loading...

luni, 8 august 2016

O METODA DE DETOXIFIERE A SANGELUI.

INGREDIENTE:
- o jumatate de lamaie (de preferat organica)
- o jumatate de pahar cu apa plata calda (nu trebuie sa fie rece: trebuie sa fie calduta, dar NU FIERBINTE, caci poate distruge enzimele benefice din lamaie.

Observatie. Daca nu aveti lamai organice, ele trebuie spalate bine cu apa rece in care puneti otet de mere ( o lingura de otet de mere la 1 litru de apa) sau puneti in apa bicarbonat de sodiu (3-4 lingurite de bicarbonate la 1 litru apa rece). Se lasa lamaile timp de 5 minute si se spala bine cu ajutorul unei perii curate, apoi se clatesc sub un jet de apa rece.

MOD DE PREPARARE SI ADMINISTRARE..
-   Se stoarce sucul din jumatatea de lamaie si puteti folosi si pulpa. Sucul proaspat stors se toarna in paharul cu apa calduta si  se amesteca.
-   Se bea in fiecare dimineata pe stomacul gol, inaintea micului dejun.

PROPRIETATI TERAPEUTICE.
1.   Detoxifiaza sangele si alcalinizeaza organismul.
Desi lamaia este un fruct acid, in organismul nostru are un efect alcalinizator, producand un mediu alcalin in organismul nostru, modificand ph-ul. In felul acesta,
Virusii, toxinele si toti agentii patogeni nu pot supravietui in acest mediu alcalin din organismul nostru. Apa plata cu lamaie echilibreaza nivelul pH-ului, curata pielea, energizeaza organismul si imbunatateste sistemul imunitar.
Lamaia are un continut mare in vitamina C, care contribuie la eliminarea toxinelor din sange si confera pielii un aspect mai luminos si revigorat. Lamaia contine acid citric si acid ascorbic, care se metamolizeaza foarte usor si favorizeaza absorbtia in sange a mineralelor. Sucul de lamaie ajuta la oxigenarea organismului si la cresterea oxigenului in sange.
 2.  Sucul de lamaie este un tonic digestiv si stimuleaza tractul digestiv, avand impact si asupra bacteriei Helicobacter pylori. Apa plata cu sucul de lamaie inlatura constipatia si, in acelasi timp, inlatura retentia de apa din organism, stimuleaza metabolismul si ajuta corpul sa inlature toxinele din sange si tractul digestiv.  
Ficatul produce din sucul proaspat de lamaie mai multe enzime, decat din oricare alt aliment.
Sucul de lamaie ajuta la oxigenarea organismului si la cresterea oxigenului in sange.

CONTRAINDICATII:
-    Sa se bea cu ajutorul paiului, pentru ca sucul de lamaie este daunator smaltului dintilor.
-     Este interzisa  consumarea sucului de lamaie cu apa plata de catre persoanele care sufera de arsuri la stomac, gastrita sau ulcer, deoarece lamaile contin acizi care irita si mai tare esofagul.
-    Bautura are proprietati diuretice, ceea ce va conduce la urinari frecvente. De aceea nu trebuie consumata un timp prea indelungat, caci poate provoca deshidratari severe.  

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


  

4 Articole interesante:

loading...
loading...