loading...

sâmbătă, 17 septembrie 2016

ARMURARIUL, o planta care face minuni.

   Studiile facute in Statele Unitre, Germania, Italia, Austria au evidentiat ca armurariul (Silybum marianum) este considerat in prezent, unul din cele mai puternice remedii naturiste impotriva afectiunilor hepatice. Aceasta planta este un antitoxic redutabil, ajutand organismul sa reziste celor mai puternice otravuri, de la ciupercile toxice, pana la gazele industriale sau metalele grele.
    Are actiune: antihepatotoxic, regenerant al celulelor hepatice (datorita silimarinei), hepatoprotector, tonic amar, hipocolesterolemiant, sustine activitatea hepatica si renala protejand aceste organe impotriva efectelor adverse ale chimioterapeuticelor, antitumoral, antiproliferativ, galactogog, neurotrofic, neuroprotector, antioxidant.  Contribuie  la protejarea si regenerarea celulelor hepatice , indepartarea compusilor toxici din ficat si protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
   Armurariul se foloseste sub forma de pulbere, ceai, comprimate (toate aceste produse se gasesc in comert, in farmacii si Plafar-uri).
►Pulbere -  o lingurita rasa, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, care se tine sub limba aproximativ 10-15 minute, dupa care se inghite cu apa.
►Infuzie combinata -  calda cu rece, ajutand astfel la conservarea principiilor active. 1-2 lingurite de pulbere de seminte de armurariu se lasa la inmuiat intr-o jumatate de cana cu apa, de seara pana dimineata, cand se filtreaza. Maceratul se pune deoparte, iar pulberea ramasa se opareste cu o jumatate de cana de apa, 20 de minute, dupa care se lasa la racit. Se combina cele doua extracte si se bea acest preparat cu un sfert de ora inainte de masa, 2-3 cani pe zi.
►Ulei extravirgin -  din seminte de armurariu, 1-2 linguri pe zi.
►Comprimate - ce contin asocieri de mai multe substante, ce actioneaza la nivelul diferitelor etape de detoxifiere hepatica: armurariu, ghimbir, papadie, N-Acetil-Cisteina, L-glutation, acid alfa-lipoic, vitamina C, seleniu.
Armurariul se administreaza cu precautie persoanelor cu tromboflebita, hipertensiune arteriala, femeilor insarcinate.

Armurariul este indicat in:

Hepatită virală A, B şi C – numeroase studii efectuate în Statele Unite au aratat semintele de armurariu contin  flavonoide care favorizează regenerarea celulelor hepatice. intr-o primă faza, armurariul se consuma sub forma de infuzie combinata (deoarece se recomanda un aport consistent de lichide): 1 litru si jumatate pe zi, timp de 3 saptamani. Apoi se face o pauza de 15 zile, după care armurariul se administrează sub formă de pulbere. Se ia o lingurita de 4 ori pe zi.
Icter, insuficienţă hepatică – silibinina continuta de aceasta planta îimpiedica procesul de acumulare a toxinelor in ficat, favorizand activitatea celulelor hepatice, stimuliminand eliminarea compuşilor toxici din celulele hepatice. Se administrează zilnic jumătate de litru de infuzie combinată de armurariu, în cure de două săptămâni, cu o săptămână de pauză.
■ Ciroza hepatică – Această plantă, se spune în raportul unei comisii medicale din Germania,  este un foarte bun stimulent al activităţii ficatului, împiedica fribrozarea acestuia şi ajuta la regenerarea sa. Se ia sub formă de pulbere câte o linguriţă rasă de patru ori pe zi, în cure de 21 de zile, cu 15 zile de pauză.
■ Diskinezie biliară, litiaza biliară se face un amestec de tinctura de armurariu si tinctura de anghinare, in proportii egale. Se ia din această combinatie o lingurita de patru ori pe zi, de preferinta inainte de mesele principale. Are un puternic efect de stimulare a producţiei de bila, favorizează eliberarea acesteia, impiedica acumularea calculilor la nivelul vezicii biliare si diminueaza starile inflamatorii. Tratamentul se recomanda si in cazul dispepsiei sau al digestiei dificile.
■ Otrăvire cu ciuperci toxice se consuma vreme de 10 zile din abundenta infuzie combinata de armurariu (minimum un litru pe zi), care sustine activitatea hepatica si neutralizeaza direct actiunea substantelor toxice din ciuperci.
■Intoxicaţie cu metanol, cu tetraclorura de carbon, cu metale grele (plumb, mercur), cu medicamente care atacă ficatul – se administrează timp de o săptămână un litru şi jumătate de infuzie combinată de armurariu pe zi. Este un tratament adjuvant foarte util pentru protejarea organelor interne şi a sistemului nervos.
■ Alcoolism se fac cure timp de trei săptămâni, cu două săptămâni de pauză, cu infuzie combinată de armurariu, din care se bea un litru pe zi. Armurariul nu diminuează dependenţa de alcool, insa ajuta la refacerea ficatului (greu incercat de consumul sistematic al acestei substante) si, foarte important, sustine activitatea nervoasă, ajutand chiar la recapatarea reflexelor şi a coordonarii normale, reducand tremurul membrelor si alte simptome de acest gen.
■ Psoriazis – se aplică o dată pe zi o cataplasma cu pulbere de seminte de armurariu, pe locurile afectate. Suplimentar se face o cură internă cu seminte de armurariu, sub formă de tinctura, 4 lingurite pe zi, pentru dezintoxicare. Adjuvant în cancerul de piele – o dată la două zile, se pun cataplasme cu pulbere pe zona bolnavă. Suplimentar, se face un tratament intern

Precauţii la tratamentul intern cu armurariu

Studiile efectuate pana in prezent nu au pus deocamdată in evidenţă efecte secundare nocive la administrarea armurariului pe cale internă sau externă. Singura observaţie este ca dozele mari pot provoca (rareori) scaune diareice, caz in care se vor diminua sau, in cazurile grave, se va intrerupe administrarea lui.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.





4 Articole interesante:

loading...
loading...