loading...

vineri, 3 martie 2017

Alimente anticancerigene.

Alimentatia are un rol important in prevenirea cancerului. Datorita fitonutrientilor si antioxidantilor pe care ii contin, legumele si fructele combat cancerul.

Rosiile – contin minerale, vitamine si antioxidanti  (licopen) care are efect anticanceros. Cercetatorii americani au descoperit ca un pahar de suc de rosii consumat zilnic ar putea combate cancerul la sân, stimuland secretia unui hormon care lupta impotriva bolii.CercetAtorii americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey  au afirmat ca „avantajele consumului de rosii sau a produselor pe baza de rosii, chiar si pentru o scurta perioada de timp, au fost evidente in descoperirile noastre”
► Morcovii -  sunt o sursa bogata de antioxidanti, acestia fiind asociati cu un risc scazut de cancer de vezica urinara, cancer de prostata, cervical, colorectal si esofagian. Ei intaresc sistemul imunitar si mentin ochii sanatosi.
Spanacul protejeaza organismul de pericolul bolilor oftalmologice si al cancerului de colon, prostata si mamar. In plus, regleaza tensiunea arteriala, inflamatia si mentine inima sanatoasa. Antioxidantii puternici pe care ii contine sucul de spanac, kaempferol şi fitonutrientii numiţi flavonoizi, previn multe tipuri de cancer, precum cel de piele, stomac, ovarian si de prostata. 
Conopida - impiedica formarea celulelor canceroase si, in cazul in care acestea s-au format deja, le elimină. La fel ca varza, cu care se inrudeşte, această leguma contine izotiocianati si sulforafan. Aceste substante opresc evolutia diferitelor forme de tumori. Efectele sunt foarte importante impotriva cancerului de sân, de colon, pulmonar, dar si a celui ovarian sau de prostata.
►Sfecla rosie contine antioxidantul puternic betacianina, care da culoare rosie sfeclei,  si are proprietați de prevenire a cancerului.
Cercetarile facute la Universitatea Howard a demonstrat ca betacianina a incetinit cu 12,5%  progresia tumorilor in cazul cancerului de prostata si a celui mamar.
►Usturoiul - are proprietăţile curative si este asociat cu prelungirea vietii si a calitatii ei, fiind considerat si un aliment funcţional. Alicina are proprietăți puternic antimicrobiene, reduce inflamatiile, dar previne si distruge celule canceroase. O cercetare a specialistilor chinezi de la Centrul de Prevenire si Control al Bolilor din provincia Jiangsu arata ca usturoiul consumat timp indelungat previne cancerul, dar si alte boli cronice.
►Broccoli -  reduce riscul de cancer (tub digestiv, sân), datorita continutului de antioxidanţi. Este bine sa fie consumat cat mai putin tratat termic.
Samburii de caise – contin  vitamina B17 sau amigdalina care le conferă gustul specific, usor amarui, ajuta la prevenirea cancerului daca se mananca circa sapte-zece samburi zilnic.
►Soia - i se mai spune şi planta care a revoluţionat dietele! Mai mult, soia este un adevarat scut anti-cancer la prostata sau afectiuni toracice. Este recomandat ca macar o data pe saptamana, carnea cu boabele de soia.
►Rucola - contine doua substante care lupta impotriva cancerului: chempferol şi quercitina. O dieta care contine rucola reduce riscul aparitiei cancerului la plamani.
Miere si scortisoara -  studii recente efectuate în Japonia si Australia au demobstrat ca s-au tratat cu succes, cu miere si scortisoara cazuri de cancer stomacal si osos. Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de cancer sunt indemnati sa ia zilnic o lingura de miere amestecata cu o lingurita de scortisoara pudra, timp de o luna, de trei ori pe zi, in paralel cu tratamentul prescris de oncolog.




Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...