loading...

miercuri, 28 decembrie 2016

ALIFIA DE VARZA – o alifie miraculoasa care poate fi preparata de oricine.

Prepararea acestei alifii de varza se poate face acasa, foarte simplu, si este foarte eficienta in multe afectiuni deosebit de dureroase: artrita, artroza, reumatism, guta, entorse, luxatii, zona zoster, ulceratii, sciatica si alte afectiuni, amintite mai jos.

Ingrediente:
50 ml suc de varza cruda (3-4 linguri), obtinut cu ajutorul storcatorului centrifugal,
200 gr lanolina (cumparata de la farmacie) sau untura curata si nesarata de porc,
1 lingurita ceara de albine,
1 lingura de ulei de germeni de porumb  sau ulei de palmier,
10-15 ml alcool rafinat de 38-40 grade,
1 lingurita de miere naturala de albine.    

Mod de preparare:
1.- Intr-un vas emailat se amesteca sucul proaspat de varza, mierea si alcoolul.
2.- Se pune la incalzit lanolina (sau untura de porc) si ceara de albine, intr-un vas emailat, pana la 60 de grade Celsius. Se amesteca totul bine, dupa care se adauga uleiul. Se ia de pe foc vasul si si stoarna peste amestecul de suc de varza, miere si     alcool. Compozitia se amesteca incet pana se omogenizeaza bine si se raceste.                                     
    Optional, se pot adauga 10 picatura de esenta de levantica sau pin, pentru aroma.
Crema obtinuta se pune in borcanase bine inchise si se pastreaza la rece, in frigider. Termenul de valabilitate de 2 luni.

Intrebuintare si mod de intrebuintare:
   Alifia cu varza poate fi folosita in tratarea artritei, artrozei, celulitei, degeraturilor, durerilor reumatice, eczemelor uscate, gutei, psoriazisului, entorselor, luxatiilor,  sciaticei, intinderilor de ligament, tendinitei, tulburarilor circulatorii, tumorilor, ulceratiilor, varicelor, zonei zoster. Crema este utila in calmarea durerilor, intrucat intra mult mai rapid in piele, diminuand sau chiar alungand disconfortul cauzat de acestea.
   Cu această alifie se ung zonele afectate sau dureroase, dupa care locul respectiv se  leaga cu o bucata de panza curata. Efectul benefic se instaleaza în aproximativ 2 ore de la aplicare. Tratamentul se repeta de 2-3 ori pe zi.
    Aceasta alifie este si un foarte bun cicatrizant si poate fi utilizata in afectiuni ale pielii. Zona afectata se spala, iar apoi se aplică alifia, in strat subtire, de 2-3 ori pe zi.


 Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...