Alimentatia are un rol
important in prevenirea cancerului. Datorita fitonutrientilor si antioxidantilor
pe care ii contin, legumele si fructele combat cancerul.
►Rosiile – contin
minerale, vitamine si antioxidanti (licopen)
care are efect anticanceros. Cercetatorii americani au descoperit ca un pahar
de suc de rosii consumat zilnic ar putea combate cancerul la sân, stimuland
secretia unui hormon care lupta impotriva bolii.CercetAtorii americani de la
Universitatea Rutgers din New Jersey au
afirmat ca „avantajele consumului de rosii sau a produselor pe baza de rosii,
chiar si pentru o scurta perioada de timp, au fost evidente in descoperirile
noastre”
► Morcovii - sunt o sursa bogata de antioxidanti, acestia
fiind asociati cu un risc scazut de cancer de vezica urinara, cancer de
prostata, cervical, colorectal si esofagian. Ei intaresc sistemul imunitar si
mentin ochii sanatosi.
►Spanacul – protejeaza organismul
de pericolul bolilor oftalmologice si al cancerului de colon, prostata si
mamar. In plus, regleaza tensiunea arteriala, inflamatia si mentine inima
sanatoasa. Antioxidantii puternici pe care ii contine sucul de spanac,
kaempferol şi fitonutrientii numiţi flavonoizi, previn multe tipuri de cancer,
precum cel de piele, stomac, ovarian si de prostata.
► Conopida
- impiedica formarea celulelor canceroase si, in cazul in care acestea s-au
format deja, le elimină. La fel ca varza, cu care se inrudeşte, această
leguma contine izotiocianati si sulforafan. Aceste substante opresc evolutia
diferitelor forme de tumori. Efectele sunt foarte importante impotriva
cancerului de sân, de colon, pulmonar, dar si a celui ovarian sau de prostata.
►Sfecla rosie – contine
antioxidantul puternic betacianina, care da culoare rosie sfeclei, si are proprietați de prevenire a cancerului.
Cercetarile facute la
Universitatea Howard a demonstrat ca betacianina a incetinit cu 12,5% progresia tumorilor in cazul cancerului de prostata
si a celui mamar.
►Usturoiul - are
proprietăţile curative si este asociat cu prelungirea vietii si a calitatii ei,
fiind considerat si un aliment funcţional. Alicina
are proprietăți puternic antimicrobiene, reduce inflamatiile, dar previne si
distruge celule canceroase. O cercetare a specialistilor chinezi de la Centrul
de Prevenire si Control al Bolilor din provincia Jiangsu arata ca usturoiul
consumat timp indelungat previne cancerul, dar si alte boli cronice.
►Broccoli - reduce riscul de cancer (tub digestiv, sân),
datorita continutului de antioxidanţi. Este bine sa fie consumat cat mai putin
tratat termic.
►Samburii de caise –
contin vitamina B17 sau amigdalina care
le conferă gustul specific, usor amarui, ajuta la prevenirea cancerului daca se
mananca circa sapte-zece samburi zilnic.
►Soia - i se mai spune şi planta care a
revoluţionat dietele! Mai mult, soia este un adevarat scut anti-cancer la
prostata sau afectiuni toracice. Este recomandat ca macar o data pe saptamana,
carnea cu boabele de soia.
►Rucola - contine doua substante
care lupta impotriva cancerului: chempferol şi quercitina. O dieta care contine
rucola reduce riscul aparitiei cancerului la plamani.
► Miere si scortisoara - studii recente efectuate în Japonia si
Australia au demobstrat ca s-au tratat cu succes, cu miere si scortisoara
cazuri de cancer stomacal si osos. Pacientii diagnosticati cu aceste tipuri de
cancer sunt indemnati sa ia zilnic o lingura de miere amestecata cu o lingurita
de scortisoara pudra, timp de o luna, de trei ori pe zi, in paralel cu
tratamentul prescris de oncolog.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu