loading...

duminică, 10 septembrie 2017

SMOCHINELE PROASPETE si frumusetea tenului.

Smochinele proaspete contin o multime de vitamine si minerale (vitaminele A, B1, B2, C, E, potasiu, calciu, magneziu), dar si antioxidanti si acizi grasi omega 3.
Smochinele proaspete se pot folosi in mai multe feluri: ca scrub (pentru indepartarea celulelor moarte) sau ca masca hidratanta, tonica si antiimbatranire

a)  Exfoliere
Se taie pe jumatate o smochina proaspata, se foloseste coaja de la fiecare jumatate si se maseaza delicat fata cu fiecare bucatica. Se lasa sucul proaspat sa actioneze putin, apoi se va clati fata. Are loc o exfoliere foarte fina, indepartand eficient celulele moarte.
Scrubul pentru ten nu numai ca indeparteaza celulele moarte de la suprafata pielii, ci si desfunda porii astupati si inlatura urmele de murdarie care pot provoca aparitia acneei.
Renunta sa cumperi tot felul de produse de exfoliere din comert, pline cu aditivi sau alte substante periculoase pentru sanatate si prepara-le chiar tu, cu ingrediente naturale.

b)  Masca de fata cu smochine
Se taie o smochina in doua, apoi se separa miezul de coaja si il strivim cu o furculita. Se intinde pasta rezultata pe fata si gat si se maseaza usor. Asteaptam timp de 5 minute, dupa care ne clatim.


Smochinele hidrateaza pielea si ii redau supletea si previn aparitia ridurilor. Fiecare smochina contine o cantitate mare de apa, de aceea un scurt masaj cu miezul smochinei  hidrateaza cel putin la fel de bine ca o crema.  


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 

                                                                                            sursa foto: ecofruct.net

Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...