In
urma multor studii facute de dr. Kirsten Brandt, de la „Institutul Danez de Stiinte
Agricole”, s-a ajuns la concluzia ca morcovul incetineste si previne cresterea si
aparitia tumorilor. Falcarinolul,
un principiu activ continut de morcov, este o puternică substanta antitumorala.
Studiile au aratat ca aceasta substanta inhiba dezvoltarea diverselor tipuri de
celule maligne.
Aceste
efecte benefice au fost demonstrate în: cancerul
de piele, cancerul esofagului si al laringelui, cancerul colorectal, cancerul
gastric, cancerul prostatei sau al vezicii urinare. Falcarinolul, luteina şi
zeaxantina incetinesc procesul de proliferare a celulelor maligne, impiedicand,
astfel apariţia metastazelor. Studii de medicină experimentala arata ca sub actiunea
acestor principii active, tumorile pot intra in remisie.
Administrarea sucului de morcovi:
Sucul de morcovi se consuma de preferinta
imediat, insa daca nu este posibil acest lucru, se pastreaza la rece, in sticle
bine inchise, maximum 6 ore. Zilnic, se administreaza cate 100 de ml. de suc
de morcov, dimineata si seara, in cure de 4 saptamani, urmate de 1-2 saptamani
de pauză.
Observatie: - Acest
blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile
naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar
nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar
un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor
medicale de specialitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu