loading...

luni, 25 iulie 2016

TRATAMENTE EXTERNE CU CIMBRU si beneficiile lor.

Rani,  arsuri, ulcere de piele. In aceste cazuri se spala pielea, arsurile sau ranile cu cu infuzie combinata de cimbru. Ceaiul de cimbru are efect antibiotic si usor cicatrizant.

Circulatie periferica deficitara. La o cada cu apa fierbinte se pun 5 litri de infuzie combinata de cimbru. Baile se fac saptamanal  si au rolul de a actiona asupra metabolismului, intensificand arderile, si intaresc sistemul imunitar. Vezi si  „CIMBRUL - o planta miraculoasa”

Micoze localizate pe unghii. Se pune o compresa cu tinctura de cimbru pe unghia bolnava, apoi se inveleste in nailon, pentru a se evita evaporarea. Se tine timp de 1-2 ore. Dupa ce se indeparteaza compresa, partea afectata de unghie se pileste si se lasa apoi sa se usuce la aer. Procedura se repeta zilnic, pana cand intreaga portiune de unghie afectata de micoza este indepartata prin pilire. Uneori, daca micoza este foarte extinsa, este posibil ca unghia tratata sa cada si, in locul ei, sa creasca o unghie noua, sanatoasa.

Micoze localizate la degetele picioarelor (asa-zisa „Boala piciorului de atlet”).
Seara, se pun intre degetele afectate tampoane imbibate in tinctura de cimbru, apoi se incalta piciorul cu o soseta care se tine toata noaptea. Cimbrul, folosit in special sub forma de ulei volatil si de tinctura, este un antimicotic puternic. Specialistii au constatat ca uleiul volatil de cimbru este mult mai puternic decat un produs de sinteza antifungic, bifonazolul, dar si decat uleiul volatil al altor plante cu actiune antifungica (menta, chimen, fenicul).

Gingivite, carii, placa bacteriana. Se pun 5 picaturi de ulei volatil de cimbru intr-un litru de infuzie combinata de cimbru. Se clateste gura de 3 ori pe zi, timp de 5 minute (de preferinta dupa mesele principale). Preparatul din cimbru va fi agitat cu putere in gura, pentru a-si exercita actiunea asupra dintilor, asupra gingiilor si asupra intregii mucoase bucale.

Precautii:
Extern, cimbrul poate da persoanelor cu sensibilitate alergica marita, reactii alergice la nivel cutanat, iar aplicat multa vreme pe piele poate produce leziuni cu aspectul unei arsuri.

OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui site are un caracter informativ și nu se substituie diagnosticărilor și/sau recomandărilor medicale de specialitate.



4 Articole interesante:

loading...
loading...