loading...

marți, 9 august 2016

CURA CU ZMEURA combate diabetul si obezitatea.

Zmeura contine doi compusi: rheosmin si tiliroside, care stimuleaza metabolismul celulelor de grasime, prin cresterea consumului de oxigen, a enzimelor si a productiei de caldura. Prin imbunatatirea metabolismului grasimii la nivel celuar, se reduce riscul sa apara , in organism, inflamatii care insotesc de obicei obezitatea. La persoanele obeze cu diabet tip II, zmeura amelioreaza echilibrul insulinei, al zaharului si grasimilor din sange. Zmeura ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip II sa supravegheze mai bine nivelurile glicemiei.
Consumul de zmeura, care este bogata in fibre insolubile, ofera senzatia de plin, fapt care ne retine sa mancam in exces. Zmeura contine si si carbohidrati, care sunt eliberati lent, fapt care previne cresterile si scaderile bruste ale nivelului zaharului din sange .

CURA CU ZMEURA:

A)  IN DIABET.
Desi zmeura contine un procent destul de ridicat de zaharuri, administrarea lor in doze de 150-200 de grame zilnic nu duce la o crestere notabila a glicemiei. Mai mult, zmeura stabilizeaza glicemia, stimuleaza pancreasul (atat secretia endocrina, cat si cea exocrina), stimuleaza diureza si normalizeaza valorile colesterolului.
Se recomanda sa se consume 150-200 g zmeura zilnic, pe stomacul gol (nu se mananca nimic timp de cel putin o ora, dupa consumul zmeurii). Sa nu se asocieze zmeura cu zahar pentru ca anuleaza efectul binefacator in diabet.
Cura cu zmeura este foarte eficienta, mai ales pentru prevenirea complicatiilor cardiovasculare care apar in diabet. Se recomanda a se mananca preponderent legume si fructe si renuntarea la consumul de carne.
Continutul bogat de antioxidanti si vitamine din fructele de zmeura contribuie la prevenirea imbatranirii retiniene, care se produce cu inaintarea in varsta.
Cura cu zmeura dureaza timp de 12 zile la rand.

B)  IN OBEZITATE.
Cura cu zmeura (200 g zilnic),  in obezitate, facuta pe o perioada cat mai lunga de timp, are efecte uimitoare asugra reglarii greutatii corporale. Secretul consta in faptul ca zmeura, consumata pe stomacul gol, taie pofta de mancare , reduce secretiile gastrice, facand sa scada senzatia de foame si dorinta de dulce. Dupa consumarea zmeurei, nu se mananca nimic, cel putin o ora. Cura cu zmeura ajuta organismul să „arda” caloriile atunci cand face miscare.

Precautii si contraindicatii:
Femeile insarcinate nu vor consuma mai mult de 100 de grame de zmeura pe zi.
Persoanele care sufera de colita de fermentatie sau de sindromul colonului iritabil vor consuma cu prudenta zmeura, in cantitati mici, pentru a preveni eventualele deranjamente intestinale.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.



4 Articole interesante:

loading...
loading...