Desi
sucul natural de fructe, facut in casa, nu contine cantitati mari de zahar si
este mai sanatos decat cel din comert, el
contine fructoza. Fructoza se metabolizeaza in ficat si daca se consuma cantitati
mari de suc de fructe preparat in casa (de exemplu, zilnic) consumatorul risca o
crestere a valorii colesterolului, ale transaminazelor, putand determina aparitia bolilor hepatice grave (ficatul
gras sau steatoza hepatica). Consumat zilnic, sucul devine un inamic al
sanatatii noastre.
Se recomanda consumarea sucului natural de fructe doar de doua-trei
ori pe saptamana. Cine s-a obisnuit
sa bea zilnic suc proaspat, facut in casa, poate opta pentru o varianta sanatoasa
si gustoasa: amestecul de fructe cu legume proaspete. Sucul de fructe nu
mai prezinta nici un pericol pentru sanatate, daca jumatate din cantitate
este compusa din legume.
Cel mai bine este ca fructele sa fie consumate intregi, decat sub forma
de suc, deoarece fructele contin fibre, care imbunatatesc digestia si tranzitul
intestinal.
2 comentarii:
Incomplet si probabil irelevant. Fibrele le luam din alta parte, iar sucul de fructe il consumam in cantitate limitata, un pahar dimineata. De zeci de ani. N-avem nici o problema cu ficatul. Legume luam la alte mese. Bagati spaima in oameni degeaba. Scrieti-ne mai bine despre pesticide, zahar artificial, grasimi din uleiuri vegetale, hormoni si antibiotice din carnuri. E mai credibil decat sa ne vorbiti de sucul natural din fruce.
Am scris si „despre pesticide, zahar artificial, grasimi din uleiuri vegetale, hormoni si antibiotice din carnuri” (v-am citat).Sa nu uitam ca orice exces este daunator...
Trimiteți un comentariu