loading...

vineri, 30 decembrie 2016

Substantele antitumorale (falcarinolul, luteina si zeaxantina) din SUCUL DE MORCOVI si efectele lor benefice.

   In urma multor studii facute de dr. Kirsten Brandt, de la „Institutul Danez de Stiinte Agricole”, s-a ajuns la concluzia ca morcovul incetineste si previne cresterea si aparitia tumorilor. Falcarinolul, un principiu activ continut de morcov, este o puternică substanta antitumorala. Studiile au aratat ca aceasta substanta inhiba dezvoltarea diverselor tipuri de celule maligne.
   Aceste efecte benefice au fost demonstrate în:  cancerul de piele, cancerul esofagului si al laringelui, cancerul colorectal, cancerul gastric, cancerul prostatei sau al vezicii urinare. Falcarinolul, luteina şi zeaxantina incetinesc procesul de proliferare a celulelor maligne, impiedicand, astfel apariţia metastazelor. Studii de medicină experimentala arata ca sub actiunea acestor principii active, tumorile pot intra in remisie.

Administrarea sucului de morcovi:
Sucul de morcovi se consuma de preferinta imediat, insa daca nu este posibil acest lucru, se pastreaza la rece, in sticle bine inchise, maximum 6 ore. Zilnic, se administreaza cate 100 de ml. de suc de morcov, dimineata si seara, in cure de 4 saptamani, urmate de 1-2 saptamani de pauză.


Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


miercuri, 28 decembrie 2016

ALIFIA DE VARZA – o alifie miraculoasa care poate fi preparata de oricine.

Prepararea acestei alifii de varza se poate face acasa, foarte simplu, si este foarte eficienta in multe afectiuni deosebit de dureroase: artrita, artroza, reumatism, guta, entorse, luxatii, zona zoster, ulceratii, sciatica si alte afectiuni, amintite mai jos.

Ingrediente:
50 ml suc de varza cruda (3-4 linguri), obtinut cu ajutorul storcatorului centrifugal,
200 gr lanolina (cumparata de la farmacie) sau untura curata si nesarata de porc,
1 lingurita ceara de albine,
1 lingura de ulei de germeni de porumb  sau ulei de palmier,
10-15 ml alcool rafinat de 38-40 grade,
1 lingurita de miere naturala de albine.    

Mod de preparare:
1.- Intr-un vas emailat se amesteca sucul proaspat de varza, mierea si alcoolul.
2.- Se pune la incalzit lanolina (sau untura de porc) si ceara de albine, intr-un vas emailat, pana la 60 de grade Celsius. Se amesteca totul bine, dupa care se adauga uleiul. Se ia de pe foc vasul si si stoarna peste amestecul de suc de varza, miere si     alcool. Compozitia se amesteca incet pana se omogenizeaza bine si se raceste.                                     
    Optional, se pot adauga 10 picatura de esenta de levantica sau pin, pentru aroma.
Crema obtinuta se pune in borcanase bine inchise si se pastreaza la rece, in frigider. Termenul de valabilitate de 2 luni.

Intrebuintare si mod de intrebuintare:
   Alifia cu varza poate fi folosita in tratarea artritei, artrozei, celulitei, degeraturilor, durerilor reumatice, eczemelor uscate, gutei, psoriazisului, entorselor, luxatiilor,  sciaticei, intinderilor de ligament, tendinitei, tulburarilor circulatorii, tumorilor, ulceratiilor, varicelor, zonei zoster. Crema este utila in calmarea durerilor, intrucat intra mult mai rapid in piele, diminuand sau chiar alungand disconfortul cauzat de acestea.
   Cu această alifie se ung zonele afectate sau dureroase, dupa care locul respectiv se  leaga cu o bucata de panza curata. Efectul benefic se instaleaza în aproximativ 2 ore de la aplicare. Tratamentul se repeta de 2-3 ori pe zi.
    Aceasta alifie este si un foarte bun cicatrizant si poate fi utilizata in afectiuni ale pielii. Zona afectata se spala, iar apoi se aplică alifia, in strat subtire, de 2-3 ori pe zi.


 Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



marți, 20 decembrie 2016

PASTA DE DINTI PREPARATA IN CASA - o varianta naturala, sanatoasa , fara compusi toxici si cu o cheltuiala minima.

Ingrediente:
1 lingura de bicarbonat
1  lingura de de ulei de cocos
2 picaturi de ulei esential de menta

Preparare:
Se amesteca ingredientele foarte bine pana rezulta o compozitie pastoasa (pentru a obtine compozitia mai pastoasa, daca e nevoie, mai adaugati putin bicarbonat), pe care o depozitati intr-un borcănas din sticla.

Beneficii:
- Uleiul de cocos are efecte antifungice si antibacteriene, previne si trateaza aftele bucale, candidoza orala, infectiile gurii, prevenind totodata racelile, amigdalita, herpesul si cancerul oral.
- Bicarbonatul de sodiu curata dintii, elimina petele de pe dinti, lasate de cafea, vin, tigari, fructe inchise la culoare, ciocolata etc. Bicarbonatul de sodiu mai previne aparitia cariilor si mentine dintii sanatosi.

- Ulei esential de menta Improspateaza respiratia.


marți, 6 decembrie 2016

ROLUL MIERII DE ALBINE in ingrijirea tenului.

1. Masca cu miere si banane.

Ingrediente: 1 banana, 1 lingurita de miere si 1 lingurita de iaurt simplu  (fără arome).
Preparare: se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine, pana la omogenizarea compozitiei.
Administrare: se intinde masca pe fata si gat si se lasa sa actioneze pana se usuca, dupa care , se spala bine fata si gatul cu apa calduta.

2. Masca cu miere si ou.

Ingrediente: 1 lingura de miere, 1 lingura de ulei de masline si un galbenus de ou.
Preparare: se pun intr-un castron toate ingredientele si se amesteca bine pana la omogenizare.
Administrare: se aplica masca pe fata si gat si se tine timp de 20 de minute, dupa care, se spala bine fata si gatul cu apa calduta.

Observatie:
Efectele benefice ale mierii de albine asupra sanatatii pielii:
- hidrateaza pielea. Fiind un produs dens, atrage si pastreazaumezeala.
- hraneste pielea in profunime, fiind bogata in vitamine si minerale.
- are efect antibacterian, dezinfectand pielea si ajuta vindecarea ranilor si petelor de la nivelul pielii.
- are efect antioxidant , luptand impotriva radicalilor liberi, datorita antioxidantilor pe care ii contine in compoitia ei.

Inainte de aplicarea acestor masti, se va curata foarte bine tenul de machiaj, murdarie, grasimi, celule moarte si alte impuritati. Se va folosi un demachiant sau un sapun natural.
Pentru a extrage cu usurinta reziduurile si murdaria din piele, se va face o baie de aburi cu ceai de musetel, timp de 10-20 de minute.
Acum e timpul pentru exfoliere. Foloseste un scrub natural pentru deblocarea si curatarea porilor. Vei putea cu ajutorul lui sa indepartezi celulele moarte, lasand pielea fina, curata si radianta, gata sa asimileze substantele nutritive si hidratante din mastile aplicate pe ten.


Dar de acest aspect ne vom ocupa intr-un viitor articol.


marți, 8 noiembrie 2016

CEAIUL DE ROZMARIN si efectele lui de anti-imbatranire.

   Rozmarinul contine acid rozmarinic, acid cafeic, acid betulic si carnosol. Datorita acestor compusi care combat radicalii liberi, rozmarinul are un efect anti-imbatranire,
-   Rozmarinul protejeaza ADN-ul de daunele oxidative si, deci, incetineste procesul de imbatranire a celulelor organismului si imbunatateste functiile creierului, datorita acidului carnosic, pe care-l contine. Acest acid protejeaza creierul de accidentele vasculare, de boala Alzheimer  si alte boli neuro-degenerative. Totodata, rozmarinul reduce riscul de degenerescenta musculara cauzata de varsta.    Rozmarinul creste performanta cognitiva , datorita compusului sau numit 1,8-cineole. Rozmarinul reda elasticitatea si fermitatea pielii si contribuie la reducerea ridurilor si a petelor de batranete, deoarece aceasta planta sustine innoirea celulelor pielii.
-   Rozmarinul inhiba formarea unor compusi cancerigeni (amine heterociclice) si inhiba cresterea celulelor in leucemie si carcinom mamar.
-    Rozmarinul reduce inflamatia de la nivelul articulatiilor si a vaselor de sange.
El amelioreaza durerile articulare, migrenele, spasmele, durerile musculare si de guta.
-   Rozmarinul curata organismul de toxine, saruri si grasimi daunatoare , reduce stresul si anxietatea.
-    Rozmarinul  are si proprietati antibacteriene (combate infectiile stomacului cu Helicobacter pylori sau stafilococi) si antitumorale.

PREPARAREA CEAIULUI DE ROZMARIN:

A)  Se pune o lingurita de planta uscata intr-o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute. Se bea ceiul indulcit cu putina miere si se mai poate pune si putin suc de lamaie.

B)   Se pune o lingurita de planta uscata intr-o cana cu apa rece si se lasa peste noapte la macerat. A doua zi, se inalzeste, se strecoara , se indulceste si se bea.

ATENTIE!
-   Rozmarinul nu trebuie consumat in cantitati mari, deoarece poate provoca voma, spasme sau avort.
-   Persoanele care urmeaza un tratament medicamentos, trebuie sa consulte medicul, inainte de a consuma acest ceai, deoarece planta poate interactiona cu unele medicamente ( de exemplu anticoagulante, diuretice, litiu sau medicamente pentru tensiune arteriala)


Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



luni, 7 noiembrie 2016

LEGUME CARORA LE CRESC VALORILE NUTRITIONALE cand sunt gatite la cald.


   Rosiile,  isi maresc cantitatea de licopen cu 35% daca sunt gatite. Licopenul confera culoarea rosie tomatelor si este un antioxidant puternic care contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer (de prostată, de pancreas, de san si de plamani). Licopenul are un rol important si in prevenirea afectiunilor cardiovasculare.
Prin tratarea termica, rosiile isi pastreaza proprietatile antioxidante si are loc o crestere a concentratiei de licopen. Studiile efectuate in acest domeniu au aratat ca organismul absoarbe mai bine licopenul din rosiile gatite termic.
   Morcovii sunt mai benefici petru organism atunci cand sunt tratati termic, deoarece prin gatire, acestia contin cu 30%  mai mult betacaroten. Betacarotenul este un antioxidant puternic, cu roș important in sanatatea ochilor, lupta impotriva celulelor canceroase si protejeaza inima.
   Ciupercile cand sunt consumate gatite sunt mai sigure, deoarece nutrientii, pe care ii contin, ajung in organism fara toxinele, pe care, eventual,  le pot contine.

  Spanacul gatit aduce beneficii mai mari organismului fata de spanacul crud, datorita cresterii continutului de luteina. Luteina este un antioxidant care previne aparitia afectiunilor oculare si ajuta la o mai buna absorbtie a calciului. Spanacul contine: fier, magneziu, calciu si antioxidanti, care sunt mai bine absorbiti de organism cand spanacul este gatit. Cel mai bine este ca spanacul sa fie putin oparit. Daca in timpul prepararii, spanacul isi schimba culoarea din verde in verde-galbui, el nu mai trebuie consumat, deoarece este daunator,


duminică, 6 noiembrie 2016

De la folosirea plantelor medicinale după ureche, la știință. Sfaturi de la academicianul Ovidiu Bojor.

Detoxifierea organismului, din cand in cand, este foarte necesara cu ajutor din natura, dar uneori facem greseli cand alegem anumite plante, pentru ca nu le cunoastem suficient proprietatile.
Academicianul Ovidiu Bojor afirma ca „in trecut, cand nu aveam metodele moderne de cercetare, de apreciere a unei plante, acestea erau folosite din instinct, dupa ureche sau din traditie. Marul lupului, spanzul, tataneasa, vascul erau considerate cu efecte anticancerigene. Sub lumina cercetărilor stiintifice moderne s-a dovedit ca toate favorizeaza dezvoltarea tumorilor, a cancerului. Cu toate acestea, ele se utilizează încă în popor. Nu orice izvorăște din tradiție e bun”.
Doctorul Ovidiu Bojor susține ca sunt plante care ne pot ajuta, de exemplu, la detoxifierea colonului, insa nu orice planta este benefica. „Mare atentie, in aceasta categorie nu trebuie sa intre laxative si purgative, care au oximetil antrachinone. Aceasta grupa este foarte daunatoare organismului. Este vorba despre crusin, henna, rasina de aloe, revent. După o intrebuintare mai indelungata a acestora, o saptamana, doua, trei, incep sa apara reactii adverse in organism pana la favorizarea cancerului colonorectal.

Nu tot ce propovaduiesc fitoterapeutii, care nu au pregatirea necesara in acest domeniu, este benefic, atentioneaza doctorul O.Bojor. „Lucram de un an si ceva, in Comisia produselor tehnice la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, la elaborarea unor tabele cu plante nocive, cu plante mai putin nocive, cu ciuperci, cu licheni, toată gama de produse naturale. S-au intocmit liste care sunt admise suta la suta nu numai national, ci si pe nivel european.Va aparea noua lege in acest domeniu, iar toti cei care doresc sa intre in acest domeniu vor trebui sa se conformeze acesteia. Nu vorbesc de cei cu studii superioare, ci de cei pentru care trebuie sa cream scoli tehnice in care sa invete, asa cum e si in strainatate”, mai adauga doctorul Ovidiu Bojor. Cursurile dureaza patru ani, iar la final se da un examen.


marți, 1 noiembrie 2016

LAPTE DEMACHIANT cu castravete, preparat acasa.

Avantajul – acest demachiant este natural si nu contine chimicale.

INGREDIETE:
160 g castravete;
o ceasca de lapte crud (de preferat, de la o ferma).

MOD DE PREPARARE:

Se curata castravetele/castravetii de coaja si se dau pe razatoare sau se pune pulpa in blender. Pasta obtinuta se pune intr-un vas si se toarna deasupra laptele crud (nefiert).  Se incalzeste vasul  pana la punctul de fierbere si se mai lasa pe foc mic doar 5 minute, amestecand continuu, apoi se ia vasul de pe foc. Se strecoara compozitia intr-u recipiet de sticla (sa nu fie pet) si se pastreaza la frigider pana la 6 zile.

sâmbătă, 29 octombrie 2016

APA DE TRANDAFIRI - reteta de preparare si beneficiile ei.

Apa de trandafiri este o lotiune tonica cu actiune puternic hidratanta, anti-inflamatorie (calmeaza pielea iritata), astringenta (inchide porii) si previne aparitia cosurilor. Este o sursa bogata in antioxidanti care ajuta la redobandirea fermitatii si la regenerarea pielii. Poate fi preparata in confortul casei si are avantajul ca nu contine chimicale.

MOD DE PREPARARE.
Igrediente: trandafiri culesi proaspeti, un vas si apa distilata.

Se aleg doar trandafiri proaspeti din cultura ecologica, de preferat din gradina proprie (sunt preferati trandafirii pentru dulceata din soiul Rosa rugosa, Rosa damascena sau Rosa centifolia), pentru parfumul lor puternic. Pot fi folositi si alte soiuri de trandafiri, dar cu parfum puternic.
1.  Se desfac petalele de trandafiri si se spala bine intr-un jet de apa rece. Petalele de trandafir trebuie sa fie proaspete pentru a obtine o apa cat mai parfumata si de calitate.
2.  Se pun petalele intr-un vas (o oala) si se toarna deasupra apa distilata , doar atat cat sa le acopere. Prea multa apa va dilua rezultatul final.
3.  Se acopera vasul si se pune la fiert, la foc potrivit. Se lasa la fiert  pana cand petalele isi pierd culoarea, devenind aproape albe, moment cand se ia vasul de pe foc.
4.   Se filtreaza apa ramasa. Aceasta este apa pura de trandafiri. Se poate pastreaza in recipiente de sticla, in frigider, timp indelungat.


Apa de trandafiri este recomandata persoanelor cu ten sensibil si este folosita cu succes la prepararea diferitelor creme utilizate în cosmetică.



miercuri, 26 octombrie 2016

UNGUENT DE SUNATOARE contra alergiilor si arsurilor solare.

INGREDIENTE:
- 100 g sunatoare uscata,  maruntita cu rasnita electrica;
- 500 g ml ulei de masline;
- 100 g ceara curata de albine, rasa fin pe razatoare.
- 10  picaturi de ulei esential de menta.

MOD DE PREPARARE:
A)  Se pun intr-un vas plantele maruntite si se toarna peste ele uleiul de masline. Se pune vasul sa fiarba pe bain-marie (se pune vasul intr-un alt vas cu apa) si se lasa aproximativ 3 ore la foarte foc mic, ametecand des. Dupa acest interval de timp, continutul se strecoara printr-un tifon dublu, apoi se adauga in el picaturile de ulei de menta si ceara de albine rasa fin. Se amesteca totul foarte bine pana la omogenizarea totala. Se va obtine un amestec pastos, ca o crema. Aceasta crema  se va  pastra in borcan de sticla , la frigider.

B)  O alta metoda de preparare este urmatoarea: in loc de ulei de masline, se poate folosi 250 g de unt clarifiat, restul ingredientelor se pastreaza in aceleasi cantitati.

Se toarna untul clarifiat incins peste plantele maruntite din vas amestecandu-se apoi bine, pana ce compozitia se raceste, dupa care se lasa la frigider pana a doua zi. Dupa ce trece acest interval, vasul se pune pe foc mic, pana compozitia devine lichida, dupa care se filtreaza printr-un tifon dublu. Se adauga picaturile de ulei de menta si se amesteca repede, deoarece uleiul de menta e volatil. Se mai poate introduce si ceara de albine rasa fin (adaugarea cerii de albine, in cazul acesta, e optionala). Se amesteca totul foarte bine pana la omogenizarea totala. Se va obtine un amestec pastos, ca o crema. Aceasta crema  se va  pastra in borcan de sticla , la frigider.

- in mancarimi si usturimi ale pielii, in cazul arsurilor solare, alergii si intepaturi de insecte, ulcer varicos, hemoroizi, abcese, zona zoster, sciatica, lumbago (dureri de spate), reumatism, guta si nevralgii.
- in cosmetica, pentru ten uscat si sensibil, ten ridat, pentru ca are o actiune tonifianta a pielii.
- alifia se aplica local in strat subtire de 2-3 ori pe zi, pe zonele afectate.

Observatie:
- Cand se foloseste aceasta alifie se va evita contactul cu razele solare. De aceea, alifia se va folosi seara, inainte de culcare sau stati la umbra dupa utilizarea ei.

- Se recomanda testarea sensibilitatii pielii inainte de folosire, pe o portiune mica de piele.


marți, 25 octombrie 2016

RETETA DE BAZA A PREPARARII ALIFIILOR, IN CASA.

AVANTAJE:
-  stim exact ce contine crema respectiva;
-  suntem siguri ca alifia nu contine chimicale nocive pielii;
-  stim ca sunt proaspete si facem economii considerabile.

INGREDIENTE:
- 100 g plante uscate (se pot amesteca diferite tipuri de plate) maruntite cu rasnita electrica;
- 500 g ml ulei de masline sau untul clarifiat (GHEE) ;
- 100 g ceara de albine, rasa fin pe razatoare.

MOD DE PREPARARE:
Se pun intr-o cratita plantele maruntite si se toarna peste ele uleiul. Se pune vasul sa fiarba pe bain-marie (se pune vasul intr-un alt vas cu apa) si se lasa aproximativ 3 ore la foarte foc mic, ametecand des. Dupa acest interval de timp, uleiul infuzat cu plante se strecoara printr-un tifon dublu, apoi se adauga in el ceara de albine rasa. Se amesteca totul bine pana la omogenizarea totala. Se va obtine un amestec pastos, ca o crema. Alifia se va  pastra in borcan de sticla , la frigider.

Aici poti citi desprePrepararea untului clarifiat (sau untul Ghee)

Observatie:
In compozitie se pot adauga, pe langa plante, si alte ingrediente care au proprietati curative. Avand in vedere proprietatile lor, este bine sa le încorporam in alifiile pe care dorim sa le preparam noi insine. Aceste ingrediente sunt:
:
Glicerina – face crema sa fie hidratanta;
Vitamina E – este antioxidanta, reduce inflamatiile, vindeca leziunile, hidrateaza si catifeleaza pielea;
Untul de shea – trateaza dermatitele de piele iritata, calmeaza pielea iritatata;
Uleiul de ricin – trateaza vanataile, zgarieturile, herpesul;
Uleiul de cocos – hiidrateaza  pielea, este eficient in tratarea dermatitelor, psoriazisului, eczeme;
Uleiul esenţial de mentă – eficient in tratarea hemoroizilor, ranilor, ulcerelor varicoase;
Uleiul esenţial de ghimber – efect antiinflamator, mareste rezistenta la frig;
Uleiul esenţial de lavandă – atenueaza cearcanele, activeaza circulatia sangelui, contribuie la regenerarea pielii;
Uleiul esenţial de cuişoare – puternic antioxidant, antiseptic si antimicrobian;
Uleiul esenţial de salvie – este antiseptic, reduce inflamatiile, usturimea si senzatia de mancarime;
Uleiul esenţial de tătăneasă – benefic in tratarea hemoroizilor si inflamatiilor;

Uleiul esenţial de coada calului- benefic in tratarea ulcerelor varicoase, a ranilor si eczemelor.



joi, 6 octombrie 2016

SUCUL NATURAL DE FRUCTE in exces, poate deveni un pericol pentru ficat.

  Desi sucul natural de fructe, facut in casa, nu contine cantitati mari de zahar si este mai sanatos  decat cel din comert, el contine fructoza. Fructoza se metabolizeaza in ficat si daca se consuma cantitati mari de suc de fructe preparat  in  casa (de exemplu, zilnic) consumatorul risca o crestere a valorii colesterolului, ale transaminazelor, putand  determina aparitia bolilor hepatice grave (ficatul gras sau steatoza hepatica). Consumat zilnic, sucul devine un inamic al sanatatii noastre.
   Se recomanda consumarea sucului natural de fructe doar de doua-trei ori pe saptamana.   Cine s-a obisnuit sa bea zilnic suc proaspat, facut in casa, poate opta pentru o varianta sanatoasa si gustoasa: amestecul de fructe cu legume proaspete. Sucul de fructe nu mai prezinta nici un pericol pentru sanatate, daca jumatate din cantitate este compusa din legume.

   Cel mai bine este ca fructele sa fie consumate intregi, decat sub forma de suc, deoarece fructele contin fibre, care imbunatatesc digestia si tranzitul intestinal.


luni, 3 octombrie 2016

LEAC PENTRU CIROZA HEPATICA – recomandat de prof. dr. Constantin Pârvu

INFUZIA DE ROSTOPASCA (Chelidonium majus).

INGREDIENTE:

-  5 gr. planta uscata si maruntita (atentie, planta este otravitoare in cantitate mai mare,deci  nu se pune mai mult de 5 grame),
-  1 litru de apa.
- 200 gr de miere naturala de salcam (de preferat sa fie cumparata de la un apicultor, nu din comert).

PREPARARE:

- Se pune 1 litru  de apa la fiert , pana da in clocot, intr-un vas smaltuit (pentru ca infuzia sa nu intre in contact cu metalul). Dupa ce apa a dat in clocot, vasul se ia de pe foc, se acopera si se lasa si se lasa sa se raceasca exact 10 minte, dupa care se adauga cele 5 gr de planta cantarita si se amesteca bine cu o lingura de lemn.
- Se acopera vasul si se lasa la infuzat 12 ore (de la orele 18, seara, la 6 dimineata), apoi se strecoara.
- Infuzia obtinuta, prin strecurare, se amesteca cu 200 gr de miere naturala de salcam (cantarita). Aceasta infuzie se pastreaza in sticle inchise la culoare (nu in peturi) in frigider.

MOD DE ADMINISTRARE:

Se ia din infuzie cate 1 lingura, din ora in ora , de 10-12 ori pe zi,  indiferent daca ai  mancat, sau nu).  Se mai poate administra si cate o fiola de vitamina c zilnic.
Cura dureaza 7-10 zile.

Acest tratament are efect în toate bolile ficatului, pancreasului şi chiar în orice fel de cancer, scrie dr. prof. Constantin Pârvu, care a avut si el probleme si s-a insanatosit. Chiar domnia sa scrie, intr-un articol publicat Formula As, citez: „ Dupa ce am baut primele doua-trei sticle de preparat, in doza si la intervalele de timp indicate, s-a produs un adevarat miracol. Am putut din nou sa mananc, treptat mi-a revenit vigoarea, obrajii au inceput sa-si recapete culoarea, de unde eram alb ca hartia. Putine plante se pot compara ca putere vindecatoare cu rostopasca, care pe mine, si nu numai pe mine, m-a salvat efectiv”. El a facut aceasta afirmatie, dupa ce s-a vindecat total de o tumoare a pancreasului.

Precautii si contraindicatii:
      In doze mari, rostopaca poate fi extrem de toxica. Ingerarea a  20-30 de grame de planta in stare proaspata, produce o intoxicatie severa, iar ingerarea a 50-60 grame produce intoxicatie mortala. In stare uscata, este mai putin toxica, dar este necesara o atentie marita in manipularea si administrarea acestei plante, deoarece pot aparea accidente. Pentru tratamentele interne este bine sa se ceara avizul si supravegherea unui medic.       Rostopasca nu se administreaza copiilor sub 12 ani, femeilor gravide sau care alapteaza.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.





duminică, 18 septembrie 2016

TERMENI SI CONDITII

   Continutul si elementele de grafica ale acestui blog,  intreg continutul in format text si orice alt material, apartin proprietarului blogului si nu se pot reproduce fara acordul acestuia.  Toate textele expuse pe acest site sunt protejate, conform Legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe. 
   Este strict interzisa postarea comentariilor care au un limbaj obscen sau vulgar, contin texte ilegale, amenintatoare, abuzive, indecente, mesaje rasiste, soviniste ori care ar putea discrimina orice persoane in orice mod, sau care ar incalca orice alte drepturi si libertati ale omului potrivit legislatiei in vigoare.
   Termenii si Conditiile vor fi interpretate si guvernate in conformitate cu legea romana in vigoare. Orice litigiu nascut din sau in legatura cu Termenii si Conditiile va fi solutionat pe cale amiabila. In caz de imposibilitate de a ajunge la un acord, litigiul va fi solutionat de catre instanta judecatoreasca romana competenta. 
  Proprietarul blogului are dreptul de a modifica oricand si in orice mod oricare dintre prevederile din Termeni si Conditii sau Termenii si Conditiile in intregime, fara nici o notificare prealabila si fara a fi obligat sa indeplineasca vreo alta formalitate fata de vizitatorii blogului.


sâmbătă, 17 septembrie 2016

ARMURARIUL, o planta care face minuni.

   Studiile facute in Statele Unitre, Germania, Italia, Austria au evidentiat ca armurariul (Silybum marianum) este considerat in prezent, unul din cele mai puternice remedii naturiste impotriva afectiunilor hepatice. Aceasta planta este un antitoxic redutabil, ajutand organismul sa reziste celor mai puternice otravuri, de la ciupercile toxice, pana la gazele industriale sau metalele grele.
    Are actiune: antihepatotoxic, regenerant al celulelor hepatice (datorita silimarinei), hepatoprotector, tonic amar, hipocolesterolemiant, sustine activitatea hepatica si renala protejand aceste organe impotriva efectelor adverse ale chimioterapeuticelor, antitumoral, antiproliferativ, galactogog, neurotrofic, neuroprotector, antioxidant.  Contribuie  la protejarea si regenerarea celulelor hepatice , indepartarea compusilor toxici din ficat si protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
   Armurariul se foloseste sub forma de pulbere, ceai, comprimate (toate aceste produse se gasesc in comert, in farmacii si Plafar-uri).
►Pulbere -  o lingurita rasa, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, care se tine sub limba aproximativ 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
►Infuzie combinata -  calda cu rece, ajutand astfel la conservarea principiilor active. 1-2 lingurite de pulbere de seminte de armurariu se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana cu apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul se pune deoparte, iar pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa, 20 de minute, dupa care se lasa la racit. Se combina cele doua extracte si se bea acest preparat cu un sfert de ora inainte de masa, 2-3 cani pe zi.
►Ulei extravirgin -  din seminte de armurariu, 1-2 linguri pe zi.
►Comprimate - ce contin asocieri de mai multe substante, ce actioneaza la nivelul diferitelor etape de detoxifiere hepatica: armurariu, ghimbir, papadie, N-Acetil-Cisteina, L-glutation, acid alfa-lipoic, vitamina C, seleniu.
Armurariul se administreaza cu precautie persoanelor cu tromboflebita, hipertensiune arteriala, femeilor insarcinate.

Armurariul este indicat in:

Hepatită virală A, B şi C – numeroase studii efectuate în Statele Unite au aratat semintele de armurariu contin  flavonoide care favorizează regenerarea celulelor hepatice. intr-o primă faza, armurariul se consuma sub forma de infuzie combinata (deoarece se recomanda un aport consistent de lichide): 1 litru si jumatate pe zi, timp de 3 saptamani. Apoi se face o pauza de 15 zile, după care armurariul se administrează sub formă de pulbere. Se ia o lingurita de 4 ori pe zi.
Icter, insuficienţă hepatică – silibinina continuta de aceasta planta îimpiedica procesul de acumulare a toxinelor in ficat, favorizand activitatea celulelor hepatice, stimuliminand eliminarea compuşilor toxici din celulele hepatice. Se administrează zilnic jumătate de litru de infuzie combinată de armurariu, în cure de două săptămâni, cu o săptămână de pauză.
■ Ciroza hepatică – Această plantă, se spune în raportul unei comisii medicale din Germania,  este un foarte bun stimulent al activităţii ficatului, împiedica fribrozarea acestuia şi ajuta la regenerarea sa. Se ia sub formă de pulbere câte o linguriţă rasă de patru ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu 15 zile de pauză.
■ Diskinezie biliară, litiaza biliară se face un amestec de tinctura de armurariu si tinctura de anghinare, in proportii egale. Se ia din această combinatie o lingurita de patru ori pe zi, de preferinta inainte de mesele principale. Are un puternic efect de stimulare a producţiei de bila, favorizează eliberarea acesteia, impiedica acumularea calculilor la nivelul vezicii biliare si diminueaza starile inflamatorii. Tratamentul se recomanda si in cazul dispepsiei sau al digestiei dificile.
■ Otrăvire cu ciuperci toxice se consuma vreme de 10 zile din abundenta infuzie combinata de armurariu (minimum un litru pe zi), care sustine activitatea hepatica si neutralizeaza direct actiunea substantelor toxice din ciuperci.
■Intoxicaţie cu metanol, cu tetraclorura de carbon, cu metale grele (plumb, mercur), cu medicamente care atacă ficatul – se administrează timp de o săptămână un litru şi jumătate de infuzie combinată de armurariu pe zi. Este un tratament adjuvant foarte util pentru protejarea organelor interne şi a sistemului nervos.
■ Alcoolism se fac cure timp de trei săptămâni, cu două săptămâni de pauză, cu infuzie combinată de armurariu, din care se bea un litru pe zi. Armurariul nu diminuează dependenţa de alcool, insa ajuta la refacerea ficatului (greu incercat de consumul sistematic al acestei substante) si, foarte important, sustine activitatea nervoasă, ajutand chiar la recapatarea reflexelor şi a coordonarii normale, reducand tremurul membrelor si alte simptome de acest gen.
■ Psoriazis – se aplică o dată pe zi o cataplasma cu pulbere de seminte de armurariu, pe locurile afectate. Suplimentar se face o cură internă cu seminte de armurariu, sub formă de tinctura, 4 lingurite pe zi, pentru dezintoxicare. Adjuvant în cancerul de piele – o dată la două zile, se pun cataplasme cu pulbere pe zona bolnavă. Suplimentar, se face un tratament intern

Precauţii la tratamentul intern cu armurariu

Studiile efectuate pana in prezent nu au pus deocamdată in evidenţă efecte secundare nocive la administrarea armurariului pe cale internă sau externă. Singura observaţie este ca dozele mari pot provoca (rareori) scaune diareice, caz in care se vor diminua sau, in cazurile grave, se va intrerupe administrarea lui.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.





marți, 6 septembrie 2016

CHIMENUL si efectele lui miraculoase.

INFUZIA FIERBINTE.

Intr-o cana (250 ml) cu apa clocotita, se pun 1-2 lingurite de seminte, se acopera si se lasa timp de 15 minute, dupa care se strecoara. Infuzia se bea cat de calda posibil, pentru a avea maximumul proprietatilor antispastice si calmante.

 INFUZIA COMBINATA.

Se pun 2 lingurite de pulbere de seminte de chimen intr-un pahar de apa si se lasa la macerat vreme de 6-8 ore, la temperatura camerei, dupa care se strecoara. Extractul obtinut se pune deoparte, iar semintele ramase dupa strecurare se oparesc cu inca un pahar de apa, apoi se lasa sa se raceasca si se strecoara. In final, se combina cele doua extracte, iar lichidul obtinut se va administra pe parcursul unei zile.
Se foloseste in:
► Alaptare - se consuma zilnic 1-3 cani de infuzie combinata indulcita cu miere. Creste secretia lactata, imbunatateste calitatea laptelui matern si reduce incidenta colicilor la sugari. In cazul in care apar inflamatii ale sanilor in timpul alaptarii, se pune pe zona afectata o cataplasma cu seminte de in si de chimen, macerate in prealabil, in apa calda, timp de patru ore.
Deficit de fier in organism – se bea infuzia combinata de chimen cate o cana dimineata si seara, pe stomacul gol. Este un remediu eficient contra anemiei feriprive. Acest remediu contine doar cantitati infime de fier, in schimb, imbunatateste foarte mult asimilarea acestui oligoelement, care se gaseste in alimentatia de zi cu zi (in oua, in spanac, in urzici, in icre, in peste etc.), dar nu este metabolizat corespunzator de organism.
► Gastrita - tratamentul cu infuzia combinata din seminte de chimen este eficient pentru gastrita, avand efecte calmante, antiinflamatoare, protejand mucoasa gastrica. Se bea 2-3 cani de infuzie combinata pe zi, in cure de 3 saptamani, urmate de o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua.
►  Greata provocata de medicatie - se bea infuzia combinata obtinuta din seminte de chimen chimen si menta, amestecate in proportii egale, din care se bea, de preferinta neindulcita, cate o jumatate de litru - un litru pe parcursul unei zile intregi, inaintea meselor principale. Are efect antiemetic (elimina senzatia de greata), actionand atat local, la nivelul terminatiilor gustative si olfactive de la nivelul tubului digestiv, cat si la nivelul sistemului nervos central. Este si un tratament un  contra anorexiei.
Sindromul colonului iritabil, colon spastic - se beau zilnic 2-3 cani de infuzie combinata de seminte de chimen. Tratamentul se face timp de 4 saptamani, cu 5-7 zile de pauza. Are efecte spasmolitice si antiinflamatoare intestinale puternice si ajuta la echilibrarea florei intestinale. Tratamentul este valabil si contra crampelor abdominale.
Spasme musculare - se bea cate o jumatate de pahar (100 ml), de trei ori pe zi de infuzia combinata de chimen. In fiecare doza de infuzie combinata se pun si doua picaturi de ulei volatil de chimen, pentru a amplifica efectele antispasmodice ale acestui tratament. Studii facute in Statele Unite au aratat ca substantele volatile din chimen inhiba efectul mai multor enzime care determina contractura musculara. Acest tratament este valabil nu doar in spasmele muschilor voluntari (cum ar fi cei ai bratelor, ai picioare, ai pleoapelor etc.), ci si al celor care nu pot fi controlati voluntar. Acest tratament este eficient si contra sughitului, contra tusei spasmodice si chiar contra astmului.
► Valori crescute ale colesterolului si trigliceridelor - administrarea de infuzie combinata de chimen, 1-1,5 litri pe zi, in cure de patru saptamani, scade semnificativ procentul de colesterol negativ (LDL) si de trigliceride din sange. Persoana diabetica este ferit de complicatii cardiace si vasculare prin tratamentul cu infuzie combinata de chimen. Un alt efect este si o usoara scadere a glicemiei, dar care apare mai ales la tratamentul cu pulbere de chimen si mai putin la tratamentul cu extract apos sau in alcool.
Micoza bucala - se fac clatiri ale gurii, de trei ori pe zi, cu 100 ml de infuzie combinata, in care s-au pus 1-2 picaturi de ulei volatil de chimen. Acest tratament are efecte antimicotice, antiinflamatoare, fiind de un real ajutor in lupta cu candida, cu localizare pe segmentul buco-faringian.
Astm, astm alergic, bronsita cronica - se administreaza amestecul de infuzie combinata si ulei volatil de chimen. Are efect antispastic, si un efect expectorant (ajuta la eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii), antiinflamator si antibiotic. De asemenea, uleiul volatil de chimen este antihistaminic, ajutand la calmarea reactiilor alergice la nivelul aparatul respirator.

PULBEREA.

Pentru a-i creste eficienta, chimenul trebuie macinat. Semintele uscate de chimen se macina cu o rasnita de cafea, pana cand devin o pulbere fina. Se pastreaza (maximum 7 zile) intr-un borcan inchis ermetic, in frigider. Se administreaza de regula cate o  jumatate de lingurita, de 4 ori pe zi.
Se foloseste in:
► Cancer de colon - un tratament facut timp de 15 saptamani cu pulbere de chimen inhiba dezvoltarea tumorilor in intestinul gros. Efectul antitumoral al chimenului este potentat de introducerea in alimentatie si a uleiului de arahide, care este indicat celor care sufera de tumori pe tubul digestiv. Se recomanda administrarea a 7 grame de pulbere de seminte de chimen pe zi (doza exacta este de 0,06 grame pe kilogram-corp), in cure cu o durata de patru luni, urmate de doua luni de pauza.
Cancer de piele - chimenul, ingerat sub forma de pulbere si aplicat sub forma de ulei, aplicat extern pe formatiunile canceroase aparute pe piele. Inhiba cresterea tumorilor maligne si, mai mult, declanseaza procesul de remisie a acestora. Se recomanda un tratament de patru luni cu chimen luat intern (7 grame pe zi) si aplicat extern, sub forma de ulei, pe zonele afectate.
► Diaree, colita de fermentatie - se administreaza pulbere de seminte de chimen amestecata in proportii egale cu pulbere de frunze de menta. Se iau zilnic cate 4-6 lingurite din aceasta combinatie, pe o perioada de 1-3 saptamani. Combinatia chimen-menta este aproape imbatabila in mai multe afectiuni digestive, printre care diareea si colita de fermentatie, unde efectul lor este rapid, datorita calitatilor antiseptice, antiinflamatoare, carminative (determina eliminarea gazelor intestinale) ale celor doua plante.
Dispepsie -  administrarea zilnica, inainte de masa, a unei lingurite de amestec de pulberi de chimen si menta, combinate in proportii egale. Plantele trebuie sa fie proaspat macinate, pentru a avea un continut maxim de uleiuri volatile, care imbunatatesc secretia de bila si de sucuri gastrice si elimina durerile abdominale.
► Prevenirea cancerului - mai multe studii facute in Japonia, in India si in China au aratat ca administrarea chimenului impiedica mutatiile celulelor normale spre celule canceroase, fiind un protector de incredere contra bolii canceroase care afecteaza stomacul, intestinele, ficatul, pancreasul. De doua ori pe an se tin cure cu o durata de patru saptamani, timp in care se administreaza cate o lingurita rasa de pulbere de seminte de patru ori pe zi.
► Sindromul de postmenopauza (adjuvant) - se administreaza pulberea proaspat macinata de chimen, cate trei lingurite pe zi, in cure de 30 de zile, urmate de alte 30 de zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua. Este un tratament ideal pentru femeile care au intrat la menopauza de mai mult de doi ani si se confrunta cu simptome cum ar fi osteoporoza, hirsutismul, astenia, depresia.

ULEIUL VOLATIL

Se extrage doar prin procedee industrialesi se gaseste in farmaciile si in magazinele naturiste, dar trebuie sa aiba specificat pe ambalaj faptul ca este valabil si pentru uz intern. La adulti, se administreaza cate 2-6 picaturi de trei ori pe zi, la copiii intre 6 si 16 ani - 1-3 picaturi, de 2-3 ori pe zi, la copiii intre 1 an si 6 ani - sub o picatura pe zi, adica maximum 0,02 ml pe zi. Uleiul de chimen este inclus si in diverse siropuri ori ceaiuri preambalate, cu efecte calmante pentru copii.
Se foloseste in:
Scabie - se aplica uleiul volatil pentru uz extern pe portiunile afectate. Aplicatia se face de 3-6 ori pe zi, pana la vindecarea totala. Este un tratament simplu si eficient, recomandat mai ales celor care nu suporta unguentele cu substante de sinteza folosite in acest scop.
Micoze (adjuvant) - uleiul volatil de chimen este foarte eficient contra infectiilor cu ciupercile parazite: Candida albicans, Aspergillus. Se administreaza cate 2-5 picaturi, de trei ori pe pe zi, in cure de 14 zile, urmate de alte 10 zile de pauza. Acelasi tratament este recomandat ca adjuvant in infectiile, de aceasta data bacteriene, cu Pseudomonas aeruginosa.
► Viermi intestinali (adjuvant) - se administreaza ulei volatil de chimen, cate 2-5 picaturi de trei ori pe zi, in cure de 21 de zile, urmate de aceeasi perioada de pauza. Acest remediu are efecte puternic vermifuge si insecticide.

TINCTURA

Se pun intr-un borcan 10 linguri de pulbere de seminte de chimen, care se acopera cu 400 ml de alcool natural (tuica) produs in gospodarie, de 50 de grade, amestecand incontinuu. Cand intreaga masa de pulbere a fost acoperita, se inchide borcanul ermetic si se lasa la macerat timp de 12 zile. Apoi preparatul se strecoara, si se adauga 10 picaturi de ulei volatil de chimen. Se agita bine, iar extractul astfel obtinut se pune in sticlute mici, inchise la culoare si se tin la frigider. Se administreaza o lingurita de 4 ori pe zi, in tratamente cu o durata de 1-3 luni.
Se foloseste in:
Astenie psihica, incapacitate de concentrare mentala - se iau cate 4 lingurite de tinctura de chimen pe zi, in cure de o luna. Are efecte tonice nervoase, favorizeaza circulatia cerebrala, confera o senzatie de vioiciune si tonus mental. Acelasi tratament se recomanda si ca adjuvant in depresie.
► Crampe abdominale la sugari si la copiii mici - in apa de baie a copilului se pun 1-3 linguri de tinctura de chimen. Principiile active cu efect calmant gastro-intestinal si carminativ vor fi preluate prin piele de catre circulatia sanguina periferica si isi vor face rapid efectul.
► Rani deschise (prim ajutor) - se spala rana si se curata foarte bine cu tinctura de chimen nediluata. Este un tratament dureros pe moment, dar extrem de util, mai ales in cazul in care rana se produce intr-un loc cu puternica incarcatura microbiana. Chimenul are efecte antibiotice puternice si distruge, aplicat direct, virusul tetanic.

ULEIUL PENTRU UZ EXTERN

Se pun 10 linguri de pulbere de seminte de chimen in jumatate de litru de ulei de masline sau floarea-soarelui. Se lasa la macerat timp de 2 saptamani, la soare, dupa care se strecoara si se adauga 15 picaturi de ulei volatil de chimen. Preparatul astfel obtinut se toarna intr-o sticla inchisa la culoare, care se pastreaza in frigider.

Atentie! ► Halena (miros urat al respiratiei) – poate fi inlaturata daca se mesteca dupa masa si, intre mese, seminte de chimen. Au un miros placut si, mai mult decat atat, imbunatatesc digestia, eliminand cauzele profunde care duc la aparitia halenei.

PRECAUTII SI CONTRAINDICATII:
-  La copiii mici se administreaza intern cu prudenta, intrucat poate declansa crize de epilepsie. De regula, pentru copiii foarte mici este recomandat din acest motiv feniculul, in locul chimenului.
-   La femeile insarcinate, supradozarea semintelor de chimen (peste 7 g luate zilnic) poate produce avortul.
-   Chimenul este contraindicat persoanelor care au alergie la plantele din familia Apiaceae (Umbeliferae).

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.



4 Articole interesante:

loading...
loading...