loading...

vineri, 10 iunie 2016

ULEIUL DE TRANDAFIRI – preparat in casa

INGREDIENTE:
-  Petale de trandafir ( petale parfumate, de regula rosii si roz sau petalele trandafirilor de dulceata).
 -  O jumatate de litru de ulei de masline extravirgin, de buna calitate.

PREPARARE.

1)  PRIMA METODA
Se toarna uleiul intr-un vas mai mare si se adauga petalele de trandafir alese, pana se umple vasul. Se acopera vasul si se lasa 2 zile, pana cand petalele se imbiba bine. Se strecoara contintul vasului printr-o sita deasa, presand bine petalele de peretii strecuratorii, pentru a scurge tot uleiul din ele. In uleiul rezultat, se adauga alte petale proaspete si se scufunda in ulei, pana se umple vasul cu petale. Se acopera si se lasa, din nou, 2 zile, apoi se strecoara. Acest proces se repeta de 15 ori.
(Pentru obtinerea unui kg de ulei de trandafiri, este nevoie de 10 tone de petale de trandafiri)

2)  A DOUA METODA
Se umple o sticla (care are gatul larg) cu petalele de trandafir, peste care se toarna uleiul. Se lasa la macerat 3 saptamani, agitand zilnic sticla. Dupa 3 saptamani, sticla se pune la fiert in baine marie, timp de 20 minute. Dupa racire, se strecoara continutul sticlei printr-o sita deasa.

PROPRIETATI: antidepresive, antiseptice, antiinflamatoare, antivirale, antispasmotice, astringente, bactericide, cicatrizante, depurative, hemostatice, hepatice, laxative, afrodiziace.

UTILIZARE
-  Masajul cu ulei de trandafiri are un efect revitalizant si induce un efect de relaxare.
-  Masajul scalpului cu acest ulei determina  intarirea firului de par.
-  Inhalatii cu ulei de trandafir care distrug microbii si virusii. Se pun 2-3 picaturi de ulei de trandafir i intr-un vas cu apa fierbinte si se acopera capul cu un prosop, deasupra vasului. Se inspira adanc pe nas si gura aburii, timp de 5 minute. Se recomanda in viroze, asm, raceala.
-  Tratarea ranile si a le proteja de infectii si cicatrizarea lor. Opreste sangerarea lor.
-  Folosit in aromaterapie, alungand stresul si depresia.

Atentie!
-  Utilizat in concentratii usoare, uleiul de trandafir va poate indeparta durerile de cap, dar daca este folosit in cantitate mare, poate avea un efect opus.
-  Folosirea lui trebuie evitata de femei in timpul sarcinii.
                                                                
Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

4 Articole interesante:

loading...
loading...