loading...

duminică, 8 octombrie 2017

Gutuile --miracole de toamna. Beneficiile gutuilor pentru sanatatea noastra.

Proprietati: datorita proprietatilor antioxidante, gutuile ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si reduc riscul de cancer. Ele ajuta in tratarea bolilor digestive, respiratorii si in bolile de ficat.
Cu un continut ridicat de glucide, vitaminele A, B, C, PP, calciu, potasiu, fosfor, magneziu si fier, ele intaresc sistemul imunitar si il ajuta sa lupte impotriva virozelor respiratorii. In conditiile in care un singur fruct poate ajunge la 800 de grame, rezulta ca o gutuie pe zi acopera tot necesarul de vitamina C.
Un studiu efectuat in Turcia a dezvaluit proprietati antioxidante uimitoare ascunse in pulpa deliciosului fruct. Rezultatele cercetarii au plasat gutuia in topul celor mai puternice arme in lupta cu radicalii liberi si implicit cu imbatranirea prematura. Si asta in conditiile in care cercetatorii de la Universitatea Ankara au descoperit ca doar rodiile bat gutuile in privinta nivelului de fenoli si flavonide din componenta.
Beneficii:
1. Gutuile amelioreaza problemele pancreatice
Sucul proaspat de gutui ajuta in tratarea insuficientei pancreatice. Se poate consuma cate o jumatate de pahar de suc, de trei ori pe zi timp de 30 de zile.

2.  Gutuile regleaza problemele sistemului circulator
Vitamina C din gutui reduce riscul aparitiei bolilor de inima. In plus, consumul regulat de gutui ajuta la scaderea colesterolului, principalul responsabil al bolilor de inima. Fiind bogate in potasiu, aceste fructe ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

3. Un pahar de suc de gutui este recomandat zilnic, înainte de masă, timp de 30 de zile, celor care suferă de astenie, celor cu probleme respiratorii, cardiacilor sau astenicilor. Susbtanţele pectice din gutui sunt esenţiale în reducerea colesterolului!

4. Gutuile ajuta la combaterea hepatitei
 Impiedica dezvoltarea microorganismelor care provoaca hepatita A, B si C. Pentru a stimula functiile ficatului se recomanda o dieta de o luna cu nectar proaspat de gutuie.

5. Gutuile vindeca plamanii
Gutuile sunt foarte utile si in bolile de plamani, inclusiv in tuberculoza. Sucul de gutuie poate fi folosit ca adjuvant in astfel de cazuri.

6. Gutuile rezolva problemele sistemului digestiv
Gutuile sunt folosite cu succes si in problemele digestive, deoarece stimuleaza digestia. Siropul de gutuie ajuta foarte mult in diaree, sangerari uterine si hemoroizi.
Greturile de dimineata dispar daca mancati jumatate de gutuie pe stomacul gol. Intr-un studiu de laborator, cercetatorii de la Universitatea Shinshu, Japonia, au descoperit ca gutuile pot vindeca leziunile produse de ulcerul gastric.

7. Gutuile, sunt utile in cancer
Bolile canceroase se pot ameliora prin consumul de gutuie. Se consuma nectar din pulpa si din coaja. S-a demonstrat ca anumite substante pe care le contin aceste fructe ajuta la distrugerea celulelor canceroase.

8. Sunt deosebit de eficient in tratarea diareei si dizenteriei.
Asocierea tanin-pectina din gutui are actiune astringenta asupra mucoasei gastro-intestinale, Datorita fibrelor din continut, gutuile asigura tranzitul intestinal, fiind astfel benefice si in caz de constipatie.

9, O singura feliuta poate sa taie greata, combate starile de voma si de salivatie abundenta. Mestecata incet, dupa masa, are capacitatea de a improspata respiratia, indepartand mirosul urat al gurii. Si, nu in ultimul rand, gutuile sunt recomandate in curele de slabire: fiind acide, intervin cu succes in neutralizarea grasimilor.
Pe langa aceste intaritoare, gutuile se bucura de prezenta principiilor bioactive - taninul, pectinele – şi de influenta vitaminelor A, B, C si PP. Tanina, in combinatie cu pectina, intretine sanatatea mucoasei digestive, iar antioxidantii din gutui sunt un real sprijin pentru radicalii liberi, reducând astfel riscul de cancer.

10. Un alt atu al gutuilor pleacă de la concentraţia mare de potasiu care scade presiunea vasculară.
Specialiştii au atribuit gutuilor 100 de proprietati, printre care se numara si actiunea antiinflamatoare, astringenta, analgezica, emolianta, tonica si expectoranta.
Gutuile mancate dimineata, pe stomacul gol, intaresc gingiile si ajuta la remineralizarea dinţtilor in timp ce elimina toxinele din organism si te scapa de oboseala.

Vitamina C din compozitia unui suc de gutui este un remediu pentru raceala, gripa (infectii de sezon) si incetineste procesul de evolutie al microelemntelor care favorizeaza hepatita.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.



Niciun comentariu:

4

loading...
loading...