loading...

miercuri, 16 octombrie 2019

Sa ne mentinem sanatosi conumand un aliment minune !



Renumitul academician Ovidiu Bojor, fondator al fitoterapiei moderne in Romania, afirma „ceapa are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, fluidizand sangele, pentru a impiedica formarea cheagurilor de sange, depunerea de placi aterosclerotice si aparitia unui infarct miocardic. Potrivit studiilor, ceapa contine un compus numit alil propil disulfid, care, la fel ca insulina, ajuta la reglarea nivelurilor zaharului din sange.
Este de ajutor celor care au glicemia mare sau diabet, datorita efectelor hipoglicemiante. De asemenea, ceapa are efecte stimulente dar si calmante asupra sistemului nervos, astfel stimuland ficatul si rinichii, avand o actiune diuretica care ajuta la eliminarea ureei si a clorurilor.”

Ovidiul Bojor recomanda consumul a 1-2 cepe pe zi sau tinctura de ceapa, preparata in casa:
Prepararea tincturii:
Se taie 2 cepe mici felii si si se pun la macerat in 100 ml de alcool de 70 de grade. Se lasa 10 zile, apoi se strecoara. Se ia cate 2 lingurite pe zi, cu putinta apa, inainte de masa de pranz si de seara.
In caz de prostatite si diabet de tip 2 se fac cure de 10 zile, timp de 6 luni.
In caz de tuse, laringita, bronsite, e bea  decoct din 4-6 cepe fierte intr-un litru de apa, indulcit cu miere, cate 1-2 cani pe zi. In caz de afectiuni biliare se pun 1-2 cepe la macerat in 100 ml de ulei de masline si se ia  2-3 lingurite pe zi.

Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. . Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.

sâmbătă, 12 octombrie 2019

Leac pentru curatarea ficatului, recomandat de terapeutul Lidia Fecioru.


Am urmarit pe un post de teleiziune, o emisiune in care psiho-terapeutul Lidia Fecioru a recomandat un leac , pe care vreau sa vi-l fac cunoscut.  Il redau mai jos, intocmai cum l-a prezentat d-na Lidia Fecioru.

„Luam un kilogram de cartofi si il punem la fiert. Turnam sase litri de apa peste kilogramul de cartofi. Il punem la foc mic si il fierbem in patru ore.
Cand au trecut patru ore, pasam cartofii cu coaja cu tot, amestecam si dam cratita deoparte trei ore sa se raceasca.
Se va aseza cartoful la fund si deasupra va ramane un lichid. Secretul este acel lichid, nu piureul de cartofi.
Lichidul trebuie sa-l adunam cu un palonic si sa il punem intr-o sticla. Se bea cate doua linguri de trei ori pe zi, cu o jumătate de ora inainte de masa.
Acest lichid curata ficatul. Este indicat si in ciroza hepatica!”

Observatie:  -   Acest  blog nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.

vineri, 5 aprilie 2019

Prevenirea si tratarea eficienta a parazitozelor intestinale.


Renumitul farmacist si fitoterapeut dr. Ovidiu Bojor recomanda usturoiul, mai precis, mujdeiul de usturoi. Dar pentru a deveni un medicament natural eficient, trebuie preparat  intr-un anumit fel si consumat de trei ori pe saptamana.

Iata reteta:

► Se pune o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de miere aturala de albine  peste cateii de la o capatana de usturoi.
Se freaca bine, in piua de lemn sau mojar de ceramica, pana se obtine o pasta. Apoi se adauga apoi o lingura de ulei si se freaca pana se obtine o emulsie.
► La sfarsit se adauga 1-2 linguri de otet de mere si se amesteca bine.

Profesorul O.Bojor sustine ca mujdeiul, astfel preparat, poate fi consumat de catre cei care sufera de gastrita, uleiul protejand mucoasa gastrica. De asemenea, a doua zi respiratia nu mai miroase a usturoi. sustine Ovidiu Bojor
Acest preparat este ideal pentru potențarea gustului multor preparate, incepand cu preparatele la gratar si sfarsind cu sosuri si salate.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.







joi, 28 martie 2019

Vezi aici ce PARAZITI care se hrănesc zilnic din tine!


De curand am citit  un articol  care cred ca va poate interesa, pentru ca se refera la sanatatea noastra si, in acelasi timp, recomanda si metoda de a ne vindeca. Am sa-l redau in intregime, mai jos.

„Cercetatoarea Hulda Clark a ajuns la concluzia ca multe din bolile cu care se confrunta omenirea in zilele noastre sunt produse de un anume parazit dupa mai multe experimente. Ea a scris despre aceste descoperiri revolutionare si in cartea „Vindecarea tuturor formelor de cancer”, pe care v-o recomandam chiar daca nu aveti cancer.

Cercetatoarea a descoperit prin experimente ca:
– organismele TUTUROR pacinetilor bolnavi de cancer erau supraincarcate cu parazitul Fasciolopsis buskii (un vierme plat).
– TOTI pacientii cu boli de piele erau supra-infestati cu viermi cilindrici (oxiuri,limbrici etc).
– TOTI pacientii cu acnee rosacee erau puternic infestati cu parazitul Leishmania.
– TOTI diabeticii aveau trematodul pancreatic al bovinelor – Eurytrema.
– TOTI cei care sufera de migrene au nematodul Strongyloides.
– personele cu ASTM au ascarizii in plamani.
– Multe persoane care fac infarct au viermi in inima.
– Parazitii care ajung la creier produc BOLI PSIHICE, in special schizofrenia.
– Persoanele care transpira excesiv noaptea sunt suprainfestate cu ascarazi.
Si lista poate continua.
Asadar Hulda Clark a tras concluzia ca parazitii reprezinta o componenta esentiala in producerea a 90% din bolile cu care oamenii se confrunta in ziua de astazi.

De ce sunt parazitii periculosi?
Parazitii colonizeaza de obicei colonul si intestinul subtire al oamenilor, unde pot produce boala chron sau polipi, insa pot ramane si inofensivi daca gazda are un sistem imunitar puternic si o flora intestinala echilibrata.
Partea proasta incepe atunci cand parazitii reusesc sa treaca din intestine in restul organismului si se instaleaza in alte organe, incep sa apara bolile. Trecerea din intestine in alte organe se poate realiza pe fondul unei flore intestinale dezechilibrate, si DOAR in conditiile in care organismul este infestat cu alcool izopropilic.
Atentie!
Parazitii nu pot supravietui in alte organe in afara de intestin, decat in prezenta ALCOOLULUI IZOPROPILIC (un produs secundar al industriei petrolului, folosit ca solvent).
CUM ajunge alcoolul izopropilic in corpul tau?
Foarte simplu, deoarece e o substanta la care suntem cu totii expusi in aceste vremuri. El se gaseste in: majoritatea sampoanelor (si patrunde prin piele in corp), in sucurile din comert, in produsele cosmetice, in apa de gura, in fixativul pentru par, in toate produsele pentru barbierit, in cafeaua decofeinizata, in cerealele prelucrate, in diferite medicamente… si lista poate continua.

Mai mult decat atat, specia comuna de bacterii clostridium produce alcool izopropilic in intestinul tau.
Ideea e ca suntem atat de expusi incat chiar NU avem cum sa ne ferim.
Asta e realitatea, oricat de infiorator ar suna.
Insa vestea buna este ca Dumnezeu ne-a lasat in natura exact leacurile de care avem nevoie, pentru a ne curata periodic organismul de paraziti.
Programul 100% natural de eliminare a parazitilor – Are la baza 3 PLANTE:
+ PELINUL (capsule sau ceai)
+ CUISOARELE (recomand cuisoare intregi, in locul capsulelor)
+ Tinctura din COAJA DE NUC NEGRU

Aceste 3 ingrediente luate impreuna au potentialul sa omoare majoritatea speciilor de paraziti care ne colonizeaza corpul.
Mai mult sunt 100% NATURALE, iar ingredientele se pot gasi la oricare magazin naturist (mai putin tinctura de nuc negru, care se gaseste mai rar in magazine, insa se gaseste lejer pe internet).

Dureaza 3 saptamani!
Iata programul pe cele 3 saptamani:
* Dupa cum vedeti tratamentul are 2 FAZE:
1. Faza de inceput (deparazitarea) – in care se face tratament intesiv pentru a elimina parazitii si ouale acumulate.
2. Faza de mentinere – in care se ia o data pe saptamana tratamentul, pentru a preveni o noua suprainfestare – pe care ar fi bine sa-l tineti regulat, toata viata.
Adica: O data in fiecare saptamana veti lua 2 lingurite de tinctura de nuc negru, 7 capsule de pelin si 7 capsule de cuisoare (aproximativ 3 lingurite de cuisoare intregi)”.


 OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.



marți, 26 martie 2019

Un medicament antidiabetic care poate salva un miliard de diabetici.


Academicianul Ovidiu Bojor, expert al Natiunilor Unite pentru programele de dezvoltare industriala, a participat la numeroase misiuni in Asia (India, Tibet, Nepal).
In decursul acestor epeditii, prof.dr.Ovidiu Bojor a constatat ca locuitorii acestor zone nu sufereau de diabet. A observat ca locuitorii Nepalului consumau un soi amar de leguma de forma unui castravete, care reduce riscul imbolnavirii de diabet.
Studiind alimentatia traditionala nepaleza, prof. Ovidiu Bojor a descoperit, insulina vegetala, extrasa din castravetele amar (Momordica charantia) sub forma medicamentului denumit INSUVEG. Acest medicament antidiabetic este rodul cercetarii sale stiintifice timp de 7 ani asupra „castravetelui asiatic” si il recomanda pe prof.Ovidiu Bojor la Premiul Nobel. Acest medicament este un posibil panaceu pentru un miliard de diabetici.
Acest produs a fost medaliat cu aur la Salonul International al inventiilor de la Geneva. 

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.



luni, 18 martie 2019

Banala mamaliga si beneficiile ei pentru sanatatea noastra.



Tine boala la distanta de noi datorita vitaminelelor B6,C,E,K si mineralor (fosfor magneziu si zinc)., dar si fibrelor, si acizilor grași nesaturati.pe care le contine.

1. Este saraca in calorii si nu ingrasa.  Grasimele sanatoase pe care le contine mamaliga favorizeaza buna functionare a intestinelor, ajutad digestia si procesul de ardere a tesutului adipos.

2. Ne ajuta sa ne concentram mai bine  asupra sarcinilor cotidiene datorita continutului de fosfor, magneziu, zinc, potasiu si riboflavina.

3. Reducerea colesterolului rau din organism, sustine buna funcționare a inimii si buna circulatie a sangelui.

4. Reduce riscul de cancer de colon si hemoroizi. Consumul frecvent de mamaliga poate preveni apariția acestora.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


vineri, 1 februarie 2019

In atentia celor care sufera de tuberculoza pulmonara!


Academicianul Ovidiu Bojor  afirma ca TROSCOTUL (Pofygonum aviculare L.),  datorita siliciului solubil pe care il contine, se recomanda in afectiunile cailor respiratorii, avand rol antitusiv si mineralizant. Academicianul recomanda aceasta planta ca adjuvant in tuberculoza pulmonara.
Mod de preparare si administrare.
Se prepara o infuzie dintr-o lingura de planta (doar partea aeriana) la o cana de apa clocotita. Se bea pana la 1 litru pe zi.

In lucrarea sa  („Ghidul plantelor medicinale si aromatice  de la A la Z”)  prof. O. Bojor  evidentiaza proprietatile antiinflamatoare, astringente, antidiareice, cicratizante, hemostatice si remineralizante.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


miercuri, 30 ianuarie 2019

PAPADIA (Taraxacum offlcinal) si sanatatea noastra.


In „Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z”, elaborat de academicianul Ovidiu Bojor, papadia este recomandata in tulburarile digestive dureroase, insusficienta hepatica, icter cataral, colecistita si angiocolita.

Mod de preparare si administrare.

Se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta cu o cana de apa. Se bea doua cani pe zi.

Se mai poate consuma si sub forma de decoct concentrat prin fierbere (timp de 10 minute) tot a 2 lingurite de planta la o cana de apa. In  acest caz, se va bea  2 linguri de ceai la un interval de 4 ore.

Contraindicatii.
Prof. Ovidiu Bojor afirma ca Papadia este contraindicata persoanelor cu microcalculi ai colecistitului si celor  care sufera  de ulcer peptic, deoarece stimuleaza secretia gastrica. Respectand dozele indicate, nu reprezinta alte contraindicatii.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.
                                                 






vineri, 25 ianuarie 2019

FAINA DE OREZ inlocuieste cu succes faina de grau, pentru cine urmeaza o dieta fara gluten. Faina de orez nu are gluten!


Boala celiaca (sau intoleranta la gluten) este o afectiune autoimuna declansata de indigestia de gluten la indivizi predispusi genetic, caz in care apar leziuni la nivelul intestinului subțire. Aceste leziuni afecteaza absorbtia normala a substantelor nutritive, in special a grăsimilor, calciului, fierului si folatilor (asa numitul sindrom de malabsorbție).
Glutenul este o proteina care se gaseste in cereale (grau si secara), iar evitarea sa este esentiala pentru prevenirea sau tratarea bolii celiace.
Orezul contine fibre insolubile, care ajuta la procesarea reziduurilor alimentare prin intestine. Site-ul renumitei clinici Mayo Clinic menționeaza dieta bogata in fibre poate reduce nivelul colesterolului si regleaza procesele din intestine.
Faina de orez poate fi folosita ca o alternativa fara gluten la faina de grau.

SFATURI  UTILE  pentru preparatele din faina de orez:

• Unul dintre dezavantaje este acela că preparatele nu vor creste la fel de mult ca cele din faina de grau.. De aceea, se recomanda coacerea pentru o perioada mai lunga de timp, dar la o temperatura a cuptorului mai scăzută cu aproximativ  25 de grade, decât de obicei. Va rezulta un produs finit mai putin lasat. Daca comsumul oualor e permis, adaugand un ou in plus la o reteta fara gluten va ajuta preparatul sa creasca un pic mai mult.
• Se recomanda racirea aluatului in frigider pentru o jumătate de ora inainte de coacere, pentru a ajuta la imbunatatirea texturii si aromei.
• Dacă se doreste un adaos de proteine la o anumită reteta, se vor utiliza cantitati egale de faina de orez si faina de migdale, sau alune de padure.

• Deoarece preparatele care au in compozitie faina de orez se vor faramita usor, ar fi mai bine sa se prepare bunatati cu dimensiuni mai mici. Se poate pregati aluatul pentru tarte, biscuiti, brioșe sau clatite.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


Lista legumelor si fructelor care pot fi deveni PERICULOASE, in anumite conditii.


► Atentie la cartofi!
Banalii cartofi pot deveni toxici, daca sunt pastrati in conditii necorespunzatoare. Trebuie feriti de lumina, pentru ca, in caz contrar incolteasc si isi schimba culoarea in verde, producand o substanta numita solanina, care este toxica.   Pentru a evita aceste efecte, trebuie inlaturate toate portiunile inverzite si/sau incoltite.
De asemenea, tulpina si frunzele cartofului sunt toxice. Desi sunt rare, au existat decese cauzate de otravirea cu cartofi verzi sau cu ceai din frunze de cartofi.   Decesul  nu survine imediat, ci dupa o perioada de slabiciune si confuzie, urmata de coma.

► Atentie la tomate!
Si tomatele au o componenta nociva. Tulpina si frunzele tomatelor sunt toxice, doar patlagelele fiind bune de mancat. Intr-adevar intalnim solanina pe planta de tomata. De altfel, se poate observa ca atunci cand umblam in cultura de tomate, fie pentru copilit, cand ne spalam  pe maini se creeaza imediat o pasta, o substanta verde, care reactioneaza foarte bine cu sapunul. Este tomatina, o pudra care imbraca planta si in care se gaseste foarte multa solanina.

► Atentie la pastarnac!
Pastarnacul este o leguma cu un continut ridicat de calciu, vitamine, saruri minerale.  Atentie, numai radacina de pastarnac este buna pentru consum. Frunzele nu sunt bune de consum, pentru ca sunt periculoase. Frunzele contin anumite substante iritante, foarte periculoase pentru om,  de aceea cand plivim pastarnacul, trebuie sa fim acoperiti cu halat cu maneca lunga, si sa avem palmele protejate de manusi, pentru ca partile fine ale pielii să nu atinga aceste frunze.

► Atentie la rabarbar sau rubarba!
Rubarba se cultiva pentru petiolul ei,, care este foarte gustos. Acest petiol este foarte gustos, zemos, insa frunza este extrem de toxica, foarte periculoasa si trebuie sa fim foarte atenti sa nu consumam frunza. Consumul frunzei de rubarba poate cauza dificultati in respiratie si arsuri ale cavitatii bucale si ale gatului.   Simptomele isi fac aparitia in aproximativ o ora de la consum si includ convulsii, hemoragii interne, coma s deces. .

► Atentie la boabele de fasole rosie!
Boabele de fasole rosie, daca sunt consumate in stare cruda, contin o toxina numita lectină. Chiar si doar 4-5 boabe din acest tip de fasole pot provoca simptome de greata, voma si dureri de stomac. Indicat este ca, inainte sa fie fierte, boabele sa fie tinute in apa cel putin cinci ore. Toate tipurile de fasole contin aceasta substanta, insa in fasolea rosie este cel mai concentrata.

► Atentie la cirese!
Cireşele sunt fructe extrem de populare, din aceeaşi familie cu prunele, caisele si piersicile.   Specialistii avertizeaza insa ca frunzele si samburii lor contin otrava. Samburii contin o substanta numita amigdalina, ce contine o molecula de glucoza si una de acid cianhidric, cunoscuta si ca vitamina B17, care are proprietati benefice in cantitati mici.   Ingerata insa in doze foarte mari, poate provoca reactii destul de grave.
► Atentie la mere!
Merele in sine nu sunt periculoase, ci samburii, care contin acelasi acid cianhidric. Ne fac rau numai daca acesti samburi sunt consumati in cantitate mare, mestecati si sparti.

► Atentie la migdalele amare!
Migdalele amare, spre deosebire de migdalele dulci din comert, nu sunt comestibile. Aceste fructe cu miros deosebit pot fi extrem de otrăvitoare. De exemplu, continutul mediu in cianura al unui sambure de migdala amara este de 6,2 mg. Incalzirea distruge otrava, dar netratate termic migdale amare sunt foarte periculoase.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


4 Articole interesante:

loading...
loading...