loading...

duminică, 30 decembrie 2018

VARZA MURATA SI ZEAMA DE VARZA MURATA, importante pentru sanatatea noastra!


Poate nu stiati, dar zeama de varza murata in sare este mai bogata in vitamina C decat portocalele, dar mai contine si vitaminele: A, B1, B2, B3, B6 si B9 (acidul folic) si E. Aceasta zeama contine si: magneziu, potasiu, fier, iod si acid lactic, care are un efect inhibitor asupra microbilor din intestine si fortifica sistemul imunitar.
Trebuie sa luam in considerare urmatoarele:

intareste sistemul imunitar  pentru ca vitaminizeaza organismul si contine saruri si minerale, contribuind la prevenirea infectiilor respiratorii.
are actiune anti-ulceroasa, continand vitamina U (vitamina anti-ulceroasa), este recomandata in bolile ulceroase. Zeama de varza si varza murata contribuie la inlaturarea  constipatiei, a balonarii ,  crampelor si gazelor, regland sistemul digestiv si sistemul excretor. In felul acesta, zeama si varza murata pot preveni chiar si cancerul de colon.
are actiune anticancerigena prin continutul ridicat de compusi antioxidanti. Procesul de fermentatie, prin care se obtine varza murata, produce compusii denumiti izotiocianati (ITC), cu rol important in eliminarea radicalilor liberi (care sunt o cauza a formarii celulelor canceroase) si a substantelor cancerigene din organism.
are actiune detoxifianta, contribuind la eliminarea toxinelor din organism. Zeama este recomandata si in inlaturarea asa-zisei stari de „mahmureala”, care apare dupa un consum exagerat de alcool, atenuand efectele acesteia: starea de rau, cefaleea etc.
are actiune de anti-inflamator, datorita compusilor organici anti-inflamatori, zeama de varza murata reduce durerea resimtita in articulatii, in muschi si in zonele inflamate.
regleaza glicemia, datorita fibrelor continute de varza murata, actioneaza ca un absorbant pentru zaharuri. Zaharurile sunt eliberate gradat in organism, fara ca pancreasul sa fie suprasolicitat.
imbunatateste sanatatea ochilor si a pielii, datorita continutului mare de caroten si vitamina A. Vitamina A reduce efectele de degenerescenta maculara si de formare a cataractei, imbunatatind vederea. Vitamina A are efect benefic si pentru piele, incetinind aparitia ridurilor, elimina petele de pe piele.
imbunatateste sanatatea inimii, pentru ca fibrele continute de varza murata curata colesterolul rau de pe peretii arterelor si vaselor de sange, fapt care previne ateroscleroza, infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale si alte probleme cardiovasculare. Atentie! Varza murata are mult sodiu, care poate fi periculos pentru persoanele care deja sufera de boli cardiovasculare sau renale.
previne anemia si atenueaza efectele asociate acestei afectiuni: dureri de cap, oboseala, tulburari cognitive. Acest fapt se datoreaza fierului din varza murata.

Atentie! In ciuda tuturor acestor beneficii pentru sanatatea organismului, varza murata are mult sodiu, care poate fi periculos pentru persoanele ce sufera de boli cardiovasculare sau renale.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.

 

duminică, 9 decembrie 2018

Frunzele de prun proaspete au efecte remarcabile pentru sanatatea noastra.


Ovidiu Bojor, academician si fitoterapeut roman, membru al Academiei de Stiinte Medicale afirma ca frunzele proaspete de prun au urmatoarele proprietati:

Dizolva cheagurile de sange de pe pereții arterelor --- Profesorul recomanda o mana de frunze de prun praspete (8-10 frunze) care se lasa la infuzat într-o cana cu lapte de capra clocotit. Se lasa 10 minute cana acoperita, apoi se strecoara. Se îndulceste cu putina miere de albine. O.Bojor recomanda consumul a cate 2 cani pe zi, una dimineata si una seara. Cura dureaza 10 zile.

Combat febra --- Impotriva febrei, se pot pune 30 de grame de frunze maruntite la fiert timp de 5 minute intr-un litru de apa, obtinandu-se astfel o infuzie care se lasa la racit timp de 10 minute. Se bea cate o cana de doua ori pe zi.

Combat anemia, astenia, hemoroizii, reumatismul si tromboflebita --- . Se pun 30 g de frunze de prun proaspete la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se lasa 10 minute la foc mic, apoi se strecoara si se adauga 1 lingurita de miere. Se bea cate 1 ceasca mica pe zi, seara, inainte de culcare.

Adjuvant in tratamentul viermilor intestinali (limbrici si oxiuri) --- Se prepara un decoct dintr-o lingura de frunze, fierte 10-15 minute intr-o cana de apa. Ceaiul de frunze de prun, astfel obtinut, se consuma timp 3-5 zile consecutiv.

Eficiente impotriva constipatiei. --- Frunzele de prun contin isatin– un laxativ natural foarte eficient. Profesorul recomanda o reteta laxativa cu rezultate bune, care se poate obtine din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de ora intr-un litru de apa. Se obtine o infuzie care trebuie bauta in fiecare zi, timp de cinci zile, cate o ceasca dupa fiecare masa.

Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. . Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


luni, 3 decembrie 2018

Ceaiuri care pot face rau sanatatii!


Medicii avertizeaza: excesul de ceaiuri din plante medicinale sau chiar unele ceaiuri, pot face rau sanatatii, daca sunt baute fara indicatia unui specialist.
Prof. univ. dr. Pavel Chirila, medic primar medicina interna afirma: ”daca un om consuma un timp indelungat in mod repetat ceai de sunatoare, dupa cativa ani, ceaiul acesta poate induce niste dureri pe traiectul nervilor periferici si sigur ca aceste dureri nu reprezinta in realitate o boalăa, ele dispar odata  ce obiceiul acesta dispare, dar pot preta la confuzii foarte mari. Se pot confunda cu o nevralgie, cu o sciatica, cu reumatisme .Folosita pentru o perioada mai lunga, sunatoarea poate sa determine fotosensibilitate, iar persoanele care consuma in fiecare zi acest ceai timp de mai multi ani, este posibil sa prezinte eruptii pe piele”.
Dr Andreea Dragomirescu, medic primar medicina generala precizeaza ca : Musetelul este specific in special pentru afectiunile digestive daca se consuma ceai de musetel in exces pot sa apara perturbari ale florei intestinale. Dar in exces, ne referim la un litru de ceai de musetel pe zi baut pe o perioada mai mare de 30 de zile”. Acelasi medic afirma: ”ceaiul de ”coada calului” este un excelent remineralizant si un foarte bun diuretic. insa nu trebuie consumat in cure mai mari de trei saptamani. Dr. Andreea Dragomirescu: ”această planta fiind foarte bogata in siliciu, daca se face exces de coada calului, poate sa apara un exces de siliciu care poate sa duca la depuneri de diverse cristale in organism si sa se formeze ezocstoze.”
Chiar si salvia care este ideala atunci cand suntem raciti, are contraindicatii.Dr. Andreea Dragomirescu precizeaza: :”Salvia este o planta estrogenica, ea contine fitoestrogeni si daca e consumata in exces de femei mai ales inainte de perioada de menopauza poate duce la fenomene de hipoestrogenism”.
Prof. univ. dr. Pavel Chirila, medic primar medicină interna afirma ca putem consuma  timp indelungat in mod repetat, zilnic, ceaiuri provenite din fructe.”Pentru ca fructele nu sunt plante medicinale, sunt alimente. Suntem indemnati sa consumam ceaiurile din fructe de padure: afine, zmeura, catina, paducel, care trebuie lasate la infuzat 15-20 de minute. Macesele, in schimb, au un mod de preparare diferit. :”Maceasa este cel mai bogat fruct de pe fata pamantului in magneziu si acest magneziu se extrage numai printr-o infuzie prelungita de 7-8 ore. Se pun macesele zdrobite de seara la infuzat si se acopera, se lasa pana dimineata”.
Exista, totusi o problema, afirma prof. univ. dr. Pavel Chirila:”in comert gasim ceaiuri de fructe tratate cu o substanta chimica care sa dea un anumit miros sau o anumita culoare spre rosu ruginiu.E suficient să bei odata sa simti ca e o substanta nenaturala, pentru ca un om, oricat de neavizat ar fi, isi da seama ca in natura nu exista un astfel de miros. Substanta se recunoaste usor, pentru ca are un miros specific si da culoarea rosie a ceaiului. De regula ceaiurile comercializate sub forma de doze sunt tratate in felul acesta. Ceaiurile vrac sau la cutie, varsate, nu au acest tratament.
Madalina Radulescu, expert in ceaiuri afirma ca ceaiul alb ”iti da cea mai mare energie pentru ca este doar cules si pus la uscat, frunza nu trece prin absolut niciun proces chimic. Este mai puternic decat o cafea, noi NU il recomandam hipertensivilor, eventual numai daca vrei să stai o noapte treaz sa muncesti sau dimineta, la prima ora.Ceaiul negru ocupă abia locul doi ca si inlocuitor al cafelei, iar urmatorul pe podium este cel verde. Este indicat să bem ceai verde pana in orele 18:00,deoarece are un continut de teina. Teina este echivalentul cofeinei din cafea. Este un ceai puternic antioxidant, este recomandat in curele de slabire, inlatura durerile de cap, iti da energie, forta, vitalitate, nu exista niciun motiv pentru care nu l-am bea, doar sa nu depasim 3-4 litri pe zi”.
Pentru a beneficia de toate efectele pozitive ale ceaiului, respectati timpii de infuzie de pe ambalaje şi temperatura apei, care nu trebuie sa depaseasca 95 de grade. Ceaiul rosu este singurul care poate fi lăasat la infuzat oricat.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 


vineri, 9 noiembrie 2018

Banalul bicarbonat – cat este de util si benefic !


Substanta cea mai benefica omului este o sare, e naturala, economica, nu este vanduta in farmacii si nu este monopolizata de marile corporatii. Este vorba despre banalul bicarbonat alimentar (bicarbonatul de sodiu).

1.      Poate fi folosit ca antiacid – calmeaza arsurile stomacale si balonarile. Se pune o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si se amesteca.
2.         Poate fi folosit ca gargara – se pune  o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu in apa pentru a preveni aparitia aftelor bucale si a ajuta la vindecarea lor, dar si improspateaza respiratia,
3.      Albeste dintii, elimina bacteriile din gura si previne aparitia cariilor  -  o data pe saptamana sa ne spalami pe dinti cu bicarbonat (curata dintii patati).
4.         Este un bun antiperspirant - se aplica sub forma de pudra la subrat, picioare, etc. pentru a evita mirosurile neplacute. Presarati bicarbonat de sodiu in incaltaminte si sosete pentru a elimina eventualele mirosuri neplacute.
5.         Poate fi folosit ca scrub pentru fata si corp - se face o pasta din bicarbonat si apa si se maseaza bland pielea. Este indicat si persoanelor cu acnee.
6.         Catifeleaza pielea si inlatura iritatiile – se adauga o ceasca de bicarbonat in cada. Este bun si impotriva psoriazisului. In cada bebelusului daca se pun 2 lingurite de bcarbonat, vor ajuta la disparitia iritatiei provocate de pampers.
7.       Te scapa problemele parului gras si ale scalpului – se pune putin bicarbonat in samponul de par. Un amestec de apa calda, putin suc de la o  lamaie si bicarbonat de sodiu improspateaza parul celor care au dread-uri.
8.         Un bun remediu impotriva intepaturilor de insecte sau arsurilor solare.
9.         Este bun la plaja, in cazul in care ne-a atins meduza pe piele, pentru ca. inlatura veninul si durerea.
10.      Bun pentru mainile crapate de vant.
11.      Hainele inmuiate in apa cu bicarbonat vor scapa de mirosurile neplacute.
12.   Absoarbe mirosurile neplacute din camera sau casa – se pune putin bicarbonat in scrumiera pentru a reduce mirosul de tigara. Se pot face saculeti parfumati de camera din bicarbonat de sodiu si sare de baie parfumata. Se presara bicarbonat in litiera pisicii pentru a absorbi mirosul neplacut.
13.     Ne scapa de furnici, gandaci si alte insecte nedorite – se presara bicarbonat de sodiu pe la colturile casei, pereti
14.      Florile din vaza se pastreaza proaspete mai mult timp – se adauga in apa o lingurita de bicarbonat de sodiu.
15.      Este util in gradina – se presara bicarbonat de sodiu pe pamantul unde cresc rosiile si vor avea o dulceata nemaipomenita. Daca este presarat prin gradina de zarzavaturi, va tine la distanta iepurii.
16.     Este util pentru pictori - da viata pensulelor intarite, daca se amesteca o ceasca de bicarbonat cu 1/4 ceasca de otet si aproape 2 litri de apa. Se pune amestecul pe foc si se fierb pensulele.
17.        Sterge parbrizul masinii  - se pune pe un burete umed putin bicarbonat de sodiu.

In bucatarie si baie

          Este inlocuitor al prafului de copt. Se amesteca cu otet.
          Spala fructele si legumele cu bicarbonat de sodiu.
       O lingurita de bicarbonat adaugat in apa in care fierbe puiul sau gaina va infragezi  carnea si a fierbe mai repede.
          Pentru a fi mai digerabile, boabele de fasole se pun in apa cu bicarbonat de sodiu.
       Mirosul de peste de pe maini va disparea daca ne spalam cu bicarbonat. Se poate presara si pe carnea de peste pentru a mai elimina mirosul specific.
        Omleta va iesi mai pufoasa daca se adauga o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu la fiecare trei oua folosite.
          Reduce aciditatea din preparatele culinare cu rosii. Se presara putin bicarbonat peste ele.
      Adauga o ceasca de bicarbonat de sodiu in toaleta, lasa sa actioneze o ora, apoi clateste. Se va curata vasul de toaleta si se vor elimina si mirosurile neplacute.
          Foloseste-l la curatarea chiuvetei, dusului, cazii, obiectelor plastice sau de portelan.
          Amestecat cu apa, se pote pulveriza pe geamuri si oglinzi, pentru a le curata.
          Bicarbonatul de sodiu inlatura grasimile de pe farfurii, oale, etc.
        Curata covoarele – se presara bicarbonat, se freaca usor, apoi se lasa sa actioneze o ora, sau se lasa peste noapte. La sfarsit se foloseste aspiratorul pentru a curata locul.
          Daca se pune putin bicarbonat si in masina de spalat, rufele. vor fi mai curate.
          Fa o pasta din apa si bicarbonat apoi sterge obiectele din inox sau crom.
          Inlatura zgarieturile sau urmele de creion de pe pereti.
          Curata bine si frigiderul, cuptorul cu microunde, cutorul aragazului etc.
          Spala bine si sticlele pe care le refolosesti.
         Pasta de bicarbonat curata bine suprafetele de marmura si .suprafetele care au corodat  in baie (de la baterie, etc)
        Se foloseste atunci cand vrem sa eliminam anumite mirosuri neplacute din cuptorul cu microunde, frigider, termos, etc.
          Combinat cu apa fierbinte, putem spala cu acest amestec biberoanele bebelusului.
         Curata bine canalizarea. Se pune bicarbonat, se lasa sa actioneze, apoi se clateste bine cu apa.
          Pasta de bicarbonat curata bine bijuteriile.
 

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.
                 




duminică, 7 octombrie 2018

Planta care distruge celulele canceroase!


Se numeste Pelinita(Artemisia annua) sau pelinul dulce si singura distruge pana la 28% dintre celulele canceroase, dar, in combinatie cu fierul, le distruge aproape in totalitate , fara sa afecteze celulele sanatoase.
Substanta activa din aceasta plata, este artemisinina. In celulele normale, cat si n cele canceroase, fierul se acumuleaza datorita receptorilor de transferina, care le ajuta in procesul de diviziune celulara. Celulele canceroase pot fi vizate de combinatia de fier si artemisinina.
Pelinita a foat testata pe 55 de tipuri de celule canceroase,  dar  leucemia, cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la san, cancerul de prostata, tumorile cerebrale si cancerul la rinichi raspund bine la tratament. Planta este eficienta si in tratarea cancerului pancreatic.
Se utilizeaza planta in asociere cu fier, de preferinta organic, pentru ca se asimileaza mai bine, dar se poate inlocui fierul cu o planta ce contine fier (urzica sau coada calului).

Infuzia de pelinita

Preparare:
Se pun 2 linguri de frunza de pelinita la o cana cu apa fierbinte. Se acopera si se lasa la infuzat 15 minute.
Se bea doar cate un sfert de pahar, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale.
Cura cu ceai se tine 5 zile pe saptamana, dupa care se tine doua zile pauza. Este recomandata  suplimentarea alimentatiei cu capsule ce contin fier.
Tratamentul poate fi tinut 2 saptamani.

Atentie!
Supradozarea (cand se iau 12 g pe zi) pelinita produce ractii adverse (tremuraturi ale membrelor, convulsii si halucinatii). Nu se va lua mai mult de 8 grame pe zi, din aceasta planta. Tratamentul cu pelinita poate conduce la dependenta, motiv pentru care curele cu planta nu pot fi mai lungi de 4 saptamani, urmate de 2 saptamani pauza.
Planta este contraindicata femeilor gravide sau celor care alapteaza!

Observatie!
Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


luni, 10 septembrie 2018

Deficitul de vitamina B12 poate deveni periculos pentru organism!


Simptome care indica o carenta a vitaminei B12 in organism:
► Senzatia de furnicaturi si amorteala, din cauza nivelului scazut de oxigen in sange;
► Ameteli;
► Piele palida, din cauza fragilitatii celulelor rosii, care se distrug usor;
► Oboseala generala, din cauza deficitului de globule rosii din sange;
► Slabiciune musculara, lene, letargie;
► Probleme in mentinerea echilibrului;
► Stare depresiva, anxietate, schimbari de dispozitie;
► Unghii fragile si par  fragil, caderea parului, incaruntirea lui mai devreme;
► Memorie slaba;
► Probleme ale vederii, din cauza ca se deteriorizeaza nervul optic si vasele sangvine din jurul retinei;
  Slabirea memoriei;
  Uneori, disparitia papilelor gustative de pe limba, mai ales de pe varful limbii;
 Pasiune ciudata pentru anumite mirosuri;
  Dificultati de respiratie;
  Probleme cardiace.
 Cresterea temperaturii corpului (inca nu este clar motivul pentru care se intampla acest lucru.
Daca observati unele din aceste simptome, adresati-va medicului!

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


sâmbătă, 8 septembrie 2018

Sucul de ceapa cruda intareste si stimuleaza cresterea firului de par.


Cercetarile au demonstrat ca sucul de ceapa cruda, aplicat pe scalp (se fac frectionari), de doua ori pe saptamana, timp de doua luni, regenereaza parul si opreste caderea lui.
Cum se procedeaza?
Se maseaza cu suc scalpul si se lasa sa actioneze timp de minim 30 de minute. Apoi se aplica sampon si chiar un balsam cu miros placut pentru a indeparta aroma neplacuta a cepei.
Chiar daca mirosul cepei nu este prea placut, efectele sale sunt miraculoase. Datorita continutului ridicat de sulfuri, sucul de ceapa imbunatateste circulatia sangelui, ceea ce duce la intarirea si stimularea creșterii firului de par. Mai mult, chiar, ea previne ruperea firului de par, facandu-l mai puternic.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.



marți, 4 septembrie 2018

Leac pentu ulcer varicos si arsuri ale pielii.


Intr-o emisiune TV (intitulata ”Adevaruri ascunse”), parapsihologul Lidia Fecioru a prezentat un leac pentru vindecarea ulcerului varicos. Nu l-am incercat, ca nu sufar de aceasta boala, dar vreau sa vi-l impartasesc.

Ingrediente:
250 g de untura curata de porc, nesarata (este importanta deoarece contine proteina animala care ajuta la refacerea pielii);
► 100 g de ceara alba de albine (se procura de la un apicultor);
 O bucata de propolis, de dimensiunea unei tigari.

Preparare.
Se pun toate ingredientele intr-un vas mai mic, pe care il vom pune int-un alt vas, mai mare, ce contine apa si se pune la fiert, pe flacara mica, pana cand toate ingredientele se topesc (deci, se fierbe la baine marine). Daca  in timpul fierberii, apa din vasul mai mare, in care este introdus vasul cu ingrediente, scade se mai adauga putin, cate putin, apa. Cand toate ingredientele s-au topit, se amesca bine, pana se obtine o alifie moale, pe care o vom scurge intr-un borcan de sticla, pe care-l vom inchide.
Alifia rezultata  nu are termen de garantie si poate fi folosita oricand.

Mod de utilizare.
Se unge suprafata afectata cu aceasta alifie, apoi se bandajeaza piciorul.
Aceasta alifie poate fi folosita si in cazul arsurilor, pentru ca ajuta la vindecarea si refacerea pielii.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.

duminică, 2 septembrie 2018

Banala Ceapa – un aliment minune.


Ceapa nu trebuie privita doar ca un aliment, ci si ca un medicament care creste in gradina noastra.
Ceapa este bogata in vitamina C, acid folic, vitamina B6, vitamina A, vitamina E, fire, magneziu, fier,  carbohidrati, potasiu, calciu, fosfor, zinc, iod, cupru,  si substante cu proprietati antiseptice. Ceapa este saraca in grasimi saturate si sodiu.  Pentru a beneficia de proprietatile ei, ceapa trebuie consumata in stare  cruda (indiferent ca este vorba de ceapa alba, rosie, galbena sau ceapa verde).
Proprietati:
1. Este un puternic detoxifiant natural, deoarece curata organismul de toxine, intareste sistemul imunitar.
2. Este un diuretic, favorizand eliminarea sodiului din organism.
3. Calmeaza tusea, starile nervoase si de agitatie, desfunda caile respiratorii, micsoreaza riscul aparitiei unui cancer pulmonar.
4. Este recomandata persoanelor anemice, dar si celor care sufera de artrita si guta.
5. Scade tensiunea arteriala, ajuta la subtierea sangelui, la curatirea acestuia de grasimi nesanatoase (de colesterol). Reduce riscul bolilor de inima
6. Este recomandata in diabet, pentru ca scade nivelul nivelul de insulina si creste toleranta la glucoza.
7. Previne osteoporoza, datorita unui flavonoid (quercetina) care impreuna cu compusii sulfurosi din ceapa, mentine densitatea osoasa.
8. Ajuta digestia, regleaza tranzitulintestinal.
9. Este un afrodisiac .
10.Este un somnifer natural eficient, fara efecte secundare si care nu da dependenta. 

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


miercuri, 29 august 2018

Elimiarea petelor maronii de pe piele.


Infuzia de rostopasca.
Infuzia se strecoara si se aplica, sub forma de compresa pe ten, dupa care se clateste. Compresa se tine timp de 30 de minute pe suprafata afectata, de doua ori pe zi.
Aceste comprese se aplica zilnic, de doua ori pe zi, timp de o saptamana.

Masca din cartof ras..
Se rade fin un cartof crud de dimensiune mica) si se amesteca cu o lingurita de miere naturala. Se aplica masca pe ten si se pastreaza 15 minute, apoi se clateste cu apa calduta. Masca se aplica de 3-4 ori pe saptamana.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


duminică, 8 iulie 2018

Beneficiile vinetelor pentru sanatatea noastra.


Vinetele sunt importante pentru sanatatea noastra datorita vitaminelor si mineralelor, dar si a antioxidantilor continuti, care au un efect benefic in  reducerea nivelului de colesterol  si prevenirea cancerului.

Cercetatorii americani de la Serviciul de Cercetare in Agricultura au descoperit ca acidul clorogenic este cel mai puternic antioxidant din vinete, si are capacitatea de a combate actiunea oxidativa a radicalilor liberi asupra celulelor, dar si de a reduce nivelul colesterolului rau LDL in sange. Acidul clorogenic impiedica celulele sanatoase sa sufere mutatii si sa devina cancerigene si este si antiviral.
Un alt compus antioxidant este nasuninul, care se regaseste in coaja vinetelor, fiind un compus antiangiogenic,  avand un rolul de a preveni cresterea vaselor noi de sange si a cantitatii de sange in organism, atunci cand o tumora canceroasa incearca sa stimuleze acest proces pentru a se dezvolta.

Printre beneficiile vinetelor se numara:
- Protectia celulelor membranelor creierului. Nasuninul, fitonutrientul regasit in coaja vinetelor, s-a dovedit eficient in protectia celulelor membranelor creierului.
-  Prevenirea inflamatiilor si a bolilor cronice. Vinetele contin cantitati importante de fitochimicale numite antocianine, antioxidanti care protejeaza organismul impotriva cancerului, imbatranirii premature, inflamatiilor si bolilor neurologice
-  Mentinerea sanatatii cardiovasculare.  Acest efect se datoreaza fitonutrientilor furnizati de vinete.  Reduce nivelul colesterolului rau LDL in sange, iar vasele de sange se relaxeaza. permitand fluxului sanguin sa circule mai bine.
- Energizarea organismului. Vinetele furnizeaza o mare  parte din constituentii complexului de vitamine B, precum acidul pantotenic (vitamina B5), piridoxina (vitamina B6), tiamina (vitamina B1) si niacina (vitamina B3).
- Reglarea greutatii corporale. Vinetele contin putine calorii, insa sunt bogate in fibre. Acest lucru conduce la senzatia de satietate si, deci, la pierderea kilogramelor in plus si la reglarea tranzitului gastrointestinal.

Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. . Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


miercuri, 31 ianuarie 2018

leacul pentru eliminarea pietrelor de la fiere - recomandat de Arsenie Boca (considerat Sfântul Ardealului).

Multe dintre tratamentele naturiste recomandate de Arsenie Boca si-au dovedit eficienta. Unei femei care se plangea de pietre la fiere, i-a recomandat un remediu pe baza de "limba cerbului".
”Limba cerbului” este o varietate de feriga, al carei nume stiintific e Phyllitis scolopendrium. Se foloseste intotdeauna doar planta verde, nu uscata. Avantajul este ca aceasta ramane verde tot anul, dar concentratia maxima de substante benefice o are in lunile de vara. Rețeta de mai jos, am descoperit-o în scrierile mănăstirești și m-am gândit s-o fac publică.

Reteta pentru eliminarea pietrelor de la fiere, fara operatie si medicamente

Se toaca marunt frunzele de limba cerbului si se pun impreuna cu coji de portocala intr-un tifon curat, care se leaga. Acest pachet se pune intr-un vas si se toarna deasupra apa fiarta . Se acopera si se lasa la infuzat 5-7 minute, apoi se scoate tifonul cu plante si se bea lichidul caldut, cu inghituri mici. Se bea ceaiul timp de 2-3 luni, dimineata si seara.
Atenție! Inainte de a urma un tratament cu limba-cerbului, vorbiti cu medicul de familie, deoarece contine tiaminaze, ce distrug vitamina B1 din organism.


Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.



sâmbătă, 20 ianuarie 2018

Sucul de patrunjel si efectele lui teraputice.

Patrunjelul contine multiple vitamine si minerale esentiale pt organismul nostru (A, B, fier, potasiu) si are efect efect detoxifiant (este diuretic si elimina toxinele); reduce pofta de mancare si combate senzatia de foame; combate retentia apei in organism; combate efectul de balonare; mentine echilibrul zaharului in sange si combate astfel fluctuatiile in greutate. Sucul de patrunjel detoxifiaza si elimina excesul ponderal de greutate : deci ne ajuta sa slabim.
Este indicat sa se bea suc de patrunjel in toate starile cu imunitate slabita, stari infectioase, alergii, convalescenta, batranete, boli de uzura, oboseala, astenie, surmenaj fizic si intelectual, anemie, boli ale sangelui, atonie a vezicii biliare, afectiuni hepatice (hepatita, ciroza, colicistita), afectiuni renale sau ale vezicii urinare, reumatism, guta, dureri articulare (in special cele din timpul menopauzei), menstre dureroase, ciclu menstual neregulat, celulita.

Prepararea sucului de patrunjel.
Se pun frunzele de la o legatura de patrunjel in storcator si apa cat sa le cuprinda. Se preseaza compozitia pana devine o pasta ce se poate bea ca atare sau filtrate.
Se recomanda ca sucul sa se bea imediat ce a fost preparat si in nici un caz nu se tine in frigider mai mult de cinci ore. Se bea zilnic sucul obtinut dintr-o legatura de patrunjel preferabil inainte de masa principala.

Cura cu suc de patrunjel.
Cura cu suc de patrunjel dureaza doua saptamani. Sucul de patrunjel este extrem puternic si din acest motiv el se consuma in cantitati mici (cantitatile mari pot produce tulburari ale sistemului nervos) sau in amestec cu alte sucuri de legume.

--- Pentru combaterea menstrelor dureroase si pentru reglarea ciclului menstrual se bea cu cateva zile inainte de menstruatie cate 100 ml suc de frunze pe zi in doza unica.

--- Daca se amesteca sucul de patrunjel cu suc de morcov, de telina sau de spanac se obtin efecte terapeutice dintre cele mai puternice.

--- Sucul de patrunjel este folosit si in cosmetica pentru curatirea tenului sau ca remediu contra pistruilor. Sucul se aplica pe fata seara, mentinandu-se peste noapte. Dimineata se spala cu apa calda. Aceasta cura este contraindicata femeilor insarcinate

--- Sucul de patrunjel te ajuta sa slabesti si este cel mai mare duşman al celulitei. Se bea cate un pahar de suc in fiecare zi, timp de doua saptamani, si grasimile din organism vor fi arse mult mai rapid. Mai mult, chiar,si hepatita poate fi combatuta daca se bea zilnic un pahar de suc de patrunjel.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.




duminică, 7 ianuarie 2018

Cimbrul combate accnea.

Cimbrul are un spectru larg de actiune, datorita proprietatilor lui antibacteriene si este util in tratatrea problemelor cutanate si mai ales pentru acnee, fiind chiar chiar mai eficient decat creme anti – acnee si mult mai bine tolerat. Fiind natural nu produce nici un fel de reactii alergice. In plus,  componenta antiinflamatoare pe care o are cimbrul, are un rol important in tratarea accneei.

Sfat: spala-te pe fata cu ceai de cimbru si pune compresele cu ceai de cimbru pe zona afectata pentru ca sunt extrem de eficiente.
Se mai poate pune cateva picaturi de ulei esential de cimbru in cremele hidratante.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.




4 Articole interesante:

loading...
loading...