loading...

sâmbătă, 8 iulie 2017

Beneficiile miraculoase ale consumului de nuci !

Ultimile cercetari stiintifice au aratat ca daca consumam nuci, ne asiguram o protectie foarte buna impotriva bolilor de inima, deoarece nucile imbunatatesc nivelul de colesterol din corp, flexibilitatea vaselor de sange, asigurand astfel o mai buna circulatie a sangelui. Toate aceste imbunatatiri ale functionarii organismului sunt inregistrate la doar 4 ore de la consumul catorva nuci!
Dr. Penny Kris Eterton, profesor de nutritie la Penn State University Pennsylvania (SUA) afirma ca daca se consuma doar 5 nuci, de 4 ori pe saptamana ne ajuta sa reducem semnificativ riscul bolilor de inima.
Acest studiu este primul de acest gen. Studiul a mai aratat si ca uleiul de nuci poate fi la fel de eficient in imbunatatirea conditiei vaselor de sange iar efectul este inregistrat tot in 4 ore de la consum. Astfel, doctorul recomanda 3 lingurite de ulei de nuci, pe care il potem utiliza si in salate. Uleiul de nuci este nemaipomenit pentru celulele endoteliale, celulele responsabile cu alinierea vaselor de sange si responsabile pentru flexibilitatea lor.

Beneficii ale consumului de nuci:

Publicatia Healthbeckon evidentiaza beneficiilor nucilor, prezentandu-ne cele mai importante beneficii ale consumului de nuci asupra sanatatii noastre.

■ nucile contribuie la mentinerea si imbunatatirea sanatatii inimii datorita continutului de acizi grasi omega 3. Se recomanda a consuma 5 nuci zilnic, reglarea tensiunii arteriale si  scaderea nivelul de colesterol rau din sange, ajutand la cresterea nivelului de colesterol bun.

nucile poate preveni aparitia cancerului la san. Se recomanda consumarea de nuci pentru a reduce posibilitatea aparitiei acestui tip de cancer.

nucile contribuie si la mentinerea sanatatii oaselor, facandu-le mai puternice, datorita prezentei in continutul lor a unui acid gras esential cunoscut sub denumirea de acid linolenic.

nucile sunt benefice pentru creier. Acizii grasi omega 3 ajuta la buna functionare a sistemului nervos si la imbunatirea memoriei.

nucile sunt benefice femeilor insarcinate. Ele contin vitamine din complexul B precum acid folic (vitamina B9), riboflavina (B2) sau tiamina (vitamina B1), vitamine esentiale pentru sanatatea fatului.

nucile sunt benefice afectiunile inflamatorii precum: astm, artrita sau eczema. Acizii grasi din nuci reduc inflamatia si diminueaza efectele acestor afectiuni.

nucile, datorita continutului lor de fibre,  contribuie la mentinerea sanatatii sistemului digestiv si la prevenirea constipatiei.

nucile au un rol important in intarirea sistemului imunitar. Acest fapt se datoreste faptului ca ele contin cantitati semnificative de antioxidanti care sporesc capacitatea sistemului imunitar de a se apara impotriva bolilor.

nucile ajuta sa facem fata stresului si sa avem un somn mai bun. Ele contin melatonina, un hormon antioxidant cu un rol important in reglarea naturala a starilor fiziologice si in inducerea somnului.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 


Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...