loading...

duminică, 7 august 2016

ALIMENTE SANATOASE CARE DEVIN TOXICE cand sunt consumate in exces.

-  NUCILE BRAZILIENE. Sunt o sursa importanta de seleniu. Doar doua nuci braziliene asigura 60% din necesarul zilnic al organismului. Consumul lor ocazional este benefic, dar nu trebuie consumate zilnic pentru ca pot provoca intoxicatie grava cu seleniu, care poate provoca probleme neurologice, gastrointestinale, caderea parului, paloarea pielii, chiar si atac de cord.
-  SFECLA ROSIE. Contine un complex de vitamine si minerale, rar intalnit la alte legume, cu rol important in prevenirea si vindecarea unor boli grave ca: afectiuni ale ficatului, afectiuni cardiovasculare si digestive si tumori, avand si rolul de a intarii imunitatea organismului. Totusi, consumul excesiv de suc de sfeclă roșie (peste 400 ml pe zi) poate cauza o paralizie temporară a corzilor vocale, greata, varsaturi si ameteli.
De aceea se recomanda sa se inceapa cu o lingura de suc pe zi, doza urmand sa creasca treptat, pana la un pahar pe zi. Durata unei cure de sfecla este de 3 saptamani.
-  SPANACUL. Este bogat in oxalati, substanţe ce reduc absorbţia unor nutrienţi importanţi: calciu, cupru, fier, fosfor şi magneziu. Oxalatii (continuti si de spanac) pot provoca probleme de sanatate daca ajung sa fie prea concentrati in fluidele organismului si se cristalizeaza. Oxalatii din spanacul, consumat in exces, pot crea probleme mai ales persoanelor care sufera din cauza rinichilor sau vezica biliara.
-  PAINEA SI CEREALELE. Contin fibre insolubile (fitati) care impiedica o buna absorbtie a fierului, sporind riscul aparitiei anemiei. Nu trebuie consumate zilnic in cantitati mari, ci in cantitati moderate.
-  OUL FIERT MOALE. Contine o proteina numita avidia, care anuleaza vitamina B8. Se recomanda să nu se consume in exces, pentru ca , anuland actiunea vitaminei B8, pot aparea eruptii pe piele si caderea parului. Se recomanda consumarea oului fiert tare sau gatit in alta modalitate.
-  CONSERVELE DE TON. Tonul la conserva, conţine mercur, metal greu care poate afecta sistemul nervos sau dezvoltarea fătulului, în cazul femeilor însărcinate. Cantităţile ridicate de mercur pot fi toxice cauzand probleme de vedere, memorie şi ameţeală.
-  CARNEA ROSIE, INCLUSIV ORGANE ANIMALE SI CARNEA ALBA (hering, macrou şi hamsii, fructe de mare, creveţi, homar, scoici şi peşte gras – ton).
Sunt alimente bogate in purine, care consumate in exces, conduc la aparitia gutei.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui site are un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.


4 Articole interesante:

loading...
loading...