana la 3 luni de zile (maxim).
2.  Efecte anticancerigene demonstrate. Datorita continutului de anioxidanti lupta impotriva oricarui tip de cancer. Are rol in preventia cancerului de piele aplicat ca lotiune hidratanta. Substantele active din uleiul de catina inhiba dezvoltarea celulelor canceroase, cresc imunitatea organismului, reduc efectele secundare cauzate de chimioterapie si lupta eficient impotriva catorva diferite forme de cancer, precum cele rectal, gastric si pulmonar.
3.  Pastreaza elasticitatea si fermitatea pielii si previne aparitia ridurilor. Aplicat uniform (pentru a nu lasa pete) cu regularitate la nivelul tenului si pielii corpului, uleiul de catina mentine functiile celulelor cutanate, le stimuleaza regenerarea si asigura mentinerea echilibrului hidro-lipoproteic al pielii prin continutul de grasimi bune si a acizilor omega. Uleiul de catina contine substante active care stimuleaza refacerea colagenului si previne depigmentarile provocate de imbatrinire a pielii, inhiband procesele de degradare a ei si aparitia ridurilor.
   Uleiul se aplica direct pe piele (dupa ce aceasta a fost curatata bine), dimineata si seara. Se lasa sa actioneze 20 minute. Se sterge excesul.
4.  Tratarea ranilor. Uleiul de catina poate fi folosit extern pentru vindecarea arsurilor (inclusiv solare), eczemelor sau ulceratiilor rezultate in urma radiatiilor sau a taieturilor. Uleiul trebuie sa fie aplicat pe pielea spalata si uscata si apoi lasat sa actioneze cel putin 15-20 de minute inainte de stergere.
5.  Tratament pentru unghii. Uleiul de catina te poate ajuta sa ai unghii mai sanatoase si mai puternice. Te ajuta sa scapi de unghiile exfoliate, patate si cu „denivelari”. Se maseaza unghiile si cuticulele cu ulei de catina in fiecare seara sau o data la 2 seri. Dupa numai doua saptamani de utilizare a uleiului de catina se va observa ca unghiile devin netede, intarite si mai lucioase.
6. Eficient impotriva aterosclerozei si bolilor cardiovasculare. Previne aparitia hipertensiunii arteriale si a aterosclerozei, scade „colesterolul rau” din sange si previne bolile de inima. Se iau 20 picaturi de trei ori pe zi, inainte de mese.Uleiul se ia simplu sau cu o lingurita de miere (dar nu in apa, deoarece nu se dizolva, ci formeaza o pelicula deasupra apei). O cura dureaza 30 de zile.
7.   Combate celulita. In fiecare seara se aplica uleiul de catina pe zonele corpului afectate de celulita,iar apoi se maseaza zona afectata cu un aparat anticelulitic.
8.   Trateaza sindromul ochilor uscati. Se administreaza zilnic timp de trei luni, cate 2 g de ulei de  catina.
9.   Trateaza afectiuni ginecologice sau a fisurilor anale.  Se inmoaie un tampon steril in ulei de catina si se va aplica local. Procedura se repeta pana cand leziunea se vindeca.

CONTRAINDICATII:
-   In sarcină și alăptare
-  In bolile sângelui. Uleiul de cătină poate încetini timpul de coagulare al sângelui. Persoanele care au probleme vasculare și care pot suferi sângerări trebuie să evite consumul intern de ulei de cătină albă.
- In tensiune arterială.Uleiul de cătină scade tensiunea arterială, de aceea, persoanele hipotensive ar trebui să evite consumul intern.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

                                                                                                                                                   

4 Articole interesante:

loading...
loading...