loading...

joi, 2 iunie 2016

LEUSTEANUL – planta tamaduitoare cu beneficii nebanuite.

Leusteanul (lat. Levisticum officinale) are multe calitati curative si actiune farmaceutica, cu efecte tamaduitoare.  Azi este folosit mai mult in bucatarie si mai putin ca planta medicinala.

RETETA
- Indicata pentru durerile de spate, articulatiilor dureroase, avand efect analgezic si antiinflamator.

PREPARARE.
1.  Se pune intr-o sticla cu gatul larg (ca o sticlă pentru lapte din comert), ramuri de leustean (frunze cu cozi si cotoare, bine spalate). Sticla sa fie umpluta trei sferturi cu leustean.
2.   Peste leustean se toarna tuica naturala pana se acopera leusteanul si alcoolul ajunge pana aproape de gura sticlei. Se recomanda tuica naturala , nu cea din comert. Se infileteaza sticla si se scutura putin, pentru ca alcoolul sa patrunda bine printre frunze. Se lasa doar 3 zile la macerat.

ADMINISTRARE.
Se frectioneaza usor, partile dureroase (spatele si articulatiile dureroase), pana intra in piele alcoolul. In urma masarii, suprafata pielii se incalzeste usor si durerea incepe sa se amelioreze sau chiar sa dispara. Se pot pune pe genunchii si gleznele dureroase cataplasme cu leustean din sticla . Cataplasma se poate tine a 1-2 ore si se va observa o ameliorare a durerii, iar articulatiile isi recapata mobilitatea.

Aceast tratament il face mama mea, care este in varsta, si va asigur ca da rezultate.
                                                           
Observatie:  -   Acest  blog  nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.

4 Articole interesante:

loading...
loading...