loading...

joi, 6 octombrie 2016

SUCUL NATURAL DE FRUCTE in exces, poate deveni un pericol pentru ficat.

  Desi sucul natural de fructe, facut in casa, nu contine cantitati mari de zahar si este mai sanatos  decat cel din comert, el contine fructoza. Fructoza se metabolizeaza in ficat si daca se consuma cantitati mari de suc de fructe preparat  in  casa (de exemplu, zilnic) consumatorul risca o crestere a valorii colesterolului, ale transaminazelor, putand  determina aparitia bolilor hepatice grave (ficatul gras sau steatoza hepatica). Consumat zilnic, sucul devine un inamic al sanatatii noastre.
   Se recomanda consumarea sucului natural de fructe doar de doua-trei ori pe saptamana.   Cine s-a obisnuit sa bea zilnic suc proaspat, facut in casa, poate opta pentru o varianta sanatoasa si gustoasa: amestecul de fructe cu legume proaspete. Sucul de fructe nu mai prezinta nici un pericol pentru sanatate, daca jumatate din cantitate este compusa din legume.

   Cel mai bine este ca fructele sa fie consumate intregi, decat sub forma de suc, deoarece fructele contin fibre, care imbunatatesc digestia si tranzitul intestinal.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Incomplet si probabil irelevant. Fibrele le luam din alta parte, iar sucul de fructe il consumam in cantitate limitata, un pahar dimineata. De zeci de ani. N-avem nici o problema cu ficatul. Legume luam la alte mese. Bagati spaima in oameni degeaba. Scrieti-ne mai bine despre pesticide, zahar artificial, grasimi din uleiuri vegetale, hormoni si antibiotice din carnuri. E mai credibil decat sa ne vorbiti de sucul natural din fruce.

Luminita Luana Tranca spunea...

Am scris si „despre pesticide, zahar artificial, grasimi din uleiuri vegetale, hormoni si antibiotice din carnuri” (v-am citat).Sa nu uitam ca orice exces este daunator...

4

loading...
loading...