loading...

marți, 8 noiembrie 2016

CEAIUL DE ROZMARIN si efectele lui de anti-imbatranire.

   Rozmarinul contine acid rozmarinic, acid cafeic, acid betulic si carnosol. Datorita acestor compusi care combat radicalii liberi, rozmarinul are un efect anti-imbatranire,
-   Rozmarinul protejeaza ADN-ul de daunele oxidative si, deci, incetineste procesul de imbatranire a celulelor organismului si imbunatateste functiile creierului, datorita acidului carnosic, pe care-l contine. Acest acid protejeaza creierul de accidentele vasculare, de boala Alzheimer  si alte boli neuro-degenerative. Totodata, rozmarinul reduce riscul de degenerescenta musculara cauzata de varsta.    Rozmarinul creste performanta cognitiva , datorita compusului sau numit 1,8-cineole. Rozmarinul reda elasticitatea si fermitatea pielii si contribuie la reducerea ridurilor si a petelor de batranete, deoarece aceasta planta sustine innoirea celulelor pielii.
-   Rozmarinul inhiba formarea unor compusi cancerigeni (amine heterociclice) si inhiba cresterea celulelor in leucemie si carcinom mamar.
-    Rozmarinul reduce inflamatia de la nivelul articulatiilor si a vaselor de sange.
El amelioreaza durerile articulare, migrenele, spasmele, durerile musculare si de guta.
-   Rozmarinul curata organismul de toxine, saruri si grasimi daunatoare , reduce stresul si anxietatea.
-    Rozmarinul  are si proprietati antibacteriene (combate infectiile stomacului cu Helicobacter pylori sau stafilococi) si antitumorale.

PREPARAREA CEAIULUI DE ROZMARIN:

A)  Se pune o lingurita de planta uscata intr-o cana de apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute. Se bea ceiul indulcit cu putina miere si se mai poate pune si putin suc de lamaie.

B)   Se pune o lingurita de planta uscata intr-o cana cu apa rece si se lasa peste noapte la macerat. A doua zi, se inalzeste, se strecoara , se indulceste si se bea.

ATENTIE!
-   Rozmarinul nu trebuie consumat in cantitati mari, deoarece poate provoca voma, spasme sau avort.
-   Persoanele care urmeaza un tratament medicamentos, trebuie sa consulte medicul, inainte de a consuma acest ceai, deoarece planta poate interactiona cu unele medicamente ( de exemplu anticoagulante, diuretice, litiu sau medicamente pentru tensiune arteriala)


Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...