loading...

miercuri, 26 octombrie 2016

UNGUENT DE SUNATOARE contra alergiilor si arsurilor solare.

INGREDIENTE:
- 100 g sunatoare uscata,  maruntita cu rasnita electrica;
- 500 g ml ulei de masline;
- 100 g ceara curata de albine, rasa fin pe razatoare.
- 10  picaturi de ulei esential de menta.

MOD DE PREPARARE:
A)  Se pun intr-un vas plantele maruntite si se toarna peste ele uleiul de masline. Se pune vasul sa fiarba pe bain-marie (se pune vasul intr-un alt vas cu apa) si se lasa aproximativ 3 ore la foarte foc mic, ametecand des. Dupa acest interval de timp, continutul se strecoara printr-un tifon dublu, apoi se adauga in el picaturile de ulei de menta si ceara de albine rasa fin. Se amesteca totul foarte bine pana la omogenizarea totala. Se va obtine un amestec pastos, ca o crema. Aceasta crema  se va  pastra in borcan de sticla , la frigider.

B)  O alta metoda de preparare este urmatoarea: in loc de ulei de masline, se poate folosi 250 g de unt clarifiat, restul ingredientelor se pastreaza in aceleasi cantitati.

Se toarna untul clarifiat incins peste plantele maruntite din vas amestecandu-se apoi bine, pana ce compozitia se raceste, dupa care se lasa la frigider pana a doua zi. Dupa ce trece acest interval, vasul se pune pe foc mic, pana compozitia devine lichida, dupa care se filtreaza printr-un tifon dublu. Se adauga picaturile de ulei de menta si se amesteca repede, deoarece uleiul de menta e volatil. Se mai poate introduce si ceara de albine rasa fin (adaugarea cerii de albine, in cazul acesta, e optionala). Se amesteca totul foarte bine pana la omogenizarea totala. Se va obtine un amestec pastos, ca o crema. Aceasta crema  se va  pastra in borcan de sticla , la frigider.

- in mancarimi si usturimi ale pielii, in cazul arsurilor solare, alergii si intepaturi de insecte, ulcer varicos, hemoroizi, abcese, zona zoster, sciatica, lumbago (dureri de spate), reumatism, guta si nevralgii.
- in cosmetica, pentru ten uscat si sensibil, ten ridat, pentru ca are o actiune tonifianta a pielii.
- alifia se aplica local in strat subtire de 2-3 ori pe zi, pe zonele afectate.

Observatie:
- Cand se foloseste aceasta alifie se va evita contactul cu razele solare. De aceea, alifia se va folosi seara, inainte de culcare sau stati la umbra dupa utilizarea ei.

- Se recomanda testarea sensibilitatii pielii inainte de folosire, pe o portiune mica de piele.


Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...