loading...

vineri, 5 august 2016

ROSTOPASCA si efectele folosirii ei.

Rostopasca (Chelidonium majus) este o planta usor de recunoscut deoarce lasa la locul de rupere un latex galben-portocaliu. Planta este recomandată ca remediu în multe afecțiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infecțiile virale, încă imposibil de tratat cu medicamentele actuale. Cercetatorii din spatiul ex-sovietic au creat un medicament de semi-sinteza din rostopasca, numit UKRAIN, folosit in tratarea bolilor canceroase.
Preparatele pe bază de rostopască au efecte vasodilatatoare, antispastice, analgezice şi stimulează secreţiile digestive. Extern, rostopasca are acţiune: antiseptică, antibacteriană, regenerantă, cicatrizantă, antitumorală.

FOLOSIREA PLANTEI IN UZ EXTERN.

SUCUL DIN ROSTOPASCA.  Se obtine prin stoarcerea tulpinei proaspat rupte, are culoarea portocalie si este extrem de activ terapeutic. ( In contact prelungit cu aerul, sucul devine brun). Sucul proaspat de rostopasca se foloseste doar extern, deoarece are potential toxic foarte mare si, prin urmare, se recomanda a se folosi sub supraveghere de specialitate.

      a)  Se foloseste in tratarea negilor. Sucul proaspat se aplica peste negi, succesiv, de mai multe ori , la intervale de jumatate de minut, apoi se lasa sa actioneze, fara sa se spele locul. Tratamentul se repeta zilnic, pana la disparitia negilor. Se mai foloseste in tratarea bataturilor, pecinginii, muscaturilor de sarpe, intepaturilor de insecte

      b)   Rostopasca are proprietati citostatice, inhiband si distrugand celulele maligne. Din aceasta cauza, sucul de rostopasca este folosit si in   vindecarea cancerului de piele si a tumorilor exteriorizate. 
Se intinde sucul proaspat de rostopasca peste zona afectata si se acopera cu o folie subtire de nailon, pentru a patrunde in profunzimea pielii. Se lasa timp de 40 minute, apoi se descopera suprafata, fara sa se spale locul. Tratamentul se face zilnic. Este eficient mai ales in cancerul incipient.

Precautii si contraindicatii:
      In doze mari, rostopaca poate fi extrem de toxica. Ingerarea a  20-30 de grame de planta in stare proaspata, produce o intoxicatie severa, iar ingerarea a 50-60 grame produce intoxicatie mortala. In stare uscata, este mai putin toxica, dar este necesara o atentie marita in manipularea si administrarea acestei plante, deoarece pot aparea accidente. Pentru tratamentele interne este bine sa se ceara avizul si supravegherea unui medic.
       Rostopasca nu se administreaza copiilor sub 12 ani, femeilor gravide sau care alapteaza.

Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



4 Articole interesante:

loading...
loading...