loading...

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

TRATAMENT NATURIST DE CURATIRE A TENULUI

      Aceasta reteta o putem face fiecare acasa, nu este costisitoare si tratamentul dureaza aproximativ 1 ora, timp in care trebuie sa aplicam doua masti pe fata. Ceea ce este important, este faptul ca ne putem curata tenul de celulele moarte, de punctele negre si il hranim cu proteine si vitamine naturale. Ideal ar fi sa facem acest tratament o data pe saptamana, pentru a avea un ten proaspat, curat si sanatos.

INGREDIENTE: 1ou, 1 felie de lamaie, un pumn de malai (sa nu fie grisat), drojdie (cat o nuca), ceai de musetel.
Inainte de a incepe tratamentul, trebuie sa punem intr-un vas, un litru de ceai de musetel fierbinte. Ne asezam cu fata deasupra aburilor care ies din vas si ne acoperim capul cu un prosop. Vom sta 5-10 minute, apoi ne tamponam fata cu prosopul. Aceasta baie de aburi are rolul sa deschida porii.
PRIMA ETAPA.
Se separa albusul de ou si se pune intr-o cescuta (albusul nu se bate). Peste albus se pun 2-3 lingurite de malai si se amesteca foarte bine. Amestecul respectiv trebuie sa fie suficient de consistent, incat sa nu curga, atunci cand il vom intinde pe toata fata, cu ajutorul unei spatule.
Vom sta cu acest amestec pe fata pana cand incepe sa se usuce (apropximativ 15-20 minute), dupa care vom incepe sa-l indepartam, frecand fata bine cu un servetel de hartie fina. Se freaca bine fata pana cand se indeparteaza toata masca, apoi se clateste cu ceai de musetel.
      Aceasta etapa are rolul de a curata fata de celulele moarte si a indeparta punctele negre. In eventualitatea ca a mai ramas vreun punct negru, il puteti scoate usor acum, printr-o usoara compresare.
A DOUA ETAPA.
 Galbenusul, ramas de la ou, se pune intr-o cescuta (galbenusul nu se bate). Peste el se pune drojdia si cateva picaturi de lamaie. Totul se amesteca foarte bine, pana se obtine o crema omogena.
Aceasta crema se intinde, din nou, pe intreaga fata, in strat uniform, cu ajutorul unei spatule. Se lasa din nou sa se usuce. Deoarece porii sunt deschisi si curatati, ei vor permite sa intre in piele vitaminele si proteinele din crema. Dupa ce crema s-a uscat pe fata, si simtim cum ne strange pielea, o inlaturam decojand-o pur si simplu de pe fata. Ce nu se decojeste se inlatura cu blandete cu ajutorul unui servetel. Dupa ce inlaturam masca ne clatim fata cu ceai de musetel, fara sa o stergem, eventual, o tamponam usor.
      Aceasta etapa are rolul sa hraneasca tenul (datorita galbenusului si a drojdiei) si sa decoloreze eventualele pete maronii de pe piele (datorita picaturilor de lamaie).
      Imediat dupa acest tratament nu este nevoie sa va mai dati cu nici o crema, decat abia a doua zi.



4 Articole interesante:

loading...
loading...