loading...

sâmbătă, 29 octombrie 2016

APA DE TRANDAFIRI - reteta de preparare si beneficiile ei.

Apa de trandafiri este o lotiune tonica cu actiune puternic hidratanta, anti-inflamatorie (calmeaza pielea iritata), astringenta (inchide porii) si previne aparitia cosurilor. Este o sursa bogata in antioxidanti care ajuta la redobandirea fermitatii si la regenerarea pielii. Poate fi preparata in confortul casei si are avantajul ca nu contine chimicale.

MOD DE PREPARARE.
Igrediente: trandafiri culesi proaspeti, un vas si apa distilata.

Se aleg doar trandafiri proaspeti din cultura ecologica, de preferat din gradina proprie (sunt preferati trandafirii pentru dulceata din soiul Rosa rugosa, Rosa damascena sau Rosa centifolia), pentru parfumul lor puternic. Pot fi folositi si alte soiuri de trandafiri, dar cu parfum puternic.
1.  Se desfac petalele de trandafiri si se spala bine intr-un jet de apa rece. Petalele de trandafir trebuie sa fie proaspete pentru a obtine o apa cat mai parfumata si de calitate.
2.  Se pun petalele intr-un vas (o oala) si se toarna deasupra apa distilata , doar atat cat sa le acopere. Prea multa apa va dilua rezultatul final.
3.  Se acopera vasul si se pune la fiert, la foc potrivit. Se lasa la fiert  pana cand petalele isi pierd culoarea, devenind aproape albe, moment cand se ia vasul de pe foc.
4.   Se filtreaza apa ramasa. Aceasta este apa pura de trandafiri. Se poate pastreaza in recipiente de sticla, in frigider, timp indelungat.


Apa de trandafiri este recomandata persoanelor cu ten sensibil si este folosita cu succes la prepararea diferitelor creme utilizate în cosmetică.



Niciun comentariu:

4

loading...
loading...