In „Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A
la Z”, elaborat de academicianul Ovidiu Bojor, papadia este recomandata in
tulburarile digestive dureroase, insusficienta hepatica, icter cataral, colecistita
si angiocolita.
Mod de preparare si administrare.
Se prepara o infuzie din 2 lingurite de planta cu o
cana de apa. Se bea doua cani pe zi.
Se mai poate consuma si sub forma de decoct
concentrat prin fierbere (timp de 10 minute) tot a 2 lingurite de planta la o
cana de apa. In acest caz, se va
bea 2 linguri de ceai la un interval de
4 ore.
Contraindicatii.
Prof. Ovidiu Bojor afirma ca Papadia este
contraindicata persoanelor cu microcalculi ai colecistitului si celor care sufera
de ulcer peptic, deoarece stimuleaza secretia gastrica. Respectand
dozele indicate, nu reprezinta alte contraindicatii.
OBSERVATIE: -
Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se
substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu