loading...

joi, 18 iulie 2013

TRATAMENTE EXTERNE CU VARZA si efectele lor aproape miraculoase.

* Arsuri de gravitate mica si medie - se curata arsura cu suc de varza, apoi se pun comprese timp de 15 minute, cate 2-3 comprese pe zi, cu suc proaspat de varza. Are efect antiinfectios, ajuta la o vindecare mai rapida si estetica si previne formarea cicatricelor.
* Rani care se vindeca greu - se pun zilnic comprese cu suc de varza, care se tin timp de o ora, dupa care se lasa zona descoperita, sa se usuce la aer inca o ora. Se presupune ca varza contine substante stimulatoare ale cresterii anumitor tesuturi, fapt care face ca procesul de vindecare al ranilor sa fie accelerat si scade riscul de infectie, iar semnele care raman dupa vindecare sunt mai putin vizibile.
* Eczeme infectioase, infectii fungice - frunzele de varza proaspata, zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) se pun pe zona afectata, apoi se aplica deasupra un nailon, care se fixeaza cu bandaj sau cu leucoplast. Se lasa sa actioneze timp de 4 ore pe zi, dupa care zona tratata se lasa sa se zvante la aer, cel putin 45 de minute. Aplicatia se face pana la vindecare. Frunzele de varza contin compusii pe baza de sulf care au o puternica actiune antiseptica asupra bacteriilor si a ciupercilor parazite.
* Cancer de piele - se pune zilnic si se tine timp de 4-6 ore pe zona afectata o cataplasma din frunze de varza, identica cu cea prezentata anterior, la tratamentul eczemelor. Acest tratament simplu da rezultate uimitoare in cazul multor persoane cu epiteliom bazocelular si spinocelular. Acolo unde cele mai moderne si invazive metode de tratament dau gres, acest simplu tratament cu cataplasma din frunze de varza cruda  cruda da rezultate uimitoare.

* Entorsa, luxatii - se pun pe zona afectata frunze de varza bine zdrobite (cu ciocanul pentru snitele) si se leaga cu o fasa. Aplicatia se face timp de 4 ore pe zi. In primele doua zile de la producerea accidentului se pun deasupra cataplasmei si pungi cu cuburi de gheata. Practica arata ca datorita acestui tratament, timpul de refacere a ligamentelor se scurteaza, durerile sunt atenuate si, in multe cazuri, chiar pungile cu lichid sinovial, care se formeaza, sunt mult mai mici.
* Dureri reumatice - pe zona afectata, se pun dimineata si, eventual, seara, frunze de varza bine zdrobite. Se tin minimum doua ore. Intern, se consuma cate 1-2 pahare de suc proaspat de varza pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 14 zile de pauza. Tratamentul extern si intern cu varza proaspata are efect antiinflamator articular, incetineste sau chiar stopeaza procesele degenerative si ajuta la recastigarea mobilitatii articulare.



Observatie:  -   Remediile naturale prezentate,  pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.

                                                           


4 Articole interesante:

loading...
loading...