loading...

marți, 30 august 2016

RADACINA DE PAPADIE – un posibil agent de distrugere a celulelor canceroase.

   Radacina de papadie, datorita continutului ridicat de vitamine si minerale, are un puternic efect antioxidant si anticancerigen. (Ea contine peste 535% din doza zilnica recomandata de Vitamina C si 110% din doza zilnica recomandata de vitamina A necesara organismului).
   In ianuarie 2011, The Journal of Ethnopharmacology(Jurnalul de Etnofarmacologie) a publicat un studiu care scoate in evidenta efectele ceaiului din radacina de papadie asupra celulelor leucemice. Studiul a demonstrat ca ceaiul din radacina de papadie a distrus celulele afectate de leucemie printr-un proces numit apoptoza. Se arata in studiu  ca ceaiul din radacina de papadie declanseaza un “releu ucigas” in receptorii celulelor leucemice. Cercetatorii au observat faptul ca ceaiul din radacina de papadie nu transmite acelasi semnal pentru “releu ucigas” si celulelor sanatoase. Acesti oameni de stiinta  au ajuns la concluzia  ca papadia ar trebui considerata un “nou” agent anticancerigen netoxic.
   Departamentul de Chimie si Biochimie al Universitatii Ontario a demonstrat ca extractul din radacina de papadie poate induce eficient apoptoza (moartea programata) in celulele melanomului.
In studiul initial, reactia chimica creata de extractul de papadie a fortat celulele canceroase sa inceapa sa se dezintegreze in primele 48 de ore de la tratament fara ca sa afecteze celulele sanatoase. Cercetatorii au observat ca tratamentul continuu cu extract din radacina de papadie, in doze mici, a fost eficient pentru a elimina cele mai multe celule canceroase.
   Legatura dintre radacina de papadie si cancer a fost facuta, pentru prima data, la Spitalul Regional Windsor din Ontario. Dr. Caroline Hamm, specialist oncolog trata un pacient de 72 de ani,  pe nume John DiCarlo, pentru leucemie mielomonocitara. In cazul sau, chimioterapia nu a functionat, iar pacientul a fost trimis acasa pentru a-si petrece ultimele zile cu familia. Din fericire pentru el, cei de la centrul de oncologie i-au sugerat sa incerce sa bea ceai de papadie.
   Patru luni mai tarziu, cand barbatul a revenit la clinica, medicii au constatat ca boala este in remisie. De atunci au trecut trei ani si barbatul se simte foarte bine, a invins boala. John a consumat 250 ml de ceai de trei ori pe zi, reusind sa vindece leucemia.  Pacientul i-a spus de tratamentul cu papadie si altui bolnav. Si in cazul acestuia, rezultatele testelor au aratat ca starea de sanatate s-a imbunatatit simtitor.
   Dr. Hamm a transmis aceste rezultate impresionante biochimistului Siyaram Pandey, de la Universitatea din Windsor. Universitatea a primit, la scurt timp, finantare pentru a cerceta efectul papadiei asupra cancerului.

CEAIUL DIN RADACINA DE PAPADIE.

Ingrediente:
-  2 linguri de radacina uscata de papadie
-  300 de ml de apa
  
Dupa ce se scoate radacina din pamant , se spala bine cu o perie, pana ramane curata. Se taie radacina in bucati si se mai tine 30 de minute in apa rece, clatindu-le, din cand in cand, pentru a indeparta orice urma de murdarie.
   Se scot radacinile spalate bine, din apa si se taie in bucati mici , se sterg de apa cu un prosop si se pun intr-o tava in cuptorul incins la 140-180 grade, timp de o ora pentru a se deshidrata si a se usca bine. Cand radacina trosneste intre degete, inseamna ca este suficient de uscata si poate fi maruntita sau transformata in pulbere.
   Se recomanda ca sfaramarea radacinii sa se faca prin strivire , cu ajutorul unui obiect de batut snitele , pentru a marunti bine planta. Nu se recomanda rasnita electrica pentru ca se poate distruge in proportie mare substanta activa. Radacina, astfel maruntita, se pastreaza intr-un borcan cu capac, in loc uscat.

Preparare si administrare:
   Se pune intr-un ibric apa si radacina uscata si maruntita si se lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se ia de pe foc ibricul , se acopera si se lasa sa se mai raceasca, apoi se strecoara.
   Se bea trei cani pe zi, inaintea meselor principale.

Contraindicatii
Obstructii ale cailor biliare, hiperaciditate gastrica.

Observatie:  -  plantele medicinale sau remediile naturale, care sunt prezentate pe acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Ele pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



4 Articole interesante:

loading...
loading...