Iata ce
au pus la cale mintile diabolice ale unor fabricanti chinezi, avizi de
profituri uriase.
Orezul fals din plastic.
China a devenit, in ultimul timp, foarte
cunoscuta pentru produsele contrafacute, care se fabrica aici. De curand,
autoritatile din China au descoperit ca in unele fabrici se produceau orez din
rasini industriale ( boabe de orez din plastic), care era impachetat si trimis
spre vanzare. Orezul fals este atat de bine executat, ca apare identic cu cel
natural, cu deosebirea ca prin fierbere, el nu se umfla si devine lipicios.
Consumarea lui, din greseala, afecteaza sistemul digestiv si produce dereglari
hormonale.
Oua false din gelatina si chimicale.
Aceste oua sunt realizate in laboratoare clandestine. Ele
sunt facute din acid alginic, alaun de potasiu, gelatina si coloranti artificiali. Coaja
de ou este obtinuta din carbonat de calciu (creta). Autoritatile chinezesti, in urma unui control
in piete, au descoperit astfel de oua false la vanzare. Consumarea unor astfel
de oua provoaca pierderi de memorie si dementa.
Mazare verde falsa.
Aceasta mazare este facuta din boabe de soia, colorant verde si metabisulfit de sodiu.Acest colorant
verde are actiune cancarigena. Mazarea falsa se poate confunda usor cu cea
naturala, dar apa in care fierbe are o nuanta verde nefireasca, neintalnita
atunci cand fierbi mazarea naturala. Trebuie sa fim atenti la ceea ce cumparam
, deoarece China ajuns sa chiar sa exporte mazare verde falsa.
Varza din pasta de amidon
Foile acestei verze sunt produse in laboratoare clandestine, dintr-un amestec de amidon si coloranti artificiali alimentari, sau chiar din ceara. Consumarea ei poate provoca imbolnavirea tubului digestiv.
Foile acestei verze sunt produse in laboratoare clandestine, dintr-un amestec de amidon si coloranti artificiali alimentari, sau chiar din ceara. Consumarea ei poate provoca imbolnavirea tubului digestiv.
Usturoi tratat cu chimicale
SUA importa din Cina o treime din
usturoiul care se gaseste pe piata ei. Inspectorii americani au constatat ca
acest usturoi este pulverizat cu un cocktail chimic, periculos
pentru sanatea populatiei. Din cauza acestor substante chimice, usturoiul
chinezesc are un gust rau si este periculos pentru sanatate.
Sare industriala in locul celei alimentare
China mai exporta sare industriala in locul celei
alimentare. Sarea industriala este improprie
consumului uman, deoarece poate cauza probleme de sanatate mentala, probleme
hormonale si genitale.
Carne de porc tratata chimic, comercializata in loc de
carne de vita
In unele restaurante din China, carnea de porc, fiind mai ieftina, este vanduta in locul carnii de vita. Inainte de a fi comercializata, carnea e tratata, timp de 90 de minute, cu coloranti, conservanti si aroma de carne de vita, manzat sau vitel. Consumata pe termen lung, aceasta carne provoaca o otravire lenta a organismului si chiar cancer.
In unele restaurante din China, carnea de porc, fiind mai ieftina, este vanduta in locul carnii de vita. Inainte de a fi comercializata, carnea e tratata, timp de 90 de minute, cu coloranti, conservanti si aroma de carne de vita, manzat sau vitel. Consumata pe termen lung, aceasta carne provoaca o otravire lenta a organismului si chiar cancer.
Pentru ca nu putem fi siguri ca
usturoiul, mazarea, cipercile, carnea, sucurile si alte alimente pe care le cumparam
sunt din China sau nu, este bine sa fim
prudenti. Sa ne aprovizionam din pietele
si magazinele care desfac produse ale furnizoriilor romani.
OBSERVATIE: -
Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se
substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu