loading...

vineri, 7 iulie 2017

Reteta de preparare a tincturii din frunze de nuc IMPOTRIVA CADERII PARULUI.

Pentru cei care au probleme cu caderea parului. luna iulie este cel mai bun moment pentru a prepara tinctura din frunze de nuc, probabil unul dintre cele mai bune remedii naturiste verificate impotriva caderii parului si de regenerare a firelor de par degradate.
Pentru a putea prepara o tinctura de buna calitate, frunzele trebuie uscate cat mai repede dupa recoltare, pe cale naturala, in strat subtire, ferite de soare. Cele mai bune frunze pentru prepararea tincturii sunt frunzele de nuc tinere din capatul ramurilor, acestea fiind cele mai bogate in compusi activi terapeutici.
Efectul benefic al frunzelor de nuc asupra firelor de par se datoareaza substanțelor active pe care le conţin (uleiuri volatile, minerale, iuglona, tirozina), acestea regenerează parul si il ajuta sa devina mai bogat si mai sanatos. De asemenea, frunzele de nuc contin o cantitate mare de vitamina C care da stralucire parului.


Ingredientele necesare:
• 30 grame de frunze de nuc bine uscate (asta inseamna cam 3 linguri de frunze uscate maruntite);
• 150 ml de alcool natural sau alt produs distilat, obtinut in gospodarie (tuica);
• 100 ml de apa de izvor sau apa plata;

Modul de preparare:

Pentru a prepara corect tinctura, frunzele de nuc folosite trebuie sa fie foarte bine uscate. Apoi se pot farmita groscior frecandu-le intre palmele bine spalate inainte. Apoi, frunzele  sfaramate se introduc intr-un recipent (sticla sau borcan de sticla) si se toarna peste ele cei 150 ml de alcool si apa. Ticntura trebuie lasata la macerat doua saptamani, agitand-o zilnic de 2-3 ori pentru a se intrepatrunde bine.
Dupa incheierea intervalului de macerare, amestecul trebuie filtrat prin tifon dublu si lasat inca 6 zile in frigider pentru a se limpezi, apoi se scurge usor partea limpede intr-un alt recipient din sticla, aruncandu-se eventualele reziduuri care s-au depus pe fundul vasului.
Se pastreaza in flacoane de sticla sau plastic prevazute cu dop picurator. Tinctura de nuc are termenul de valabilitate de 2 ani de la data prepararii. Daca se observa depuneri pe fundul flaconului, pe perioada pastrarii, (care pot aparea in general in cel de al doilea an de la preparare), trebuie agitat flaconul inainte de utilizare.

Modul de utilizare a tincturii:

Dupa fiecare spalare pe cap, se pun 10-12 picaturi din tinctura din frunze de nuc intr-un litru de apa (amestecul trebuie bine agitat inainte de folosire pentru a se dizolva tinctura de nuc care este foarte puternica), apoi se clateste parul si se maseaza bine pielea scalpului. Dupa 8-10 clatiri cu aceasta solutie efectul va fi deja vizibil, firele de par vor fi mult mai ferme recapatandu-si vitalitatea si sanatatea, si veti observa ca parul nu o sa mai cada. Un efect benefic vizibil va fi ca si firele de par albe se vor mai inchide la culoare.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 



Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...