loading...

duminică, 18 iunie 2017

Remedii naturale pentru a scapa de matreata!

Deoarece matreata este cauzata de diferiti factori (fungi, bacterii sau pur şi simplu un scalp iritat) ar trebui sa fie incercate fiecare din ele, pentru a vedea care este cel mai eficient.

1.) Tratamentul cu otet de mere
Otetul de mere regleaza pH-ul la nivelul scalpului, ajuta la indepartarea celulelor de piele moartea si are proprietati antifungice. Datorita acestui fapt, otetul de mere reduce iritatia si senzatia de mancarime care apare in momentul aparitiei matretii.

Mod de utilizare:
Dupa spalarea parului, se amesteca parti egale de otet de mere cu apa potabila si se pune solutia obtinuta intr-un recipient de tip spray. Se aplica amestecul de otet de mere cu apa pe toata suprafata parului, de la radacini pana la varfuri, avand grija sa ferim zona ochilor. Se maseaza apoi scalpul si se lasa solutia sa actioneze timp de aproximativ 5-10 minute, apoi se clateste parul.
Parul va fi matasos si stralucitor. Acest tratament poate fi folosit chiar si de persoanele fara matreata.

2.) Ulei din arbore de ceai
Uleiul din arbore de ceai reduce inflamatia si trateaza matreata indepartand cauza acesteia indiferent care este ea (fungi, bacterii sau pur şi simplu un scalp iritat).
Are miros frumos: mentolat si fresh.

Mod de utilizare:
Se adauga cateva picaturi de ulei din arbore de ceai in samponul pe care il folosim, transformandu-l intr-un sampon anti-mătreata. Samponul devine, astfel, un remediu anti-matreata.

3.)  Masca pentru par cu miere.
Mierea este un hidratant natural, anti-inflamator. Ea este un remediu eficient daca sursa matretii este un scalp uscat si iritat.

Mod de utilizare:
Se amesteca o lingura de miere si doua linguri de ulei de masline si se incalzeste amestecul timp de cateva secunde, pana cand este destul de moale incat sa poata fi intins usor pe tot parul, de la radacina la varfuri. Se masează usor timp de cateva minute, apoi se acopera scalpul cu un plasti, timp de aproximativ o oră, dupa care se clateste bine. Vom avea un par stralucitor, matasos si fara matreata.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 



Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...