loading...

duminică, 9 decembrie 2018

Frunzele de prun proaspete au efecte remarcabile pentru sanatatea noastra.


Ovidiu Bojor, academician si fitoterapeut roman, membru al Academiei de Stiinte Medicale afirma ca frunzele proaspete de prun au urmatoarele proprietati:

Dizolva cheagurile de sange de pe pereții arterelor --- Profesorul recomanda o mana de frunze de prun praspete (8-10 frunze) care se lasa la infuzat într-o cana cu lapte de capra clocotit. Se lasa 10 minute cana acoperita, apoi se strecoara. Se îndulceste cu putina miere de albine. O.Bojor recomanda consumul a cate 2 cani pe zi, una dimineata si una seara. Cura dureaza 10 zile.

Combat febra --- Impotriva febrei, se pot pune 30 de grame de frunze maruntite la fiert timp de 5 minute intr-un litru de apa, obtinandu-se astfel o infuzie care se lasa la racit timp de 10 minute. Se bea cate o cana de doua ori pe zi.

Combat anemia, astenia, hemoroizii, reumatismul si tromboflebita --- . Se pun 30 g de frunze de prun proaspete la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce apa incepe sa clocoteasca, se lasa 10 minute la foc mic, apoi se strecoara si se adauga 1 lingurita de miere. Se bea cate 1 ceasca mica pe zi, seara, inainte de culcare.

Adjuvant in tratamentul viermilor intestinali (limbrici si oxiuri) --- Se prepara un decoct dintr-o lingura de frunze, fierte 10-15 minute intr-o cana de apa. Ceaiul de frunze de prun, astfel obtinut, se consuma timp 3-5 zile consecutiv.

Eficiente impotriva constipatiei. --- Frunzele de prun contin isatin– un laxativ natural foarte eficient. Profesorul recomanda o reteta laxativa cu rezultate bune, care se poate obtine din 30 de frunze puse la fiert timp de un sfert de ora intr-un litru de apa. Se obtine o infuzie care trebuie bauta in fiecare zi, timp de cinci zile, cate o ceasca dupa fiecare masa.

Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. . Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...