loading...

joi, 17 ianuarie 2013

ULEIUL SI ALIFIA DIN SUNATOARE

      1) ULEIUL DE SUNATOARE
Uleiul din sunatoare are efect calmant, cicatrizant si antiinflamator. Se foloseste in cazul iritatiilor, arsurilor, ranilor, eczemelor, hematoamelor, sciatica, reumatism, dureri de spate, inflamatiile ganglionilor, ten si maini aspre.
PREPARARE:
      Se foloseste flori crude sau uscate, care se maruntesc si se umple o sticla. Deasupra se toarna ulei de floarea soarelui sau ulei de masline, atat cat sa acopere florile. Se lasa sticla la soare sau langa o sursa de caldura (daca este iarna). Amestecul se lasa la macerat 14 zile, apoi se strecoara totul prin tifon. (Florile macerate se arunca, iar uleiul strecurat se pastreaza). Dupa aceasta, sticla se umple , din nou, cu flori proaspete sau uscate maruntite, peste care se toarna uleiul strecurat. Se  lasa, din nou la macerat 14 zile, apoi se strecoara totul prin tifon. Acest procedeu se repeta de 3-4 ori, pana cand uleiul filtrat obtinut are culoarea rosie intensa. Ultima data, uleiul se strecoara prin tifon de 2 ori, pentru a fi limpede si a nu avea impuritati. Uleiul de sunatoare obtinut se pastreaza in sticlute inchise ermetic, intr-un loc racoros si intunecat.
ADMINISTRARE:
      Se maseaza usor suprafetele afectate de cateva ori pe zi. Se mai pot pune comprese cu ulei deasupra zonei afectate.
      O lingura de ulei, luata dimineata pe stomacul gol, ajuta in cazul fierii lenese, pietre la fiere, gastrita.

     2)  ALIFIA DE SUNATOARE

PREPARARE:
Florile uscate sunt foarte bine maruntite in piua sau rasnita electrica. Intr-un vas emailat, se pun 4 linguri cu varf din florile maruntite. Deasupra se toarna unt incins (un pachet de 200g cu 80% grasime) sau 200g untura incinsa de porc curata, nesarata. Se amesteca foarte bine, pana ce compozitia se omogenizeaza perfect. Se acopera vasul si se lasa pana a doua zi, cand se pune vasul la foc mic si se incalzeste doar atat cat sa devina lichida. Apoi se strecoara totul printr-un tifon, o data sau de doua ori, pana lichidul devine curat. Lichidul are culoarea rosiatica si se toarna in borcanase inchise ermetic, unde se va solidifica. Borcanasele se pastreaza in frigider.
ADMINISTRARE:
Se ung cu blandete zonele afectate.
PRECAUTII IN FOLOSIREA SUNATOAREI:
Atunci cand se foloseste orice preparat din sunatoare, se recomanda sa nu ne expunem la soare, sa evitam sa facem plaja.
In general, orice tratament cu sunatoare nu trebuie sa dureze mai mult de doua luni, dupa care trebuie facuta o pauza de o luna, pentru ca pot aparea simptome nedorite daca tratamentul dureaza mai mult timp.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.


4 Articole interesante:

loading...
loading...