loading...

joi, 2 februarie 2017

Apa de orez –secretul frumusetii femeilor din Asia.

Apa de orez este bogata in minerale si vitamine (B1, C, E)  care tonifica pielea si o face catifelata. Acesta este un secret pe care il cunosc gheisele de secole si constituie unul din  dintre cele mai vechi si eficiente tratamente cosmetice asiatice.

Preparare:
Se fierbe o ceasca de orez organic (de preferinta orez jasmine),  cu 3 cani de apa plata.
Se fierbe orezul in apa si apoi se strecoara excesul de apa intr-o sticla pe care trebuie sa o păstram la frigider. (Putem pastra lichidul in frigider cel mult 4 zile). Odată ce s-a racit, apa de orez va fi un ingredient puternic pentru un ten luminos.

Utilizare:
Se sterge usor tenul curat, cu un tampon inmuiat in apa de orez timp de cateva minute. Sa nu clatiti si nici sa nu stergeti tenul. Lasati sa patrunda in piele apa de orez.

Beneficii:
- Incetineste procesul de imbatranire si imbunatateste circulaţia sangelui datorata complexului de B-uri care are in compozitie inositol.
- Curatand regulat fata cu apa de orez, pielea va deveni moale, catifelata, luminoasa.
- Stimuleza fluxul sanguin, stimuleaza regenerarea pielii si mentine pielea neteda.
-  Apa de orez actioneaza ca un astringent asupra pielii si inchide porii.
- Amidonul din apa de orez diminueaza eczemele fetei, inflamatiile pielii sau eruptiile, daca se aplica pe zona afectata o compresa pentru 15 minute.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. 




Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...