loading...

vineri, 29 septembrie 2017

Uleiul de musetel pregatit in casa si beneficiile lui.

Este antiseptic, antispastic, carminativ, stomachic, sudorific, antidesminoreic, antiinflamator (prin desensibilizarea organismului fata de histamina), fiind indicat pentru tratarea unor afectiuni ale pielii la copii, cum ar fi eczemele, mancarimile, arsurile.

Preparare.
Se pune o jumatate de cana de flori uscate de musetel intr-un borcan de sticla, apoi se toarna ulei de floarea soarelui(sau de masline extravirgin), atat cat  sa le acopere. Se lasa la macerat timp de 14 zile intr-un loc cald. Dupa 14  zile se fierbe borcanul timp de 30 minute, in baie de abur (intr-un alt vas cu apa), apoi se strecoara continutul borcanului, iar uleiul filtrat se toarna intr-o sticla inchisa la culoare si se pastreaza in frigider.

Utilizare.
Extern este utilizat in vindecarea arsurilor si ranilor, in masaje contra nevragiilor si a reumatismului articular, a membrelor paralizate, in masaje de relaxare in depresii, hemoroizi, afte, stomatite, abcese dentare, eczeme umede, ulceratii, leucoree.
Intern este folosit in cazuri de ulcer gastric, gastrita, meteorism abdominal, afectiuni hepatice, toxiinfectii alimentare, gripa, bronsita, infectii gastro-intestinale, colici intestinale. Pentru uz intern se administreaza pe cale orala, de 2-3 ori pe zi, este bine sa se amestece o picatura de ulei de musetel la o cana de suc sau ceai cald.

Se poate folosi si in cosmetica deoarece este benefic pentru piele, calmeaza, amelioreaza inflamatiile ei, elimina roseata, iritatiile si alte probleme tegumentare. Se absoarbe rapid in piele, catifeleaza, tonifica si intensifica metabolismul celular si circulatia sangelui. Este recomandat pentru tenul sensibil, uscat sau iritat, deoarece contribuie eficient la imbunatatirea aspectului acestuia.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.




Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...