loading...

vineri, 11 august 2017

ULEIUL DE GALBENELE si efectele lui binefacatoare.

Uleiul de galbenele contine antioxidanti puternici,care impiedica raspandirea bolilor de piele. Acesti antioxidanti sunt: quercetin, mucilagii, carotenoide si saponine. Uleiul de galbenele are proprietati antiinflamatoare, antifungice, antioxidante si regeneratoare, fiind folosit in numeroase boli de piele.
Efectele terapeutice ale uleiului de galbenele: hidrateaza pielea uscata sau fisurata, calmeaza intepaturie de insecte, reduce inflamatiile, reduce macarimile pielii, combate subtierea pielii legate de batranete, creste producerea de colagen, este folosit in eruptiile cutanate, eczeme. Stimulează circulatia periferica si poate fi folosit, de asemenea, in cazul varicelor

Ingrediente:
- 10 linguri de galbenele (flori uscate),
- 500 ml ulei de masline extravirgin,

Preparare:
Florile de galbenele (Calendula officinalis) se maruntesc si se adauga intr-un borcan de sticla (se umple ¾ din borcan). Se toarna deasupra uleiul,care trebuie sa acopere florile cu cel putin 2 degete deasupra lor.Se infileteaza bine capacul borcanului si se lasa la  macerat timp de 4 saptamani, intr-un loc cald. Dupa aceasta perioada, preparatul se strecoara, iar uleiul obtinut se pastreaza intr-o sticla inchisa la culoare, la frigider.

Tratamente externe cu ulei de galbenele, ele fiind cel mai bland remediu pentru persoanele cu pielea foarte sensibila:
arsuri solare, vanatai, inflamatii, degeraturi, acnee, cuperoza, inflamtii, vergeturi

Tratamente interne cu ulei de galbenele:
- Se mesteca o lingura de ulei timp de 3 minute in gura, apoi se scuipa, in urmatoarele afectiuni: stomatita, gingivita, aftoza bucala, candidoza bucala.
- Se ia cate o lingurita de ulei, cu o ora inainte de mesele principale  in tratarea urmatoarelor afectiuni: faringita, laringita acuta, traheobronsita, amigdalita, colita, ulcer gastroduodenal.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.
                                            



Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...