loading...

vineri, 13 ianuarie 2017

Consumul ceaiului de busuioc scade efectul nociv al nicotinei si al altor toxine cu nucleu de tip nicotinic, patrunse in sange si creste totodata sinteza enzimei care distruge alcoolul patruns in organism.

Pentru ca in frunzele de busuioc sunt prezente sase substante cetonice cu actiune directa asupra celulelor hepatice, care conduc la cresterea potentialul metabolic al acestor celule hepatice, s-a pus in evidenta faptul ca busuiocul creste puterea de dezintoxicare la nivelul ficatului. Astfel, o serie de functii hepatice sunt stimulate, iar efectele sunt rapide si eficiente.
Efectul acestor cetone din ceaiul de busuioc se resimte si in capacitatiile hepatice de a creste sau micsora proportia glucozei din sange. Ca urmare, variatiile de glicemie sunt rezolvate cu promptitudine de ficat.

Mod de preparare a ceaiului de busuioc – infuzie:
Se toarna peste 1 lingurita de busuioc maruntit, 200 ml apa clocotita. Se acopera vasul timp de 10 minute, apoi se strecoara.
Se bea cate o cana dupa mesele principale indulcit cu miere poliflora. Doar in cazul diabeticilor, ceaiul nu se va indulci!

Ceaiul de busuioc este foarte aromat si are proprietăți benefice pentru organism, dar nu oricine il poate consuma fara restricții. Este bine sa consultati sfatul unui medic inainte de a tine o cura cu acest ceai, mai ales daca aveti afecțiuni cronice.

Contraindicații:
-  Ceaiul de busuioc nu este recomandat femeilor gravide, deoarece nu se cunosc  efectele pe care le poate avea acesta asupra sarcinii.
-  Ceaiul de busuioc si planta cruda au proprietati anticoagulante, ceea ce pot reprezenta o problemă in caz de intervenții chirurgicale. Pentru a nu exista riscul crescut de hemoragie, se recomanda intreruperea consumului de busuioc cu cel puțin doua saptamani inainte de o operație sau extractie dentara.


Observatie:  -  Acest blog, nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate. Plantele medicinale sau remediile naturale, prezentate pe acest blog, pot veni in ajutorul bolnavului, dar nu exclud si nici nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. Informatia prezentata pe acest site are doar un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...