loading...

joi, 9 februarie 2017

Sucul de varză crudă vindecă ulcerul gastric.

Varza are un continut ridicat de antioxidanti, fier si acid folic, intarind sistemul imunitar.
Un numar de cercetatori americani de la Universitatea Stanford, au realizat un studiu prin care au evidentiat ca sucul de varza este foarte eficient in vindecarea ulcerului gastric.
Un procent de 95% dintre participantii la acel studiu s-au vindecat de ulcer dupa o cura de trei saptamani cu suc de varza alba. Procesul de vindecare al ranilor produse de ulcer s-a datorat vitaminei K – care are rol ei antihemoragic -, si vitaminei U, care are un rol protector asupra mucoasei stomacale. Vitamina U se distruge prin fierbere, de aceea se foloseste sucul de varză crudă. Trebuie precizat, însă, că doar sucul este bun în această situatie pentru ca are un PH alcalin, in timp ce varza mancata ca atare poate crea aciditate
Datorita faptului ca gustul sucului de varza este neplacut, acesta se poate bea impreună cu alte sucuri, cum ar fi cel de mere sau de morcovi.

Se procedează astfel: dimineata se bea un pahar de suc de varza alba, o cantitate cuprinsa intre 200 si 400 ml, iar seara, inainte de culcare, se procedeaza la fel.

Datorita proprietatilor cicatrizante ale sucului de varza, acesta poate fi folosit si in tratarea afectiunilor intestinale (colite ulceroase, parazitoze) si a afecţiunilor aparatului respirator, iar prin conţinutul ridicat de fibre, combate constipatia.


Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.

Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...