PROPRIETATI:
Sfecla
rosie contine tot complexul de vitamina B, vitamina C, vitamina A, potasiu,
mangan, fosfor, iod, calciu, sulf , fier si antioxidanti. Deci, sfecla rosie
contine un complex de vitamine si minerale, rar intalnit la alte legume, cu rol
important in prevenirea si vindecarea unor boli grave ca: afectiuni ale
ficatului, afectiuni cardiovasculare si digestive si tumori. Sfecla rosie este,
de asemenea, un puternic antiinflamator, detoxifiant, energizant , avand
si rolul de a intarii imunitatea organismului. Acest suc se poate fi consumat
de oricine, fara restrictii si se obtine cu ajutorul unui storcator.
PREPARARE:
100 ml de suc de sfecla rosie, 50 ml suc
de radacina de telina si 300 ml suc de morcovi. (sucurile se obtin cu ajutorul
unui storcator electric). Aceasta combinatie de sucuri se pastreaza la
frigider, intr-un recipient bine inchis.
MOD DE ADMINISTRARE:
Se consuma pe parcursul unei
zile, pe stomacul gol (inainte de a manca). Deoarece are un puternic efect de
dezintoxicare a ficatului si a bilei, se
recomanda consumarea acestui suc, la inceput, intr-o cantitate mai mica, pentru
a nu provoca greturi sau ameteli. De
aceea se recomanda sa se inceapa cu o lingura de suc pe zi, doza urmand sa
creasca treptat, pana la un pahar pe zi. Durata
unei cure de sfecla este de 3 saptamani. Cresterea
cantitatii se face treptat , iar daca apar senzatii neplacute (grata,
varsaturi, ameteli), se va reduce cantitatea , pana cand ea poate fi acceptata
de organism.
Acest suc protejeaza
organismul de raceli, gripe, accidente vasculare, regleaza tranzitul intestinal
si are proprietati anticancerigene (ex: cancer de plamani, colon si stomac),
datorita betacianinei. Acest suc amelioreaza efectele chimioterapiei
Terapeutul austriac Rudolf
Breuss a vindecat mii de cazuri de cancer cu aceasta combinatie de sucuri, dar
si cu ceaiuri din plante( vezi mai jos ceaiurile). Terapeutul austriac sustine
ca aceasta combinatie de suc este un puternic purificator al sangelui,
blocheaza tumorile si detoxifica ficatul.
Alte efecte ale acestei
combinatii de sucuri sunt: pot fi prevenite accidentele cardiovasculare ,
scaderea semnificativa a colesterolului, nivelul trigliceridelor din sange se
regleaza, pot fi combatute si tratate infectiile urinare, constipatia si anemia.
Cura propriu-zisa trebuie efectuata timp
de 42 de zile consecutiv in caz de cancer sau leucemie, si pana la 21 de zile
pentru alte boli.
IMPORTANT DE STIUT !
In acceptiunea lui Rudolf Breuss , o tumora canceroasa se formeaza in
locurile care sunt supuse unei presiuni si unde sangele nu mai circula, iar
celulele ar urma sa moara. Dar , aceste celule , in dorinta lor de a trai, se
hranesc cu ceea ce le lipseste din mediul ce le inconjoara. In felul
acesta, ia nastere o formatiune independenta, care creste foarte incet, la
inceput (uneori dureaza cativa ani), apoi prolifereaza rapid, transformandu-se
intr-o tumora mare. Daca o tumora mica este taiata sau apasata, atunci se
produce ceea ce terapeutul numeste o „salbaticire” a celulelor
canceroase, care patrund in sange, dand nastere la metastaze. Din aceasta
cauza, el ne indeamna sa lasam in pace nodulele sau noduletele.
Tumoarea canceroasa se hraneste numai
prin aportul de albumina. Datorita curei cu combinatia de sucuri, descrise
maisus, dar si ceaiuri, se opreste alimentarea acestor celule canceroase cu
albumina. Dar, intrucat organismul nostru nu poate trai fara aceasta
substanta, sangele “infometat” de albumina ataca in corp toate vegetatiile,
aglomerarile de impuritati si tumorile. Are loc, astfel, o adevarata operatie
fara cutit, pe care o executa sangele omului. In felul acesta, orice tumoare
este devorata in decurs de 42 de zile. In plus, deoarece, in timpul formarii
celulelor canceroase, metabolismul mineral din celule noastre este dereglat,
sucurile de legume (descrise mai sus), avand un continut de minerale
asimilabile, compenseaza respectivul deficit.
IN CAZUL CANCERULUI SAU LEUCEMIEI:
Cura se efectueaza astfel:
In cazul cancerului sau leucemiei, cura
dureaza 42 de zile, timp in care putem slabi intre 5-15 kg. Este indicat ca
inainte de a incepe cura, sa cosumam zile maximim 250 ml de suc pe zi, pe langa
mancarea normala, pentru a ne obisnui organismul.
Cum se prepara sucul:
Ingrediente: 300 g sfecla rosie, 100 g morcovi,
100g telina, 20 g ridichi negre (In cazul cancerului de ficat, se pune un
cartof de marimea unui ou de gaina). Se trec toate prin storcatorul de legume.
Sucul obtinut se strecoara bine printr-o sita fina sau printr-o panza de in.
Se consuma zilnic ⅛ – ¼ l, maxim ½
l, lingura cu lingura, inghitindu-se dupa ce se amesteca bine sucul cu
saliva din gura.
- Dimineata: se bea o
jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi (baut incet si neindulcit); dupa 30
minute se bea 1-2 cesti cu ceai caldut de salvie, neindulcit; dupa alte 30
minute se ia o inghititura de suc (amestecata bine cu saliva din gura, apoi se
inghite). Dupa 15 minute, se va lua, din nou, o inghititura din amestecul de
suc descris, mai sus. Pana la pranz se mai pot lua 10-15 inghitituri de
suc, in functie de senzatia de foame. Intre timp, se consuma, din nou, ceai de
salvie care poate fi consumat si rece, dar neindulcit., in orice cantitati.
- La pranz: din nou, se
bea o jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi.
- Dupa-amiaza: se va lua
de mai multe ori, cate o inghititura mica din combinatia de suc,
descris mais sus.
- Seara, inainte de culcare: se
bea , din nou, o jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi.
MODUL DE PREPARARE A CEAIURILOR folosite
in cura:
1. Ceaiul de rinichi. 15 g
coada calului, 10 g urzici, 8 g troscot si 8 g sunatoare.
Aceasta cantitate ajunge pentru 3
saptamani. Se pune intr-o ceasca cu apa fiarta aproximativ o jumatate de
lingurita., tinandu-se 10 minte. Se strecoara totul printr-o sita si se pune
eeoparte ceaiul. Peste ceea ce ramane in sita, se mai toarna 2 cesti cu apa
fiarta si se fierbe 10 minute. Se strecoara din nou continutul, iar ceaiul
strecurat se amesteca cu dinainte (Cele doua ceaiuri se ameteca).
Ceaiul pentru rinchi se bea rece
dimineata, pe stomacul gol. Se mai bea la inaintea pranzului si seara, inainte
de culcare. Pe tot timpul consumarii scestui ceai nu se consuma carne de vita
sau porc si nici supe cu carne sau mancaruri reincalzite.
2. Infuzie de napraznic. Se
pune intr-o ceasca cu apa clocotita un sfert de lingurita de napraznic. Se
acopera ceasca timp de 10 minute, apoi se strecoara. Se bea zilnic o ceasca cu ceai
rece, neindulcit. Acest ceai este indicat in toate tipurile de cancer,
mai ales daca s-a facut radioterapie.
3. Infuzia de galbenele. Se
prepara la fel ca infuzia de napraznic. Se bea zilnic o ceasca rece de
ceai, neindulcit. Ceaiul de galbenele reste un remediu bun impotriva
cancerului.
Reguli de tinut seama:
- in timpul curei,
injectiile sau razele sau alte tratamente medicamentoase sunt interzise;
- dupa operatie, nu se
indica efectuarea curei imediat, ci se asteapta minimum 2-5 de luni, cand
organismul se va restabili, iar pacientul se va simti relativ destul de
puternic;
- bolnavii care au fost
tratati cu citostatice, mijloace ce distrug celulele, trebuie sa bea zilnic suc
mai mult timp, pentru a mentine celulele care nu au fost inca distruse;
- daca inainte de
inceperea curei, persoanele au pierdut mult in greutate si sunt slabe, au voie
sa consume zilnic o ceasca cu supa de ovaz, alaturi de sucuri, dar preferabil
ar fi sa se renunte la aceasta;
- dupa circa 10 zile de
cura, poate aparea o criza, care nu trebuie sa ingrijoreze sau sa conduca la
intreruperea tratamentului;
- cura nu se intrerupe
brusc; se bea mai departe circa 1/6 l suc de legume pe zi si se incepe cu
mancaruri usoare: supa cu taietei, de zarzavaturi, sucuri, apoi cate putina
carne de pasare;
- in cursul curei
bolnavul este bine sa fie activ, adica sa lucreze sau sa faca plimbari si
miscare in aer liber;
- cura se face la
recomandarea si sub supravegherea medicului.
Concluzie:
Cu aceasta cura
de legume si ceaiuri, dr. Rudol
Breuss a vindecat cateva mii
de cazuri de cancer, mai ales leucemie, dar si numeroase boli ale
articulatiilor. Nerespectarea curei nu mai duce la vindecare!
Observatie: - Acest blog nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.