PREPARARE:
Se pune o mana de frunze proaspete de
patrunjel in mixer si se pune apa (de preferat apa plata), atat cat sa acopere
frunzele. Se mixeaza pana compozitia ajunge ca o pasta.
MOD DE FOLOSIRE:
Sucul fiind foarte puternic se consumă în
cantităţi mici sau în amestec cu alte sucuri (de morcovi sau de castraveti). Se
pun 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar (cana) de suc de
morcovi sau de castraveti. Se recomanda sa se consume imediat, si in nici un caz nu se tine in frigider mai
mult de patru ore. Se consuma inainte de masa principala.
Sucul este foarte puternic si se consumă numai
în cantităţi mici si în amestec cu alte sucuri de legume (suc de morcov sau
castravete), deoarece cantităţile mari pot produce tulburări ale sistemului
nervos. Cura cu suc de patrunjel dureaza doua saptamani.
PROPRIETATI:
Acest suc intareste sistemul imunitar,
are rol antioxidant si are proprietati antialergice şi antitumorale (contine un
aminoacid numit histidina, care franează dezvoltarea tumorilor canceroase si
anume histidina. Contine vitamina A, vitamina B, vitamina C (de patru ori mai
mare decat cel din portocala), vitamina
E, mangan, fier, fosfor, potasiu, iod, clorofila, magneziu,fier, fluor
.
INDICATII:
- Hepatita
virala - patrunjelul are
efect de combatere a virusilor care ataca ficatul, datorita clorofilei care se
gaseste din abundenta in frunzele proaspete de patrunjel si care inhiba dezvoltarea
virusilor hepatici. Se recomanda bolnavilor de hepatita A, B si C sa faca timp
de 4 saptamani o cura cu suc proaspat de frunze de patrunjel (se pun 4 linguri
de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi sau de
castraveti). Se bea de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, inainte de masa. Dupa 4
saptamani de cura, se fac 2 saptamani de pauza, dupa care tratamentul se reia.
- Cancer - un excelent adjuvant in tratamentul
cancerului si combate multe dintre reactiile adverse ale citostaticelor si ale
radioterapiei. Se bea suc de patrunjel, o data pe zi (se pun 4 linguri de suc
de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi sau de castraveti). Cura
dureaza 6 saptamani, urmate de alte 2 saptamani de pauza.
-
Boli ale sistemului ocular, în special pentru cele de la nervul optic. Vizibilitate redusă,
probleme ale corneei, cataracta, conjunctivita, oftalmie (în toate etapele sale)
sau oboseala ochilor. Aceste afectiuni pot fi tratate cu succes, urmand o cura cu
combinația dintre sucul de patrunjel si suc de morcovi (se pun 4 linguri de suc
de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de morcovi). Se consuma o data pe
zi inainte de masa principala.
-
Menstrele dureroase si reglarea ciclului menstrual - se bea cu cateva zile inainte de
menstruatie, 4 linguri de suc de patrunjel intr-o jumatate de pahar de suc de
morcovi sau de castraveti, o data pe zi, inainte de masa principala.
- Pistrui - sucul de patrunjel simplu este folosit
extern in cosmetica, pentru purificarea tenului sau ca remediu contra
pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, cu un tampon de vata. Se mentine cat
mai mult posibil, apoi se spala cu apa calda.
Este indicat sa se bea suc de patrunjel
in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii,
convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si
intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, reumatism,
guta, dureri articulare si celulita.
ATENTIE!
Sucul de pătrunjel nu este indicat femeilor
însărcinate și celor care alăptează!
OBSERVATIE: remediile naturale prezentate pe acest
blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nu inlocuiesc
tratamentele medicale, ci le completeaza. Acest blog nu
isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia
prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie
diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.