loading...

duminică, 5 martie 2017

Pastura de albine si rolul ei antianemic, revitalizant si de refacere a tesutului hepatic.

   Pastura este cel mai valoros produs al stupului, desi este  cel mai putin cunoscut.
Pastura este un polen modificat si constituie hrana albinelor, in special a larvelor. Este bogata in substante nutritive si se extrage in cantitati mici, ceea ce face ca pastura sa fie scumpa si greu de gasit. Pastura este un medicament natural, unic prin insuşirile biochimice. Valoarea lui terapeutica este de trei ori mai mare decat a polenului, iar gama afectiunilor pe care le vindeca este imensa.
   Pastura rezultă in urma unui complex proces de fermentaţie si  e diferita de polen. Are un continut sporit de vitamina K, dar si un grad de conservare mai mare. Datorita cantităţii mari de acid lactic si proprietatilor antibiotice, pastura poate fi pastrata timp indelungat, fără a se observa modificări majore, cantitative sau calitative. Poate rezista pînă la 17 ani, daca e tinuta la loc uscat si racoros. Spre deosebire de polen, pastura este mai usor asimilabila.
   Compoziţia chimică a pasturii este urmatoarea: 35% carbohidrati (glucide: glucoza, zaharoza, dextrine, celuloza), 1-6% lipide (lecitină, acizi grasi) si caretonoizi (200-875 mg/kg provitamina A), 1,7g/kg vitamina E, 6-200 mg/100g vitamina C. Acest medicament minunat mai contine si enzime, aminoacizi (histidina, triptofan, metionina, fenilalanină, valină, cistină, arginină, acid glutamic), antibiotic, hormoni naturali, minerale si oligoelemente: sodiu, potasiu, nichel, titan, vanadiu, crom, fosfor, zirconiu, beriliu, bor, zinc, plumb, argint, arsenic, staniu, galiu, strontiu, bariu, uraniu, siliciu, aluminiu, magneziu, mangan, molibden, cupru, calciu, fier. Ca urmare, pastura este o „uzina” de substante benefice, greu de egalat de oricare alt produs al stupului si chiar al naturii.
   Gustul acesteia este dulce-acrisor. O pastura de calitate nu produce niciun fel de alergii, nici macar celor care nu suportă polenul. Daca, insa, contine si boabe de polen nefermentate, atunci va provoca efecte adverse celor alergici la acest produs de stup. Contra intolerantei, se recomanda amestecarea pasturei cu miere, la început in raport de 1:10 si se scade progresiv pana la 1:1. Apoi se amesteca cu cantitati suficiente de lichide (ceaiuri de plante, sucuri de fructe, apa, iaurt). Diluarea pasturei conduce la diluarea polenului, astfel posibilele reacţii adverse vor fi considerabil diminuate.
  Rolul pasturii in sanatatea noastra:
Antianemic şi revitalizant- administrata intern, pstura poate fi înghitita pur si simplu sau amestecata cu iaurt, cereale, paine. Poate fi tinuta sub limba cat de mult se poate, inainte de a fi inghitita. Exista, in comert, pastura si sub forma de supozitoare si ovule, indicate in cazul pacientilor cu adenom de prostata, respectiv, afectiuni genitale. Extern, produsul este util in afectiuni dermatologice, fiind extrem de hranitor pentru piele, dar si in cosmetica, sub forma de masca.
   Pastura este eficienta in anemii, stres, reumatism, reglarea tranzitului intestinal, afecţiunile de colon, mai ales cele însoţite de constipaţii (enterocolite, colite de fermentaţie sau putrefacţie), chisturi ovariene, noduli mamari.
   Are un efect mare in alimentatia  celor slăbiţi şi lipsiţi de energie, pentru întărirea muşchiului cardiac, stimularea secreţiilor biliare, distrofie musculară şi pentru o mai bună activitate cerebrală.
    Pastura actioneaza ca afrodisiac, antianemic, aperitiv, tonic hepatic, tonic nervos, vitalizant. Una din afectiunile care raspunde foarte bine la tratamentul cu pastura este anemia hipocroma, mai ales în cazurile in care medicamentele alopate nu au dat rezultate. Cu pastura, se constata ameliorarea starii generale, revenirea apetitului, cresterea in greutate, disparitia cefaleei, ametelilor si starilor de oboseala. Cura poate dura trei luni.
Pastura are efect antiviral similar interferonului natural, stimuland imunitatea.
Reface ţesutul hepatic - administrata in afectiunile hepatice,  mai ales în hepatite acute si cronice, ciroze uscate sau umede. Doza uzuală recomandată este de 10-20 g/zi, in doza unica sau in doua prize, administrată la 30-45 minute dupa masa, pentru a nu produce disconfort gastric. In cazul afectiunilor hepatice severe si ciroze, doza va creste la 30 g/zi, administrarea se va face in trei prize (circa 10 g/administrare) si pe cat posibil intre mese. Tratamentul poate fi completat cu doze mici zilnice de ceai de armurariu sau comprimate de silimarină şi propolis (0,5-1g/zi).
În urma administrarii de pastur, s-a observat ca bolnavii se refac în timp extrem de scurt, intre o lună si trei luni la hepatita A şi B. In cazul hepatitei C, refacerea integrală a tesutului ficatului ajunge in cele mai grave cazuri la un an. Pastura este excelenta pentru capacitatea ei uimitoare de a regenera ficatul.
   In cazul in care vrem sa luam pastura in scop profilactic, dozele se stabilesc in functie de varsta, sex, greutate corporală, de existenţa simultană a mai multor afectiuni. Seleniul din compoziţia pasturii actionează asupra organismului ca un agent de detoxificare. O cură cu pastura se recomanda atat fumatorilor inraiti, cat si celor care consuma alcool in exces, completînd deficitul de seleniu din organismul acestora. Păstura se găseşte in magazinele de produse naturiste sau in piată, la persoanele care vand miere de albine. Aceste medicament natural se păstreaza in locuri ferite de caldură, lumina, umezeala, in recipiente inchise etans, de maximum 100 g. Inainte de a fi deschis, recipientul trebuie mentinut la temperatura camerei 30-60 de minute.

Atentie!
Inainte de a face tratament cu pastura, trebuie sa facem un test si, indiferent de rezultate, sa luam, pentru inceput, cantităti foarte mici. Mai trebuie să tinem cont şi de faptul că persoanele cu diabet nu trebuie sa consume cantitati mari de pastura. De asemenea, pacienţii cu afecţiuni digestive grave o vor consuma doar la recomandarea medicului.
În restul cazurilor, terapia cu păstură este benefică în zeci de afecţiuni, în special în cele digestive şi hepatice,

Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticărilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate.


Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...