loading...

duminică, 7 august 2016

UNTUL DE MIGDALE preparat in casa si beneficiile lui.

Când prepari în casă un produs, ai avantajul că ai siguranța unui produs sănătos, fără E-uri si conservanți.

INGREDIENTE:
3 cesti de migdale crude
¼ lingurita de sare.

MOD DE PREPARARE.
Se recomanda să tinem migdalele la înmuiat în apa rece, noaptea dinaintea zilei când vom prepara untul.
Migdalele se pun  într-un blender si se mixează 10 minute, cu pauze din cand în cand, pentru a curata peretele blenderului cu o spatula (deoarece la început, migdalele mixate vor forma o mingiuta solida). Se continua mixarea până când se va elibera uleiul din migdalele mixate și va rezulta o pasta moale. La final, se adaugă sarea.
Pentru a scoate toate uleiurile din migdale și a obține un unt cu consistență cremoasă, măcinarea trebuie să dureze între 10-15 minute.

PROPRIETATI.
Untul de migdale, astfel preparat, este sanatos deoarece migdalele nu sunt supuse procesului de prajire, este o hrana organica,  nu are in compozitia lui zahar, conservanti și uleiuri hidrogenate. Are un gust placut, usor dulceag.
1. Contine grasimi sanatoase. Untul de migdale are un continut scazut de grasimi saturate. Cea mai mare parte din grasime este grasime monosaturata, care ajuta la scaderea colesterolului din sange. In urma unor studii s-a demonstrat ca untul de migdale raw micsoreaza riscul aparitiei bolilor de inima, dar si al diabetului.
2. Este o sursa excelenta de proteine si multi aminoacizi, ceea ce face din ele un aliment bogat in proteine de calitate.
3. Are un continut ridicat de minerale, printre care cupru, magneziu, mangan si riboflavina, care dau corpului energie.
4. Este bogat in antioxidanti. Acestia distrug radicalii liberi care ataca celulele si cauzeaza aparitia bolilor. Antioxidantii din migdale tin inima sanatoasa.
5. Contine acid folic si vitamina B. Untul de migdale raw, este indicat sa fie consumat pe perioada sarcinei, datorita faptului că reduce riscul aparitiei unor deformari ale fatului, datorita continutului de acid folic si vitamina B.
6. Untul de migdale este bogat în vitamine esențiale pentru frumusețe: vitamina E, vitamina A și vitamina B. Vitamina E luptă împotriva stresului oxidativ. De asemenea, untul de migdale este bogat în grăsimi bune (acizi grași omega 3) care contribuie din plin la îmbunătățirea condiției pielii.
Untul de migdale se pastreaza într-un borcan cu capac, la rece.

RECOMANDARI.
-  ca aliment , este delicios pe o felie de paine, la micul dejun.
-  ca ingredient in produsele cosmetice: creme, lotiuni de corp si produse pentru masaj.
Are efecte revitalizante pentru piele, in amestec cu putina miere de albina.. Are efect exfoliant si se poate aplica pe fata, in strat subtire, masand usor tenul cu miscari circulare. Trebuie evitata zona ochilor si a gurii. Dupa 10-15 minute, se clateste cu apa calduta.
Daca se adauga miere, se poate folosi si ca masca pentru par. Se intinde pe par si se lasa sa actioneze 20 de minute, apoi se samponeaza si se sclateste. Parul va deveni mai stralucitor si mai fin.



4 Articole interesante:

loading...
loading...