Ceapa nu trebuie privita doar ca un
aliment, ci si ca un medicament care creste in gradina noastra.
Ceapa este bogata in vitamina C, acid
folic, vitamina B6, vitamina A, vitamina E, fire, magneziu, fier, carbohidrati, potasiu, calciu, fosfor, zinc,
iod, cupru, si substante cu proprietati
antiseptice. Ceapa este saraca in grasimi saturate si sodiu. Pentru a beneficia de proprietatile ei, ceapa
trebuie consumata in stare cruda
(indiferent ca este vorba de ceapa alba, rosie, galbena sau ceapa verde).
Proprietati:
1. Este un puternic detoxifiant natural, deoarece curata organismul de toxine,
intareste sistemul imunitar.
2. Este un diuretic, favorizand eliminarea sodiului din
organism.
3. Calmeaza tusea, starile nervoase si de
agitatie, desfunda caile respiratorii, micsoreaza riscul aparitiei unui cancer pulmonar.
4. Este recomandata persoanelor anemice,
dar si celor care sufera de artrita si guta.
5. Scade tensiunea arteriala, ajuta la
subtierea sangelui, la
curatirea acestuia de grasimi nesanatoase (de colesterol). Reduce riscul
bolilor de inima
6. Este recomandata in diabet, pentru ca scade nivelul nivelul de
insulina si creste toleranta la glucoza.
7. Previne osteoporoza, datorita unui flavonoid (quercetina) care
impreuna cu compusii sulfurosi din ceapa, mentine densitatea osoasa.
8. Ajuta digestia, regleaza tranzitulintestinal.
9. Este un afrodisiac .
10.Este un somnifer natural eficient, fara efecte secundare si care nu da
dependenta.
OBSERVATIE: - Conținutul
acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie
diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu