loading...

miercuri, 20 decembrie 2017

Planta care ucide bacteria HELICOBACTER PYLORI (HP).

Planta care ucide bacteria HELICOBACTER PYLORI  (HP).

Aceasta bacterie traieste exclusiv in stomacul uman si , datorita faptului ca secreta o enzima  (ureaza), ea reuseste sa supravietuiasca in sucul gastric si este responsabila de gastritele cronice si de ulcerele gastrice. Cercetatorii estimeaza ca HP este responsabila de cazurile de cancer gastric si intestinal in proportie de 60-90 %.
Planta care ucide bacteria HELICOBACTER PYLORI  (HP) este OBLIGEANA  (Acorus calamus). Efectele benefice ale acestei plante au fost confirmate de diferite studii. Se foloseste pulberea de radacina de obligeana (ea se gaseste preparata in magazinele naturiste sau se poate prepara acasa.

Prepararea pulberii din radacina de obligeana
- Radacinile se macina fin cu rasnita de cafea, dupa care se cerne printr-o sita fina. Aceasta pulbere se pastreaza ( nu mai mult de 8 zile) intr-un borcan de sticla inchis ermetic.

Cura cu obligeana pentru combaterea HP
- Intr-o cana cu apa rece, se pune o lingurita de pulbere si se lasa la macerat peste noapte (10-12 ore).
- A doua zi se strecoara lichidul din cana si se ia doar o inghititura inainte si dupa fiecare masa (va atentionam ca lichidul este foarte amar).
- Cura dureaza 14 zile si se poate repeta dupa o pauza de 10 zile. Se respecta cu strictete dozele  si perioada de tratament.

Contraindicatii: nu se administreaza femeilor gravide sau care alapteaza; nu se administreaza copiilor si nici celor care sunt hipersensibili la obligeana.


OBSERVATIE:  -  Conținutul acestui blog are doar un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Se recomanda consultarea medicului de familie înainte de a consuma ceaiuri din plante medicinale, deoarece unele principii active din plante pot interactiona cu unele medicamente prescrise de medic.
                                                              

Niciun comentariu:

4 Articole interesante:

loading...
loading...