loading...

marți, 30 august 2016

RADACINA DE PAPADIE – un posibil agent de distrugere a celulelor canceroase.

   Radacina de papadie, datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, are un puternic efect antioxidant si anticancerigen. (Ea contine peste 535% din doza zilnica recomandata de Vitamina C si 110% din doza zilnica recomandata de vitamina A necesara organismului).
   In ianuarie 2011, The Journal of Ethnopharmacology(Jurnalul de Etnofarmacologie) a publicat un studiu care scoate in evidenta efectele ceaiului din radacina de papadie asupra celulelor leucemice. Studiul a demonstrat ca ceaiul din radacina de papadie a distrus celulele afectate de leucemie printr-un proces numit apoptoza. Se arata in studiu  ca ceaiul din radacina de papadie declanseaza un “releu ucigas” in receptorii celulelor leucemice. Cercetatorii au observat faptul ca ceaiul din radacina de papadie nu transmite acelasi semnal pentru “releu ucigas” si celulelor sanatoase. Acesti oameni de stiinta  au ajuns la concluzia  ca papadia ar trebui considerata un “nou” agent anticancerigen netoxic.
   Departamentul de Chimie si Biochimie al Universitatii Ontario a demonstrat ca extractul din radacina de papadie poate induce eficient apoptoza (moartea programata) in celulele melanomului.
In studiul initial, reactia chimica creata de extractul de papadie a fortat celulele canceroase sa inceapa sa se dezintegreze in primele 48 de ore de la tratament fara ca sa afecteze celulele sanatoase. Cercetatorii au observat ca tratamentul continuu cu extract din radacina de papadie, in doze mici, a fost eficient pentru a elimina cele mai multe celule canceroase.
   Legatura dintre radacina de papadie si cancer a fost facuta, pentru prima data, la Spitalul Regional Windsor din Ontario. Dr. Caroline Hamm, specialist oncolog trata un pacient de 72 de ani,  pe nume John DiCarlo, pentru leucemie mielomonocitara. In cazul sau, chimioterapia nu a functionat, iar pacientul a fost trimis acasa pentru a-si petrece ultimele zile cu familia. Din fericire pentru el, cei de la centrul de oncologie i-au sugerat sa incerce sa bea ceai de papadie.
   Patru luni mai tarziu, cand barbatul a revenit la clinica, medicii au constatat ca boala este in remisie. De atunci au trecut trei ani si barbatul se simte foarte bine, a invins boala. John a consumat 250 ml de ceai de trei ori pe zi, reusind sa vindece leucemia.  Pacientul i-a spus de tratamentul cu papadie si altui bolnav. Si in cazul acestuia, rezultatele testelor au aratat ca starea de sanatate s-a imbunatatit simtitor.
   Dr. Hamm a transmis aceste rezultate impresionante biochimistului Siyaram Pandey, de la Universitatea din Windsor. Universitatea a primit, la scurt timp, finantare pentru a cerceta efectul papadiei asupra cancerului.

CEAIUL DIN RADACINA DE PAPADIE.

Ingrediente:
-  2 linguri de radacina uscata de papadie
-  300 de ml de apa
  
Dupa ce se scoate radacina din pamant , se spala bine cu o perie, pana ramane curata. Se taie radacina in bucati si se mai tine 30 de minute in apa rece, clatindu-le, din cand in cand, pentru a indeparta orice urma de murdarie.
   Se scot radacinile spalate bine, din apa si se taie in bucati mici , se sterg de apa cu un prosop si se pun intr-o tava in cuptorul incins la 140-180 grade, timp de o ora pentru a se deshidrata si a se usca bine. Cand radacina trosneste intre degete, inseamna ca este suficient de uscata si poate fi maruntita sau transformata in pulbere.
   Se recomanda ca sfaramarea radacinii sa se faca prin strivire , cu ajutorul unui obiect de batut snitele , pentru a marunti bine planta. Nu se recomanda rasnita electrica pentru ca se poate distruge in proportie mare substanta activa. Radacina, astfel maruntita, se pastreaza intr-un borcan cu capac, in loc uscat.

Preparare si administrare:
   Se pune intr-un ibric apa si radacina uscata si maruntita si se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se ia de pe foc ibricul , se acopera si se lasa sa se mai raceasca, apoi se strecoara.
   Se bea trei cani pe zi, inaintea meselor principale.

Contraindicatii
Obstructii ale cailor biliare, hiperaciditate gastrica.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



sâmbătă, 27 august 2016

RETETA MIRACULOASA IN VINDECAREA CIROZEI HEPATICE.

Imgrediente:
- trei lingurite cu coaja de radacina de dud maruntita;
- o lingurita cu radacina de maces;
- o lingurita cu radacina de pir;
- o lingurita cu radacina de urzica vie;
- trei litri de apa plata sau de izvor.

Mod de preparare:
Se toarna apa intr-un vas si se fierbe. Cand apa da in clocot, se pun radacinile maruntite in cantitatile enumerate mai sus. Se fierbe totul la foc mic, pana cand mai ramane in vas 1 litru de apa, apoi se stinge focul si se adauga o jumatate de lingurita iarba de rostopasca. Se acopera vasul si se lasa la infuzat pana se raceste lichidul.
Se strecoara printr-un tifon dublu sau o sita foarte deasa, iar ceaiul se toarna intr-o sticla (sa nu fie din plastic), la temperatura camerei (nu in frigider).

Administrare:
Se bea pe parcursul zilei ceaiul, pe stomacul gol, inaintea meselor principale si a gustarilor. Se bea cu o ora inainte de a manca, de preferat sa se bea 5 cani de ceai pe zi.
Se consuma numai ceai proaspat (nu se cosuma ceaiul facut in ziua precedeta). Cat timp se consuma acest ceai, se tine un regim strict: fara sare, prajeli, alcool, carne si grasimi (eventual se poate consuma doar carne slaba de pui fiarta).
Tratamentul dureaza 30 de zile in cazul hepatitelor cronice si se repeta de doua ori pe an.
In cazul ascitei (acumularea de lichid in cavitatea abdominala), acest ceai se va consuma pana la eliminarea definitiva a lichidului de ascita, facandu-se o pauza de o saptamana dupa fiecare luna de tratament. Dpa vindecare acest tratament se va face de doua ori pe an (cate 30 de zile)., timp de 5 ani.
Radacina de dud are un rolimportant in ascita, avand un rol important in eliminarea lichidului de ascita prin urina. Din aceasta cauza, pacientul va urina mai des si urina va avea o culoare rosiatica. Acesta este rezultatul eliminarii lichidului de ascita ceea ce demonstreaza ca procesul de vindecare a inceput.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


                       


duminică, 21 august 2016

MIRACULOASA planta „Coada-calului”

Pulberea de Coada-calului

Se obtine prin macinarea  partilor aeriene uscate cu rasnita electrica de cafea. Pulberea astfel obtinuta se depoziteaza in borcanele inchise ermetic, in locuri ferite de lumina, asa incat principiile sale active sa nu se degradeze. Se administreaza cate o jumatate de lingurita - o lingurita rasa, de trei-patru ori pe zi, in cure cu o durata de pana la trei luni. Pentru tratarea unor afectiuni acute, cum ar fi gastrita hiper-acida sau hemoragiile, se pot lua pana la 6 lingurite pe zi.

Se foloseste in urmatoarele afectiuni:
Incontinenta urinara - desi ar putea parea greu de crezut ca o planta cu efect diuretic poate ajuta la controlul urinarii, este adevarat. Studii recente au aratat ca administrarea de pulbere de Coada-calului, cate 8-12 g zilnic, ajuta la evitarea pierderilor nocturne de urina, inclusiv a celor asociate unor infectii reno-urinare cronicizate sau alterarii unor functii cognitive, odata cu varsta.
 Hiperaciditate gastrica, ulcer - se ia 1 lingurita rasa de pulbere de Coada-calului, pe stomacul gol, de 3-4 ori pe zi. Este un excelent antiacid, avand si proprietati cicatrizante foarte bune. Se fac cure cu acest remediu, mai ales la inceputul sezonului cald, se manifesta cel mai frecvent aceste afectiuni.
 Diabet de tip II - un studiu pe pacienti diagnosticati cu diabet de tip II, a aratat ca si o singura doza pulbere de Coada-calului, administrata pe stomacul gol, determina o scadere semnificativa a glicemiei, la 90-120 de minute dupa ingerare. Se recomanda curele cu o durata de 4 saptamani. Se administreaza, cu 10 minute inainte de fiecare masa cate o lingurita rasa de pulbere de Coada-calului.
 Hemoragii abundente in timpul ciclului menstrual - ca remediu de urgenta, se ia o doza unica, de 2-3 lingurite rase de pulbere, dupa care se continua cinci zile tratamentul, cu 1-2 lingurite de doua ori pe zi. Coada-calului reduce durerile si previne crampele menstruale, are efecte antihemoragice puternice si permite refacerea rapida dupa sangerarile abundente. Acest tratament este un foarte bun adjuvant in toate tipurile de hemoragie interna.
 Fracturi - studii de medicina experimentala arata ca oasele fracturate se sudeaza de 2 ori mai repede, atunci cand se administreaza Coada-calului, care este bogata in saruri de calciu si magneziu. In plus, prin mecanisme inca necunoscute, permite asimilarea mai buna a acestor minerale, din hrana de zi cu zi. Se iau 4 lingurite rase de pulbere, pe stomacul gol, cu 5-10 minute inainte de masa. Este un remediu recomandat si in osteoporoza, mai ales in combinatie cu lemnul-dulce.
Arterioscleroza - se administreaza cate 2-3 lingurite de pulbere de Coada-calului pe zi. Tratamentul scade tensiunea arteriala si impiedica oxidarea colesterolului pe peretii vaselor sanguine. Astfel este prevenita formarea placilor de aterom si obturarea vaselor de sange.

INFUZIA COMBINATA DE COADA-CALULUI.

Se foloseste mai ales extern, dar si intern.  Se pun patru-sase lingurite de pulbere de tulpini maruntite de Coada-calului la macerat, timp de 8 ore, intr-un sfert de litru de apa, dupa care se strecoara, iar lichidul obtinut se lasa deoparte. Planta ramasa dupa filtrare se opareste intr-un sfert de litru de apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. In final, se combina lichidul rezultat din macerat cu infuzia. Preparatul rezultat se foloseste mai ales extern, pentru spalaturi si comprese. Acest remediu este un puternic antiseptic, cicatrizand totodata si tonifiind tesuturile, inhiband dezvoltarea unor bacterii.

Se foloseste si intern in urmatoarele situatii:
Infectii renale si urinare - Aceasta planta are puternice efecte diuretice. Are efect de stimulare a formarii si a evacuarii urinei si este un garant al sanatatii aparatului reno-urinar, mai ales in anotimpul cald, cand pierderea masiva de apa prin transpiratie poate afecta puternic rinichii si vezica urinara. Pentru prevenirea aparitiei si a recidivelor cistitelor, nefritelor, pielonefritelor, se consuma cate 1-2 litri de infuzie combinata de Coada-calului zilnic, in cure de 12 zile, urmate de alte 7 zile de pauza, dupa care tratamentul se poate relua.
 Prolaps uterin - se face un tratament intern cu infuzie combinata de Coada-calului, din care se bea cate un litru pe zi, timp de 30 de zile, dupa care se face o pauza de trei luni, apoi administrarea se reia. Suplimentar, o data la doua zile, se fac bai de sezut, cu infuzie de Coada-calului. Atat tratamentul intern, cat si cel extern, au efecte tonice uterine, astringente, prevenind prolapsul. Sunt cunoscute cazuri in care acest tratament a functionat nu doar profilactic, ci si ca terapie in sine, pentru ameliorarea acestei afectiuni.
 Retentie de apa in tesuturi, edeme - mai multe studii de laborator si clinice au aratat ca administrarea de Coada-calului are ca efect eliminarea accelerata a apei din tesuturi. Se administreaza infuzia combinata, cate un litru pe zi, iar in cazurile in care aportul suplimentar de lichide este contraindicat, atunci se ia pulbere de Coada-calului, cate 4-6 lingurite (rase) pe zi.
 Litiaza renala - conform studiilor facute la Universitatea de Medicina din Maryland, Statele Unite, infuzia combinata de Coada-calului are efecte de prevenire a formarii, dar si de maruntire si de eliminare a calculilor renali (pietre la rinichi). Cea mai mare eficienta s-a inregistrat in cazul litiazei cu urati. Se administreaza infuzia combinata, cate 1,5 litri zilnic, in cure de 15 zile, urmate de alte 15 de pauza, dupa care tratamentul poate fi reluat, daca mai este cazul.
 Hemoragii nazale (epistaxis) - intr-un pahar de infuzie combinata de Coada-calului se pune o lingurita de sare si se amesteca bine. Se trage putin pe nas. Efectul de oprire al sangerarii va fi prompt. Daca suntem in natura, putem zdrobi cateva tulpini de Coada-calului si sa picuram cu acelasi efect sucul rezultat in nari.
 Gingivite - se clateste gura energic, de trei ori pe zi, timp de cinci minute, cu infuzie combinata de Coada-calului. Are efect cicatrizant asupra gingiilor, oprind sangerarile si favorizand refacerea mucoaselor.
 Abces - se pun comprese cu infuzie combinata de Coada-calului, ceva mai concentrata (6 linguri la litru), pe locul afectat. Compresele se tin cate un sfert de ora, schimbandu-le din cand in cand. Aceasta aplicatie curata abcesele, le dreneaza si accelereaza cicatrizarea treptata.
 Transpiratie abundenta a picioarelor - se fac seara bai fierbinti la picioare cu infuzie combinata de Coada-calului. Este un tratament care regleaza activitatea glandelor sudoripare. Pentru a obtine un efect mai bun, se administreaza si pulbere de Coada-calului, cate 3 lingurite rase de pulbere pe zi, vreme de 2-3 luni.
Micoze ale degetelor de la picioare (boala piciorului de atlet) - se fac bai partiale, in care se inmoaie zilnic, pentru macar 15 minute, zonele afectate, in infuzie combinata concentrata (6 linguri la litru) de Coada-calului. Tratamentul are efecte
antimicotice si antibacteriene puternice.
Hemoroizi sangeranzi - se fac bai de sezut cu infuzie combinata de Coada-calului, pentru stoparea sangerarilor si pentru reducerea inflamatiei.


CATAPLASMA CU COADA-CALULUI

Se iau 2-3 tulpini uscate de Coada-calului si se lasa timp de 1-2 ore la inmiat, intr-un vas cu apa calda (40-50 grade Celsius). Se aplica direct pe locul afectat, acoperindu-se cu un tifon. Se lasa vreme de o ora.

Se foloseste in urmatoarele afectiuni:
 Eczeme, eczeme cu mancarimi - se spala zona cu decoct de Coada-calului, dupa care se aplica o cataplasma care se tine vreme de 1-3 ore, apoi locul tratat se
lasa sa se zvante la aer.
 Echimoze (vanatai) - se pune o cataplasma cu Coada-calului si se tine vreme de 2-3 ore pe locul afectat. Se repeta tratamentul, pana la totala vindecare, care va fi mai rapida.

Precautii si contraindicatii la tratamentul cu Coada-calului.

--- Administrarea plantei pe perioade de timp mai lungi de doua saptamani nu este recomandata copiilor, datorita continutului ridicat de siliciu.
--- Administrarea de Coada-calului inhiba absorbtia vitaminei B1, motiv pentru care nu va fi administrata concomitent cu suplimentele care contin aceasta vitamina.
--- Curele cu Coada-calului nu vor depasi durata de trei luni, urmate de 30-45 de zile de pauza, pentru a da timp organismului sa elimine eventualul exces de siliciu.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


vineri, 19 august 2016

CURA LUI RUDOLF BREUSS impotriva cancerului.

Rudolf Breuss a fost un terapeut faimos de origine austriaca, nascut in 1899. El si-a dedicat intreaga viata descoperirii unui tratament alternativ, care sa nu fie invaziv si care sa vindece cancerul si alte boli incurabile. Breuss insusi a afirmat ca inca din 1950, a vindecat cu success peste 2000 de pacienti.
Din 1986, exista peste 45.000 de marturii ale pacientilor vindecati, care atesta faptul ca banalul tratament al lui Breuss i-a vindecat.
   Cura lui Rudolf  Breuss este o cura care consta in consumarea de sucuri de legume si ceaiuri impotriva cancerului, leucemiei si a altor boli grave sau aparent nevindecabille.  Cura consta in faptul ca, timp de 42 de zile, nu este permis a se consuma altceva decat sucuri de legume si ceaiuri corespunzatoare, pregatite in conditii specifice. Sucurile se pot bea ori de cate ori va este foame, dar nu mai mult de 0,5 l pe zi. Sucul se bea lingura cu lingura, incet si se va inghiti numai dupa o buna amestecare si insalivare.
    O tumoare canceroasa se poate forma, in locurile supuse unei presiuni de lunga durata. Aici, sangele nu mai circula si celulele ar urma sa moara. Dar si respectivele celule doresc sa traiasca, ele „sug” din mediul inconjurator tot ceea ce le lipseste. Datorita acestui fenomen, se formeaza o formatie independenta, care la inceput creste foarte lent, uneori in 10 sau mai multi ani, apoi, dintr-o data, incepe sa prolifereze rapid si poate deveni o tumoare mare, pe care o numim cancer. Daca o tumoare mica si inofensiva este taiata sau apasata, atunci ea poate deveni „salbatica”, celulele canceroase patrund in sange si iau nastere metastazele. Asadar, este recomandabil sa lasam in pace  noduletele si nodulele.
   Tumoarea canceroasa traieste numai prin aportul de albumina. Datorita curei cu sucuri si ceaiuri, se opreste alimentarea din exterior cu albumina. Dar, intrucat organismul nu poate trai fara aceasta substanta, sangele „infometat” de albumina ataca in corp tot ce este suplimentar: vegetatiile, aglomerarile de impuritati si tumorile. In felul acesta, are loc  o adevarata operatie fara cutit, pe care o executa sangele omului. Orice tumoare e devorata in decurs de 42 de zile. In plus, deoarece, in timpul formarii celulelor canceroase, metabolismul mineral din celule e dereglat, sucurile de legume, avand un continut de minerale asimilabile, compenseaza respectivul deficit.
   Cura lui Breuss impotriva cancerului este o dieta foarte rigida de fructe, legume și plante aromatice, pe care o persoană le bea timp de  42 de zile. Deoarece celulele canceroase au un metabolism foarte diferit de celulele normale, dieta Breuss este conceputa pentru a omora prin infometare celulele canceroase prin nefurnizarea de proteine ​din ​alimente solide. Teoria lui este ca celulele canceroase pot trăi numai cu proteine ​​din alimente solide. Prin urmare, dacă se bea doar suc de legume si ceaiuri, in 42 de zile, celulele canceroase mor în timp ce celulele normale continuă să prospere.
   In concluzie, regimul alimentar de 42 de zile al lui Breuss implica consumul ceaiului in cantitati mari, precum si a unui suc de legume dupa propria sa reteta. Tinand cont de faptul ca, potrivit teoriei sale,  celulele canceroase pot trai datorita proteinelor din alimentele solide consumate, Breuss a insistat foarte tare ca pacientii bolnavi de cancer sa nu bea sau sa manance nimic altceva decat ceaiuri si sucuri. Asadar, prin consumul doar a sucului recomandat de Breuss, timp de 42 de zile, celulele canceroase vor muri, in timp ce celulele normale nu vor fi afectate.
   Acest tratament de cancer este evaluat ca fiind adecvat DOAR pentru pacientii diagnosticati cu cancer incipient, care nu au cancer cu  crestere rapida și cancerul nu s-a raspandit in mod semnificativ!
Dacă pacientii au un cancer avansat, care au facut chimioterapie, radioterapie sau intervenții chirurgicale sau au cancer cu potential de crestere rapida, NU trebuie sa foloseasca acest tratament.


Reteta lui Breuss pentru tratarea definitiva a cancerului:
(Este obligatoriu ca legumele folosite trebuie sa fie organice si proaspete).

Ingrediente:
– 300 g sfecla rosie
– 100 g morcovi suculenti
– 100 de grame de radacina de telina
– 70 g cartof crud
– 30 g ridichie neagra
Nota: Cartoful este optional, cu exceptia cancerului la ficat, unde joaca un rol important.

Preparare :
Legumele se curata, se cantaresc, se trec prin storcator si se strecoara prin trei randuri de tifon ca sa nu ramana absolut niciun reziduu. Se face proaspat in fiecare zi.
Pune toate ingredientele intr-un storcator si colecteaza sucul. Toarna-l intr-un recipient pe care il poti inchide si pastreaza-l la frigider. Cantitatea este suficienta pentru o singura zi.

Mod de administrare:
Sucul se bea pe tot parcursul zilei, cate putin, ori de cate ori apare senzatia de foame, dar nu mai mult de 0,5 l pe zi. Sucul se bea lingura cu lingura, incet si se va inghiti numai dupa o buna amestecare si insalivare. In concluzie, sucul se bea lingura cu lingura, inghitindu-se numai dupa ce s-a amestecat foarte bine cu saliva.
De asemenea, pe tot parcursul zilei trebuie sa se inlocuiasca apa cu ceaiuri din plante (salvie, coada calului, urzica, sunatoare).

Dimineata: se bea incet, obligatoriu,  o jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi rece, baut incet; iar dupa 30-60 minute se mai bea 1-2 cesti ceai cald de salvie. Dupa alte 30-60 minute se va lua o mica inghititura de suc, inghitindu-se numai dupa o buna amestecare cu saliva. Dupa circa 15-30 minute se va lua din nou o mica inghititura de suc de legume, in functie de senzatia de foame. Pana la pranz se pot bea 10-15 inghitituri de suc. Intre timp, se consuma,in loc de apa, din nou ceai de salvie, care poate fi baut si rece, in orice cantitati, dar fara zahar

La pranz: se consuma, din nou , o jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi, rece; aceasi cantitate se bea si seara, inainte de culcare.

Dupa-amiaza:  se va lua de mai multe ori cate o inghititura mica de suc de legume

Ceaiuri:

-    Ceai de salvie. Utilizat pentru gargara, se face doar infuzie (se pune1-2 lingurite de salvie maruntita intr-o jumatate de litru de apa clocotita, fara a se fierbe, se acopera si se lasa la infuzat  10 minute. Pentru baut, se pun 1-2 linguri de salvie la ½ l apa fiarta si se fierbe 3 minute, apoi se pune de-o parte si se adauga sunatoare, menta, roinita, apoi se lasa vasul acoperit  sa stea 10 minute. Poate fi consumat in orice cantitate. E cel mai important dintre ceaiuri si ar trebui baut pe toata durata vietii.

-    Ceai pentru rinichi. Compozitie: 15 g coada calului, 10 g urzici, 8 g troscot si 8 g sunatoare. Aceasta cantitate ajunge pentru o persoana, timp de 3 saptamani. Se ia o priza (cantitatea prinsa intre 3 degete – circa ½ lingura) si se pune intr-o ceasca cu apa fiarta, tinandu-se 10 minute. Se strecoara prin sita si se pune de-o parte, iar peste planta ramasa  in sita se mai toarna inca 2 cesti cu apa fiarta si se fierbe 10 minute. Se strecoara si apoi se amesteca cele doua ceaiuri. Ceaiul pentru rinichi trebuie baut numai 3 saptamani, cate ½ ceasca, rece, dimineata pe stomacul gol, inaintea pranzului si seara, inainte de culcare. In aceast aperioada, nu se va consuma carne de vita sau de porc si nici supe de carne sau mancaruri reincalzite.

-    Ceai de napraznic. Se infuzeaza timp de 10 minute o priza (cantitatea prinsa intre 3 degete – circa ½ lingura) de ceai care se pune intr-o ceasca cu apa fierbinte. Se bea zilnic o ceasca de ceai rece. Este indicat in toate tipurile de cancer, mai ales daca s-au facut deja raze, caci contine putin radiu.

-    Ceai de galbenele. Se prepara in aceleasi conditii si se utilizeaza ca si in cazul ceaiului de napraznic. Ceaiul de galbene este cunoscut de multa vreme ca remediu impotriva cancerului.

Indicatii:
-    cura nu se intrerupe brusc; se bea mai departe circa 1/6 l suc de legume pe zi si se incepe cu mancaruri usoare: supa cu taietei, de zarzavaturi, sucuri, apoi cate putina carne de pasare;
-    in cursul curei bolnavul este bine sa fie activ, adica sa lucreze sau sa faca plimbari si miscare in aer liber;
-    cura se face la recomandarea si supravegherea medicului.



Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


PRUNELE si beneficiile consumului lor pentru organismul nostru.

Prunele proaspete constituie o sursa importanta de vitamine (A, B1, B2, B3, B6, C, E, D si K), fibre alimentare (celuloza si pectine), acizi organici, care favorizeaza eliminarea acidului uric si saruri minerale, in special potasiu. Ele contin apa, zaharuri (distribuite intre glucoza, fructoza si zaharoza), antociani (in coaja), substante antioxidante care confera fructului culoarea specifica. Prunele uscate au un continut caloric mai ridicat decat cele proaspete si au o concentratie mai mare de vitamine si saruri minerale.
Atat prunele proaspete, cat si cele uscate, contin fitonutrientul neoclorogenic şi acid clorogenic, care au calitati antioxidante puternice, distrugand radicalii liberi care ataca celulele organismului. Prunele mai contin fenolii si alti compusi benefici care protejeaza stratul natural de grasimi care compun neuronii creierului.
Consumul de prune il reprezinta faptul ca sporesc, prin vitamina C, capacitatea de absorbtie a fierului in organism. Prunele au proprietati energizante, datorita continutului natural de zaharuri. În plus, prunele pot alunga oboseala sau senzatia de stres si regleaza majoritatea functiilor intestinale.

Beneficii ale consumului de PRUNE:
Prunele contin 7% din aportul zilnic de vitamina C, un puternic antioxidant care apara celulele de o posibila degradare.  Vitamina C are rol in producerea camitinei (un produs sintetizat din aminoacizii lizina si metionina) , care, la randul ei, este implicata in descompunerea tesutului adipos si transformarea acestuia in energie.
Stimuleaza memoria. Antioxidantii pe care ii contin, elimina  riscul deteriorizarii celulelor creierului.
Previn aparitia diverselor tipuri de cancer gratie antioxidantilor. Pe de alta parte, prunele uscate incetinesc imbatranirea pielii, tot datorita antioxidantilor, prunele uscate contribuie la sporirea productiei de colagen, substanta responsabila pentru mentinerea elasticitatii pielii. Atentie! Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care sufera deja de diabet zaharat, deoarece au o concentraţie ridicată de glucide.
Previn bolile de inima. Prunele nu contin grasimi saturate. O pruna de dimensiune medie contine 113 mg de potasiu, mineral care tine tensiunea arteriala in limite normale si reduce riscul accidentelor vasculare cerebrale.
Combat anemia datorita actiunii vitaminei C, care intervine in absorbtia fierului la nivelul organelor digestive, avand rol indirect in prevenirea si tratarea anemiei feriprive.
Sunt ideale pentru dieta, deoarece sunt sarace in calorii. Fiecare pruna contine 30 de calorii, care pot fi eliminate usor, inotand 5 minute.
Benefice pentru oase.  O singura pruna  contine 8% din aportul zilnic de vitamina A, care are rol in cresterea si refacerea oaselor.
Previn si trateaza constipatia. Datorita continutului crescut de celuloza si mucilagiu , prunele stimuleaza tranzitul intestinal si au un efect laxativ. Se recomanda o portie de prune la 2-3 zile, de preferat dupa-amiaza. Atentie! Consumul de prune este contraindicat în boala diareică acută sau cronică şi în caz de suferinţe renale, cum sunt pietrele la rinichi.
Previn diabetul. Prunele proaspete regleaza glicemia si previne diabetul, prin stimularea metabolismlui glucid. Fibrele solubile din prunele uscate pot preveni diabetul de tip 2, insa trebuie sa stiut  faptul ca daca deja suferim de diabet, consumul de prune uscate nu mai este indicat. Atenţie! Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care sufera deja de diabet zaharat pentru ca au o concentratie ridicata de glucide
Prunele contin carbohidrati buni. Ele sunt printre putinele fructe care pot fi consumate, in cazul dietelor care interzic consumul de carbohidrati. Atentie! Prunele uscate contin o concentratie mare de carbohidrati care stimuleaza pancreasul sa secrete insulina si pot aparea probleme cu glicemia.

Un studiu, efectuat de cercetatori de la Universitatea din Berlin, a evidentiat ca oamenii care consuma zilnic, timp de 3 saptamani, cel putin 6 prune proaspete sau uscate au mai putine probleme medicale cu oasele, cu nivelul de colesterol LDL si cu posibilitatea de a avea cancer de colon.

CONTRAINDICATII
-  Consumul de prune este contraindicat în boala diareică acută sau cronică şi în caz de suferinţe renale, cum sunt pietrele la rinichi.
-  Prunele uscate nu sunt recomandate persoanelor care sufera deja de diabet zaharat pentru ca au o concentratie ridicata de glucide

Observatie:  -  remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.





miercuri, 17 august 2016

CURA CU SALATA DE VARZA CRUDA si beneficiile ei pentru sanatatea noastra.

PROPRIETATI.
Varza contine un contine un complex de vitamine: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K şi U, dar si minerale: magneziu, fier, potasiu, calciu, fosfor. Varza mai contine si o insemnata cantitate de fibre alimentare si substanţe cu acţiune antiinflamatoare,  hepatoprotectoare si anticancerigenă. Varza cotribuie la curăţarea organismului de toxinele care întreţin bolile, şi poate fi consumată în cura de detoxifiere. Neutralizează si compuşii toxici care provin din fumat sau din alimentele afumate.
Varza in stare cruda este modul cel mai sanatos de a o consuma. Poate fi consumata sub forma de salata sau sub forma de suc proaspat.

Salata de varza cruda.
Se obtine prin taierea fideluta a frunzelor de varza, apoi se adauga putin ulei (de masline sau din floarea soarelui), sare, piper, zeama de lamaie sau otet de mere. Dupa ce se amesteca foarte bine, se poate consuma. Se recomanda  ca aceasta cura cu salata din varza cruda (200 g), sa fie consmata, zilnic, timp de o luna.
Proprietati
-  previne si combate cataracta, datorita continutului in vitamina A si C (care are efect antioxidant);
-  este un bun detoxifiant al ficatului. Se recomanda consumul de salata de trei ori pe saptamana;
-  intarzie instalarea menopauzei, atenueaza simptomele neplacute ale ei, previne osteoporoza, cancerul ovarian si uterin. Se recomanda consmarea zilnica 200 g de salata de varza cruda, timp de o luna;
-  previne aparitia cancerului de prostata, de colon si rect.
    
CONTRAINDICATII:
-  Aceasta salata nu este recomandata persoanelor care sufera de hipotiroidie sau hipertiroidie , deoarece varza, consumata constant, impiedica absorbtia iodului.
-  Salata nu este recomandata nici de persoaneleor care sufera de colita de fermentatie.


Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza.


marți, 16 august 2016

DETOXIFIEREA RINICHILOR apeland la doua remedii naturale eficiente, ieftine si usor de obtinut.

   Rinichii sunt organe vitale, caci ei filtreaza sangele de toxine. Rinichii secreta hormoni care au un rol important in mentinerea presiunii sangelui. Rinichii au rol important in metabolismul vitaminei D (vitamina care asigura absorbtia calciului in organism). Din aceasta cauza, detoxifierea rinichilor este foarte importanta in mentinerea sanatatii organismului.

SUCUL DE MORCOVI SI CASTRAVETE.
Ingrediente:
-  2 morcovi
-  1 castravete mare
Preparare si administrare.
Morcovii si castravetele se pun intr-un storcator. Sucul obtinut se bea proaspat. Acest suc poate fi baut de trei ori pe zi, timp de o luna, apoi se face o pauza de 2 luni.
Proprietati.
Sucul ajuta la eliminarea acidului uric excesiv, are efect diuretic si depurativ. In plus, acest suc remediaza neajunsurile provocate de acnee sau de eczemele la nivelul pielii. De asemenea, se mai recomanda consumul de castravete proaspat zilnic, in salate, pentru ca stimuleaza activitatea rinichilor, impiedica recidivarea infectiilor si stimuleaza eliminarea apei din corp.

CEAIUL DE PATRUNJEL.
Prepararea ceaiului si administrare.
Intr-o cana se pun 2 lingurite de frunze de patrunjel, peste care se toarna apa clocotita. Se acopera cana si se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara. Se bea inainte de masa. Cura cu ceai de patrunjel dureaza 10 zile. Deoarece acest ceai are un gust amar, el poate fi indulcit  cu putina miere de albina si pentru imbunatatirea aromei se poate adauga o felie de lamaie. Ceaiul poate fi servit cald sau rece.
Proprietati.
Patrunjelul are rol benefic in tratamentul infectiilor urinare si a litiazei renale. Patrunjelul blocheaza reabsorbtia potasiului si sodiului , in felul acesta se impiedica formarea de pietre la rinichi. Patrunjelul mai previne retentia de apa si calmeaza spasmele.
Contraindicatii!
Ceaiul de pătrunjel este contraindicat femeilor însărcinate, deoarece poate induce travaliul sau poate cauza avort spontan. Acest ceai este contraindicat si femeilor care alapteaza, deoarece reduce secretia de lapte matern.
Nu trebuie depasita doza  200 ml pe zi de ceai, deoarece poate provoca cauza excitare nervoasa, voma, scaun hemoragic, diaree sau alte tulburari digestive.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



luni, 15 august 2016

CURA CU SUC DE PATRUNJEL si beneficiile ei nebanuite.

PREPARARE:
Se pune o mana de frunze proaspete de patrunjel in mixer si se pune apa (de preferat apa plata), atat cat sa acopere frunzele. Se mixeaza pana compozitia ajunge ca o pasta.

MOD DE FOLOSIRE:
Sucul fiind foarte puternic se consumă în cantităţi mici sau în amestec cu alte sucuri (de morcovi sau de castraveti). Se pun 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar (cana) de suc de morcovi sau de castraveti. Se recomanda sa se consume imediat,  si in nici un caz nu se tine in frigider mai mult de patru ore. Se consuma inainte de masa principala.
Sucul este foarte puternic si se consumă numai în cantităţi mici si în amestec cu alte sucuri de legume (suc de morcov sau castravete), deoarece cantităţile mari pot produce tulburări ale sistemului nervos. Cura cu suc de patrunjel dureaza doua saptamani.
PROPRIETATI:
Acest suc intareste sistemul imunitar, are rol antioxidant si are proprietati antialergice şi antitumorale (contine un aminoacid numit histidina, care franează dezvoltarea tumorilor canceroase si anume histidina. Contine vitamina A, vitamina B, vitamina C (de patru ori mai mare decat cel din portocala),  vitamina E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofila, magneziu,fier, fluor
.
INDICATII:
-  Hepatita virala - patrunjelul are efect de combatere a virusilor care ataca ficatul, datorita clorofilei care se gaseste din abundenta in frunzele proaspete de patrunjel si care inhiba dezvoltarea virusilor hepatici. Se recomanda bolnavilor de hepatita A, B si C sa faca timp de 4 saptamani o cura cu suc proaspat de frunze de patrunjel (se pun 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi sau de castraveti). Se bea de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, inainte de masa. Dupa 4 saptamani de cura, se fac 2 saptamani de pauza, dupa care tratamentul se reia.
-  Cancer - un excelent adjuvant in tratamentul cancerului si combate multe dintre reactiile adverse ale citostaticelor si ale radioterapiei. Se bea suc de patrunjel, o data pe zi (se pun 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi sau de castraveti). Cura dureaza 6 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza.
-   Boli ale sistemului ocular, în special pentru cele de la nervul optic. Vizibilitate redusă, probleme ale corneei, cataracta, conjunctivita, oftalmie (în toate etapele sale) sau oboseala ochilor. Aceste afectiuni pot fi tratate cu succes, urmand o cura cu combinația dintre sucul de patrunjel si suc de morcovi (se pun 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi). Se consuma o data pe zi inainte de masa principala.
-   Menstrele dureroase si reglarea ciclului menstrual - se bea cu cateva zile inainte de menstruatie, 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi sau de castraveti, o data pe zi, inainte de masa principala.
-  Pistrui - sucul de patrunjel simplu este folosit extern in cosmetica, pentru purificarea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, cu un tampon de vata. Se mentine cat mai mult posibil, apoi se spala cu apa calda.

Este indicat sa se bea suc de patrunjel in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii, convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, reumatism, guta, dureri articulare si celulita.

ATENTIE!
Sucul de pătrunjel nu este indicat femeilor însărcinate și celor care alăptează!

OBSERVATIE: remediile naturale prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.                                                                       


marți, 9 august 2016

SFATURI PENTRU ELIMINAREA METALELOR GRELE DIN CORP.

Peste tot ne intalnim cu pericolul de a ne incarca organismul cu metale grele. Produsele de igiena personala sau de uz casnic, produsele cosmetice, cremele de protectie solara, darele pe care le lasa pe cer avioanele, conservele etc. contin urme de metale grele.

Se recomanda:

1.  Bea multa apa (pana la 2 l pe zi), dar apa sa fie filtrata sau beti apa plata. Apa de la robinet contine ume de metale.
2.  Mananca 3- 4 catei de usturoi pe zi. Pe langa ca este un antibiotic natural, usturoiul este indicat in detoxifierea de plumb.
3.  Consumati varza murata, legume fermentate, grapefruit si lamaie.
4.  Consumati cel putin 5 g de coriandru pe zi. El are rolul de a elimina mercurul din organism.
5.  Faceti saptamanal saune sau bai de aburi, deoarece o mare cantitate de metale grele patrund prin piele. Prin sauna se vor elimina prin transpiratie toxinele din corp.
6.  Pentru depozitarea apei folositi recipiente din sticla, nu din plastic.
7.  Consumati sucuri proaspete din fructe si legume, preparate in casa. Se recomanda ca fructele si legumele sa fie spalate bine, deoarece multe sunt stropite cu pesticide. Ele trebuie spalate bine cu apa rece in care puneti otet de mere ( o lingura de otet de mere la 1 litru de apa) sau puneti in apa bicarbonat de sodiu (3-4 lingurite de bicarbonate la 1 litru apa rece). Se lasa fructele sau legumele timp de 5 minute si se spala bine cu ajutorul unei perii curate, apoi se clatesc sub un jet de apa rece.

Atentie ! 
1.  Evitati conservele.
2.  Evitati pestele. Se pot consuma fructe de mare (scoici, raci, crabi, melci, homar) pentru ca ele contin mai putin mercur.
3.  Evitati folosirea pastei de dinti obisnuita. Puteti folosi pastele de dinti organice.
4.  Evitati deodorantele obisnuite si folositi-le doar pe cele organice. Ca demachiant, femeile pot folosi uleiul de cocos. 

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui site are un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.




CUM ELIMINAM METALELE GRELE DIN CORP.

   Cele mai frecvente metale grele, care care cauzeaza probleme de sanatate grave, sunt: mercurul, plumbul, arsenicul, cadmiu (din fumul de țigară), fierul, aluminiu, antimoniu, crom, cobalt, cupru, mangan, seleniu, staniu, taliu și uraniu.
   Aceste metale grele ajung in organism prin alimentatie ( alimente non-organice, anumiti pesti, fructe de mare etc.), tigări, apa, aer sau sunt absorbite prin piele ( de exemplu, prin folosirea deodorantelor).

INGREDIENTE:
 ¼ cană de frunze de coriandru proaspăt
 ¼ cană de frunze de pătrunjel proaspăt
- jumătate de linguriță de pudră de chlorella (o algă bogată în clorofilă, care intensifica mișcarea intestinelor. Deoarece mercurul este eliminat în mare parte prin scaun, această algă ajuta la eliminarea metalelor grele.
-   apa plata (trei sferturi de cana)

MOD DE PREPARARE SI ADMINISTRARE:

   Se pun toate  ingredientele intr-un blender si se mixeaza pana se obtine o bautura cremoasa. Se bea acesta bautura o data pe zi, timp de 2 saptamani si organismul va elimina metalele grele.
   E bine sa se consume frunze de coriandru la fiecare masa (in supe, salate, omlete). Acest condiment, cu gust placut, ajuta la eliminarea substantelor periculoase din organism.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate



CURA CU ZMEURA combate diabetul si obezitatea.

Zmeura contine doi compusi: rheosmin si tiliroside, care stimuleaza metabolismul celulelor de grasime, prin cresterea consumului de oxigen, a enzimelor si a productiei de caldura. Prin imbunatatirea metabolismului grasimii la nivel celuar, se reduce riscul sa apara , in organism, inflamatii care insotesc de obicei obezitatea. La persoanele obeze cu diabet tip II, zmeura amelioreaza echilibrul insulinei, al zaharului si grasimilor din sange. Zmeura ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip II sa supravegheze mai bine nivelurile glicemiei.
Consumul de zmeura, care este bogata in fibre insolubile, ofera senzatia de plin, fapt care ne retine sa mancam in exces. Zmeura contine si si carbohidrati, care sunt eliberati lent, fapt care previne cresterile si scaderile bruste ale nivelului zaharului din sange .

CURA CU ZMEURA:

A)  IN DIABET.
Desi zmeura contine un procent destul de ridicat de zaharuri, administrarea lor in doze de 150-200 de grame zilnic nu duce la o crestere notabila a glicemiei. Mai mult, zmeura stabilizeaza glicemia, stimuleaza pancreasul (atat secretia endocrina, cat si cea exocrina), stimuleaza diureza si normalizeaza valorile colesterolului.
Se recomanda sa se consume 150-200 g zmeura zilnic, pe stomacul gol (nu se mananca nimic timp de cel putin o ora, dupa consumul zmeurii). Sa nu se asocieze zmeura cu zahar pentru ca anuleaza efectul binefacator in diabet.
Cura cu zmeura este foarte eficienta, mai ales pentru prevenirea complicatiilor cardiovasculare care apar in diabet. Se recomanda a se mananca preponderent legume si fructe si renuntarea la consumul de carne.
Continutul bogat de antioxidanti si vitamine din fructele de zmeura contribuie la prevenirea imbatranirii retiniene, care se produce cu inaintarea in varsta.
Cura cu zmeura dureaza timp de 12 zile la rand.

B)  IN OBEZITATE.
Cura cu zmeura (200 g zilnic),  in obezitate, facuta pe o perioada cat mai lunga de timp, are efecte uimitoare asugra reglarii greutatii corporale. Secretul consta in faptul ca zmeura, consumata pe stomacul gol, taie pofta de mancare , reduce secretiile gastrice, facand sa scada senzatia de foame si dorinta de dulce. Dupa consumarea zmeurei, nu se mananca nimic, cel putin o ora. Cura cu zmeura ajuta organismul să „arda” caloriile atunci cand face miscare.

Precautii si contraindicatii:
Femeile insarcinate nu vor consuma mai mult de 100 de grame de zmeura pe zi.
Persoanele care sufera de colita de fermentatie sau de sindromul colonului iritabil vor consuma cu prudenta zmeura, in cantitati mici, pentru a preveni eventualele deranjamente intestinale.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.



4 Articole interesante:

loading...
loading...