Rudolf Breuss a fost un terapeut faimos
de origine austriaca, nascut in 1899. El si-a dedicat intreaga viata
descoperirii unui tratament alternativ, care sa nu fie invaziv si care sa
vindece cancerul si alte boli incurabile. Breuss insusi a afirmat ca inca din
1950, a vindecat cu success peste 2000 de pacienti.
Din 1986, exista peste 45.000 de marturii
ale pacientilor vindecati, care atesta faptul ca banalul tratament al lui
Breuss i-a vindecat.
Cura lui Rudolf Breuss este o
cura care consta in consumarea de sucuri de legume si ceaiuri impotriva
cancerului, leucemiei si a altor boli grave sau aparent nevindecabille. Cura consta in faptul ca, timp de 42 de zile,
nu este permis a se consuma altceva decat sucuri de legume si ceaiuri
corespunzatoare, pregatite in conditii specifice. Sucurile se pot bea ori de
cate ori va este foame, dar nu mai mult de 0,5 l pe zi. Sucul se bea lingura cu
lingura, incet si se va inghiti numai dupa o buna amestecare si insalivare.
O tumoare canceroasa se poate forma, in locurile supuse unei presiuni de
lunga durata. Aici, sangele nu mai circula si celulele ar urma sa moara. Dar si
respectivele celule doresc sa traiasca, ele „sug” din mediul inconjurator tot
ceea ce le lipseste. Datorita acestui fenomen, se formeaza o formatie
independenta, care la inceput creste foarte lent, uneori in 10 sau mai multi
ani, apoi, dintr-o data, incepe sa prolifereze rapid si poate deveni o tumoare
mare, pe care o numim cancer. Daca o tumoare mica si inofensiva este taiata sau
apasata, atunci ea poate deveni „salbatica”, celulele canceroase patrund in
sange si iau nastere metastazele. Asadar, este recomandabil sa lasam in
pace noduletele si nodulele.
Tumoarea canceroasa traieste numai prin aportul de albumina. Datorita
curei cu sucuri si ceaiuri, se opreste alimentarea din exterior cu albumina.
Dar, intrucat organismul nu poate trai fara aceasta substanta, sangele
„infometat” de albumina ataca in corp tot ce este suplimentar: vegetatiile,
aglomerarile de impuritati si tumorile. In felul acesta, are loc o adevarata operatie fara cutit, pe care o
executa sangele omului. Orice tumoare e devorata in decurs de 42 de zile. In
plus, deoarece, in timpul formarii celulelor canceroase, metabolismul mineral din
celule e dereglat, sucurile de legume, avand un continut de minerale
asimilabile, compenseaza respectivul deficit.
Cura lui Breuss impotriva cancerului este o dieta foarte rigida de
fructe, legume și plante aromatice, pe care o persoană le bea timp de 42 de zile. Deoarece celulele canceroase au
un metabolism foarte diferit de celulele normale, dieta Breuss este conceputa
pentru a omora prin infometare celulele canceroase prin nefurnizarea de proteine
din alimente solide. Teoria lui este ca celulele canceroase pot trăi numai cu
proteine din alimente solide. Prin urmare, dacă se bea doar suc de legume si
ceaiuri, in 42 de zile, celulele canceroase mor în timp ce celulele normale
continuă să prospere.
In concluzie, regimul alimentar de 42 de zile al lui Breuss implica
consumul ceaiului in cantitati mari, precum si a unui suc de legume dupa
propria sa reteta. Tinand cont de faptul ca, potrivit teoriei sale, celulele canceroase pot trai datorita proteinelor
din alimentele solide consumate, Breuss a insistat foarte tare ca pacientii
bolnavi de cancer sa nu bea sau sa manance nimic altceva decat ceaiuri si
sucuri. Asadar, prin consumul doar a sucului recomandat de Breuss, timp de 42
de zile, celulele canceroase vor muri, in timp ce celulele normale nu vor fi
afectate.
Acest tratament de cancer este evaluat ca fiind adecvat DOAR pentru
pacientii diagnosticati cu cancer incipient, care nu au cancer cu crestere rapida și cancerul nu s-a raspandit
in mod semnificativ!
Dacă pacientii au un cancer avansat, care
au facut chimioterapie, radioterapie sau intervenții chirurgicale sau au cancer
cu potential de crestere rapida, NU trebuie sa foloseasca acest tratament.
Reteta lui Breuss pentru tratarea definitiva
a cancerului:
(Este obligatoriu ca legumele folosite
trebuie sa fie organice si proaspete).
Ingrediente:
– 300 g sfecla rosie
– 100 g morcovi suculenti
– 100 de grame de radacina de telina
– 70 g cartof crud
– 30 g ridichie neagra
Nota: Cartoful este optional, cu exceptia
cancerului la ficat, unde joaca un rol important.
Preparare :
Legumele se curata, se cantaresc, se trec
prin storcator si se strecoara prin trei randuri de tifon ca sa nu ramana
absolut niciun reziduu. Se face proaspat in fiecare zi.
Pune toate ingredientele intr-un
storcator si colecteaza sucul. Toarna-l intr-un recipient pe care il poti
inchide si pastreaza-l la frigider. Cantitatea este suficienta pentru o singura
zi.
Mod de administrare:
Sucul se bea pe tot parcursul zilei, cate
putin, ori de cate ori apare senzatia de foame, dar nu mai mult de 0,5 l pe zi.
Sucul se bea lingura cu lingura, incet si se va inghiti numai dupa o buna
amestecare si insalivare. In concluzie, sucul se bea lingura cu lingura,
inghitindu-se numai dupa ce s-a amestecat foarte bine cu saliva.
De asemenea, pe tot parcursul zilei
trebuie sa se inlocuiasca apa cu ceaiuri din plante (salvie, coada calului,
urzica, sunatoare).
► Dimineata: se bea incet,
obligatoriu, o jumatate de ceasca de
ceai pentru rinichi rece, baut incet; iar dupa 30-60 minute se mai bea 1-2
cesti ceai cald de salvie. Dupa alte 30-60 minute se va lua o mica inghititura
de suc, inghitindu-se numai dupa o buna amestecare cu saliva. Dupa circa 15-30
minute se va lua din nou o mica inghititura de suc de legume, in functie de
senzatia de foame. Pana la pranz se pot bea 10-15 inghitituri de suc. Intre
timp, se consuma,in loc de apa, din nou ceai de salvie, care poate fi baut si
rece, in orice cantitati, dar fara zahar
► La pranz: se consuma, din nou ,
o jumatate de ceasca de ceai pentru rinichi, rece; aceasi cantitate se bea si
seara, inainte de culcare.
► Dupa-amiaza: se va lua de mai multe ori cate o inghititura
mica de suc de legume
Ceaiuri:
-
Ceai de salvie. Utilizat pentru gargara, se face doar infuzie (se
pune1-2 lingurite de salvie maruntita intr-o jumatate de litru de apa
clocotita, fara a se fierbe, se acopera si se lasa la infuzat 10 minute. Pentru baut, se pun 1-2 linguri de
salvie la ½ l apa fiarta si se fierbe 3 minute, apoi se pune de-o parte si se
adauga sunatoare, menta, roinita, apoi se lasa vasul acoperit sa stea 10 minute. Poate fi consumat in orice
cantitate. E cel mai important dintre ceaiuri si ar trebui baut pe toata durata
vietii.
-
Ceai pentru rinichi. Compozitie: 15 g coada calului, 10 g urzici,
8 g troscot si 8 g sunatoare. Aceasta cantitate ajunge pentru o persoana, timp
de 3 saptamani. Se ia o priza (cantitatea prinsa intre 3 degete – circa ½
lingura) si se pune intr-o ceasca cu apa fiarta, tinandu-se 10 minute. Se
strecoara prin sita si se pune de-o parte, iar peste planta ramasa in sita se mai toarna inca 2 cesti cu apa
fiarta si se fierbe 10 minute. Se strecoara si apoi se amesteca cele doua
ceaiuri. Ceaiul pentru rinichi trebuie baut numai 3 saptamani, cate ½ ceasca,
rece, dimineata pe stomacul gol, inaintea pranzului si seara, inainte de
culcare. In aceast aperioada, nu se va consuma carne de vita sau de porc si
nici supe de carne sau mancaruri reincalzite.
-
Ceai de napraznic. Se infuzeaza timp de 10 minute o priza
(cantitatea prinsa intre 3 degete – circa ½ lingura) de ceai care se pune
intr-o ceasca cu apa fierbinte. Se bea zilnic o ceasca de ceai rece. Este
indicat in toate tipurile de cancer, mai ales daca s-au facut deja raze, caci
contine putin radiu.
-
Ceai de galbenele. Se prepara in aceleasi conditii si se
utilizeaza ca si in cazul ceaiului de napraznic. Ceaiul de galbene este
cunoscut de multa vreme ca remediu impotriva cancerului.
Indicatii:
-
cura nu se intrerupe brusc; se bea mai departe circa 1/6 l suc de
legume pe zi si se incepe cu mancaruri usoare: supa cu taietei, de zarzavaturi,
sucuri, apoi cate putina carne de pasare;
-
in cursul curei bolnavul este bine sa fie activ, adica sa lucreze
sau sa faca plimbari si miscare in aer liber;
-
cura se face la recomandarea si supravegherea medicului.
Observatie:
- Acest blog
nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate,
informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se
substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.