loading...

miercuri, 16 octombrie 2019

Sa ne mentinem sanatosi conumand un aliment minune !



Renumitul academician Ovidiu Bojor, fondator al fitoterapiei moderne in Romania, afirma „ceapa are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fluidizand sangele, pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange, depunerea de placi aterosclerotice si aparitia unui infarct miocardic. Potrivit studiilor, ceapa contine un compus numit alil propil disulfid, care, la fel ca insulina, ajuta la reglarea nivelurilor zaharului din sange.
Este de ajutor celor care au glicemia mare sau diabet, datorita efectelor hipoglicemiante. De asemenea, ceapa are efecte stimulente dar si calmante asupra sistemului nervos, astfel stimuland ficatul si rinichii, avand o actiune diuretica care ajuta la eliminarea ureei si a clorurilor.”

Ovidiul Bojor recomanda consumul a 1-2 cepe pe zi sau tinctura de ceapa, preparata in casa:
Prepararea tincturii:
Se taie 2 cepe mici felii si si se pun la macerat in 100 ml de alcool de 70 de grade. Se lasa 10 zile, apoi se strecoara. Se ia cate 2 lingurite pe zi, cu putinta apa, inainte de masa de pranz si de seara.
In caz de prostatite si diabet de tip 2 se fac cure de 10 zile, timp de 6 luni.
In caz de tuse, laringita, bronsite, e bea  decoct din 4-6 cepe fierte intr-un litru de apa, indulcit cu miere, cate 1-2 cani pe zi. In caz de afectiuni biliare se pun 1-2 cepe la macerat in 100 ml de ulei de masline si se ia  2-3 lingurite pe zi.

Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. . Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.

Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...