loading...

duminică, 7 octombrie 2018

Planta care distruge celulele canceroase!


Se numeste Pelinita(Artemisia annua) sau pelinul dulce si singura distruge pana la 28% dintre celulele canceroase, dar, in combinatie cu fierul, le distruge aproape in totalitate , fara sa afecteze celulele sanatoase.
Substanta activa din aceasta plata, este artemisinina. In celulele normale, cat si n cele canceroase, fierul se acumuleaza datorita receptorilor de transferina, care le ajuta in procesul de diviziune celulara. Celulele canceroase pot fi vizate de combinatia de fier si artemisinina.
Pelinita a foat testata pe 55 de tipuri de celule canceroase,  dar  leucemia, cancerul de colon, melanomul (cancer de piele), cancerul la san, cancerul de prostata, tumorile cerebrale si cancerul la rinichi raspund bine la tratament. Planta este eficienta si in tratarea cancerului pancreatic.
Se utilizeaza planta in asociere cu fier, de preferinta organic, pentru ca se asimileaza mai bine, dar se poate inlocui fierul cu o planta ce contine fier (urzica sau coada calului).

Infuzia de pelinita

Preparare:
Se pun 2 linguri de frunza de pelinita la o cana cu apa fierbinte. Se acopera si se lasa la infuzat 15 minute.
Se bea doar cate un sfert de pahar, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute inaintea meselor principale.
Cura cu ceai se tine 5 zile pe saptamana, dupa care se tine doua zile pauza. Este recomandata  suplimentarea alimentatiei cu capsule ce contin fier.
Tratamentul poate fi tinut 2 saptamani.

Atentie!
Supradozarea (cand se iau 12 g pe zi) pelinita produce ractii adverse (tremuraturi ale membrelor, convulsii si halucinatii). Nu se va lua mai mult de 8 grame pe zi, din aceasta planta. Tratamentul cu pelinita poate conduce la dependenta, motiv pentru care curele cu planta nu pot fi mai lungi de 4 saptamani, urmate de 2 saptamani pauza.
Planta este contraindicata femeilor gravide sau celor care alapteaza!

Observatie!
Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...